“افراد مبتلا به بیماری نقرس باید از میوهها، سبزیجات، حبوبات، مغزها، غلات غنی شده، محصولات لبنی و تخممرغ استفاده کنند.”
به گزارش بازتاب آنلاین، نقرس این یک نوع آرتریت مفصلی است که باعث تجمع کریستال های اسید اوریک در مفاصل زمانی که ماده شیمیایی اسید اوریک در خون افزایش می یابد، این کریستال های انباشته شده باعث التهاب و درد مفاصل می شود و اغلب انگشت شست پا و انگشتان دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد. مفاصل؛ در بیشتر افراد، بدن مقادیر قابل کنترل اسید اوریک تولید می کند و کلیه ها اسید اوریک اضافی را از طریق ادرار از بدن خارج می کنند، اما افراد مبتلا به این بیماری نقرس کنترل خوبی روی مقدار اسید اوریک در خون وجود ندارد، به این دلیل هدف از درمان نقرس کاهش سطح است. اسید اوریک و طبیعی است که آن را در محدوده نرمال قرار دهید تا مشکلی در بدن ایجاد نشود.
رژیم غذایی چه تاثیری بر نقرس دارد؟
غذاهایی که باعث نقرس می شوند سرشار از پورین هستند، ترکیبی که به طور طبیعی در غذاها زمانی که بدن پورین ها را هضم می کند، وجود دارد. بدن اسید اوریک به عنوان مواد زائد تولید می کند. به این دلیل یک رژیم غذایی با پورین بالا می تواند باعث تجمع اسید شود اوریک مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهای حاوی پورین و مصرف داروهای مناسب می تواند از ایجاد نقرس در نتیجه حملات نقرس جلوگیری کند.
کدام غذاها خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهند؟
غذاهایی که اغلب خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهند عبارتند از گوشت قرمز و غذاهای دریایی که حاوی مقادیر متوسط تا زیاد پورین هستند. مصرف ماهی از جمله ماهی به افراد مستعد نقرس توصیه می شود. ماهی سالموناز ماهی تن و ساردین، غذاهای دریایی مانند میگو و صدف، نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه و آب میوه، شکر و مخمر اضافه شده خودداری کنید. علاوه بر این، غذاهای حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند نان سفید، باید از رژیم غذایی این افراد حذف شوند، حتی اگر حاوی پورین یا پورین باشند. فروکتوز زیاد نیست، اما ارزش غذایی پایینی دارد و می تواند سطح آن را افزایش دهد اسید اوریک تبدیل شود
بیماران نقرس از چه غذاهایی استفاده کنند؟
بیماران نقرس باید مقدار و سطح غذاهای حاوی پورین را کاهش دهند و مصرف میوه ها و سبزیجات برگ سبز را کاهش دهند. اسید اوریک خون به جلوگیری از حملات نقرس و همچنین کاهش التهاب کمک می کند. این افراد می توانند حبوبات، آجیل، غلات غنی شده، محصولات لبنی و تخم مرغ و همچنین روغن های گیاهی مانند روغن کانولا، روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن زیتون را در رژیم غذایی خود بگنجانند. کتان برای بیماران نقرس خطرناک نیست.
انواع توت ها مانند توت فرنگی، زغال اخته و تمشک پورین کمی دارند و سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. این غذاها دارای خواص ضد التهابی بالایی هستند که می توانند به کاهش علائم نقرس کمک کنند. میوه ها رژیم غذایی ممکن است برای بیماران نقرس مفید باشد. سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم کلم بروکلی علاوه بر این پورین تعداد آن کم است و حاوی مواد مغذی مفیدی است، این مواد مغذی می توانند ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر مورد نیاز بدن را تامین کنند، از جمله این سبزیجات در رژیم غذایی به حفظ سطح مایعات بدن کمک می کند. اسید اوریک و به کاهش علائم نقرس کمک می کند.