به گزارش مگتو، سید علیرضا مهدویانی، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی دکتر. بیمارستان مسیح دنشوری و عضو هیئت علمی دانشگاه در تعریف آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک فصلی: آلرژی بهاره یا رینیت آلرژی فصلی را تب یونجه نیز می گویند. یکی یکی از شایع ترین بیماری های آلرژیک در سراسر جهان و همچنین در کشور ما ایران است.
ایسنا در پیامی نوشت: وی گفت: به نظر می رسد با توجه به تنوع آب و هوایی در ایران، آلرژی های بهاری در سراسر ایران همزمان شروع نمی شود، به عنوان مثال ممکن است ساکنان مناطق جنوبی ایران دوره کوتاه تری داشته باشند. ” (مانند ماه های بهمن یا اسفند) علائم این بیماری را دارند.
مهدویانی علت این بیماری را مانند سایر بیماری های آلرژیک، عوامل ژنتیکی (حساسیت به آلرژن ها) و وجود عوامل محیطی که عمدتا گرده ها هستند، عنوان کرد و افزود: این آلرژن ها در افراد از هر گروهی می توانند باعث ایجاد حساسیت شوند. این گرده ها با توجه به سن (کودکان و بزرگسالان) بسته به منطقه جغرافیایی هر منطقه و آب و هوای گیاهی هر منطقه و همچنین فصل متفاوت هستند.
وی در ادامه گفت: در مناطق معتدل مانند کشورمان، درختان معمولا در اوایل بهار گرده افشانی می کنند و علف ها در تابستان و علف های هرز در اوایل پاییز بیشترین عامل گرده افشانی را دارند.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: به نظر می رسد با توجه به تنوع اقلیمی در ایران و مناطق مختلف جغرافیایی، آلرژی بهاره ممکن است به طور همزمان در سراسر ایران رخ ندهد، به عنوان مثال در ساکنان این منطقه ممکن است بروز کند. مناطق جنوبی ایران ماه ها طول می کشد تا زمان تمام شود بهمن یا اسفند) علائم این بیماری را دارند.
به گفته دکتر مهدویانی، در سال های اخیر با توجه به پدیده گرم شدن تدریجی زمین (گرم شدن زمین)، زمان گرده افشانی گیاهان تغییر کرده است، بنابراین ممکن است فصل بروز این بیماری نیز تغییر کند.
این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی تاکید کرد: اگرچه به ظاهر با مصرف آنتی هیستامین های ساده (بدون تجویز پزشک) به نام OTC (بدون نسخه پزشک) می توان این بیماران را کنترل کرد، اما در واقع آلرژی بهاره یک بیماری محسوب می شود. اختلالات زندگی و اختلالات خواب و همچنین بیماری های همراه مانند سینوزیت، اوتیت و آسم و بنابراین نیاز به مراجعه به پزشک است.
مهدویانی برای پیشگیری و درمان این بیماری افزود: بهترین راه مقابله با آلرژی بهاری پرهیز از گرده گیاهان است. توجه داشته باشید که بخش مهمی از فصل بهار، حضور در طبیعت و لذت بردن از هوای بهاری است. با این حال، افراد مبتلا به آلرژی بهاری ممکن است فقط از پنجره اتاق لذت ببرند. با این حال، اگر اقدامات احتیاطی مناسب انجام شود، دلیلی وجود ندارد که حتی افرادی که شدیدترین موارد این بیماری را دارند، از پیاده روی در طبیعت لذت نبرند.
بر اساس اطلاعیه وزارت بهداشت، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی به مبتلایان به آلرژی فصلی توصیه کرد: حتی الامکان فعالیت های روزانه خود را از صبح زود به ظهر موکول کنند. از آنجایی که حداکثر قرار گرفتن سطح زمین در معرض مواد آلرژی زا در اوایل صبح و در پایان روز اتفاق می افتد، باید نظافت خانه را به درستی انجام داد و پنجره ها، قفسه ها، سیستم های تهویه را از گرد و غبار و آلودگی های احتمالی کپک و قارچ پاک کرد. در زمستان موجود است آنها باید تمیز شوند. در روزهای گرم و باد در خانه بمانید. هنگام رانندگی به جای پایین آوردن شیشه ها از تهویه مطبوع استفاده کنید.
وی در پایان یادآور شد: هر شب قبل از خواب دوش بگیرید، رختخواب خود را به صورت هفتگی با آب گرم بشویید، آنتی هیستامین ها و استروئیدهای داخل بینی در کنترل علائم آلرژی بهاره بسیار موثر است و بهتر است برای مصرف این دارو با پزشک متخصص مشورت کنید. . در نهایت، یک متخصص آلرژی (پزشکی که با بیماری شما و نوع گرده های منطقه ای که در آن زندگی می کنید آشنا است) می تواند به شما در تعیین نوع آلرژن های مسئول بیماری شما کمک کند و به شما در مقابله با آن کمک کند.
۴۷۲۱۷