نوید احمدپور – به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین از اهواز، در نیمه شب یکشنبه تا دوشنبه از ساعت 12 تا 12 شب آذر در سال 1403 یک ساختمان شش طبقه شامل 16 واحد مسکونی در زیتون کرمانی اهواز به دلایل نامعلومی فروریخت.
خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت زیرا به موقع به مدیر ساختمان برای تخلیه ساکنان اطلاع داده شد. اما علاوه بر ساکنان ساختمان تخریب شده، ساکنان دو ساختمان مسکونی مجاور نیز تخلیه شدند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی اهواز درباره علت این حادثه گفت: علت ریزش این آپارتمان شش طبقه ناایمنی سازه ساختمانی بوده که در زلزله 10 روز پیش دچار ریزش شده است. این ساختمان در اثر زلزله 10 روز پیش آسیب دید و به همین دلیل مجبور به تخلیه شد.
حالا بعد از یک ماه و نیم به محل حادثه که در خیابان فاطمی منطقه زیتون کرمانانی است، رفتیم. صحنه ای که بعد از یک ماه از جاده با آن مواجه شدیم و محل حادثه در عکس زیر به وضوح قابل مشاهده است.
وضعیتی که در عکس می بینید این واقعیت است که این ساختمان و سایر ساختمان های مجاور به مدت یک ماه رها شده اند. کاهش شدید درآمد یا تعطیلی برخی واحدها و شرکتهای تجاری و همچنین مسدود شدن تقاطع مهم خیابان فاطمی در منطقه زیتون کرمانی و انتقال بار ترافیکی به خیابانهای دیگر قطعاً منجر به تصادفات احتمالی و نارضایتیها خواهد شد. این تنها بخش کوچکی از مشکلاتی است که شهروندان ساک در این منطقه با آن مواجه هستند.
از منظری دیگر، واژگونی ساختمان و وضعیت ناایمن که در این عکس و عکس های زیر به وضوح قابل مشاهده است، وضعیت بسیار خطرناکی را در این منطقه ایجاد کرده است که هر لحظه احتمالاً مانند بمب ساعتی برخورد خواهد کرد. ایجاد تلفات .
آپارتمان های آجری زرد و آپارتمان سنگ سفیدی که در دو عکس بالا مشاهده می کنید، پس از وقوع حادثه به دلیل آسیب دیدگی و تخریب احتمالی به طور کامل تخلیه شده اند و ساکنان آنها به همراه سایر اهالی منطقه کاملا تخریب شده شیخانی در مهمانسراهای نفت حفاری ساکن هستند. ساختمان . و در خانه معلم مستقر شدند یا به خانه فرزندان یا اقوام خود رفتند.
اگرچه پلیس برای حفاظت از اموال مردم به صورت شبانه روزی در محل حضور داشت، اما پس از این حادثه هاله ای از عدم اطمینان در مورد وضعیت زندگی مردم وجود داشت. تاریخ اسکان آنها در ماهامانسراس از 25 دی ماه تموم شده و معلوم نیست اقامتشون تمدید میشه یا نه.
این خانوادهها تا چه زمانی باید در خانههای خود بمانند و وضعیت خانه و زندگیای که در طول چندین سال برای آن زحمت کشیدهاند چگونه است، یک سوال باز باقی میماند.
در گفت و گو با برخی از ساکنان این ساختمان ها، همه آنها در مورد تعیین تکلیف وام و ودیعه ای صحبت کردند که باید سریعاً به آنها پرداخت شود تا حداقل بتوانند برای اقامت موقت خود آپارتمان اجاره کنند، اما پس از این اتفاق سوالاتی به وجود آمد. استاندار خوزستان، استاندار اهواز، شهردار اهواز و قوه قضائیه استان خوزستان پاسخ می دهند:
وضعیت پرونده ساختمان تخریب شده شیخانی در قوه قضائیه کجاست؟
چه کسی مسئول بازسازی این ساختمان های ویران شده و ساختمانی است که تخریب آن آغاز شده است؟ و خسارت وارده به مردم چگونه و از کجا باید جبران شود؟
آیا وام میلیاردی برای بازسازی که ساکنان این ساختمان ها از آن صحبت می کنند، رقم کارشناسی است و با توجه به نرخ و رشد تورم، پاسخگوی نیاز آنها خواهد بود؟
وضعیت این پرونده در شهرداری اهواز چگونه است و تحقیقات تاکنون به چه نتیجه ای رسیده است؟
به طور معمول، اگر ساختمان های مجاور ساختمان شیخانی ناامن تلقی شوند، بازسازی این آپارتمان ها حداقل دو سال طول می کشد. پس تکلیف این خانواده ها چه می شود؟ آیا آنها باید اندازه گیری های غلط مردم را پس بدهند؟ مجوز تکمیل این بنا را حداقل تا دو سال آینده داده است. ایمن را صادر کردند؟
به گزارش بازتاب آنلاین، با توجه به عکس های گرفته شده در بالا، بازسازی ساختمان در زمان نگارش این گزارش آغاز شده و مشخص نیست که آیا این روش تخریب، روشی اصولی و مطمئن است یا خیر.
46