سرماخوردگی یکی از رایجترین بیماریهای ویروسی در کودکان و بزرگسالان در فصول سرد سال است.
در فصل پاییز و با سردتر شدن هوا، شیوع بیماری هایی مانند سرماخوردگی بسیار شایع است. این بیماری ساده به نظر می رسد اما در روزهای اول می تواند فرد مبتلا را قادر به انجام فعالیت های روزانه نداشته باشد و درمان نادرست یا دیرهنگام منجر به بیماری ها و بیماری های دیگری شود که سیستم ایمنی بدن را هدف قرار می دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ بیدار شدن با علائم سرماخوردگی مانند گرفتگی بینی و گلو درد می تواند یک روز عادی را به یک روز بد تبدیل کند، اما در واقع چند بار سرماخوردگی در سال بسیار معمول و کاملا طبیعی است. بیشتر بزرگسالان ممکن است دو تا سه بار در سال سرما بخورند. نوزادان و کودکان خردسال معمولاً در عرض یک سال بیشتر به این عارضه مبتلا می شوند. بیماری های بینی و گلو که توسط میکروب ها ایجاد می شود، عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی نامیده می شود و سرماخوردگی نیز در همین دسته قرار می گیرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سرماخوردگی، روش های پیشگیری و درمان، با پزشک عمومی دکتر دکتر مشورت کنید. رفتیم پیش فتح الله انصاری.
آنطور که انصاری توضیح می دهد، سرماخوردگی باعث ناتوانی، ضعف، ناتوانی در کار و افزایش استرس می شود و از طریق عدم رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی، هوا و تماس نزدیک منتقل می شود.
علائم سرماخوردگی معمولاً دو تا سه روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر می شود. شایع ترین علائم گلودرد، گرفتگی یا آبریزش بینی، سرفه، عطسه و درد در دست و پا، تعریق، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، کبودی و از دست دادن اشتها، خستگی، آبریزش چشم و مشکل خواب است. علائم حاد وجود دارد، اما در سرماخوردگی، تب و لرز، استفراغ و اسهال از علائم جدی این بیماری است. اگر علائم بیش از یک هفته طول بکشد و شامل سردرد شدید، خستگی، از دست دادن اشتها و حالت تهوع باشد، احتمال ابتلا به آنفولانزا افزایش مییابد.
این پزشک در مورد روند بهبود و درمان این بیماری می گوید: دوره بهبودی سرماخوردگی 3 تا 4 روز است و این دوره با استراحت، غذاهای زود هضم، مایعات، میوه های حاوی ویتامین C، بخور بهبود می یابد. ، نوشیدن چای و دوش گرفتن.»
انصاری در مورد عواقب مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک که در بین مردم رایج است، توضیح می دهد: آنتی بیوتیک های قوی و مصرف طولانی مدت آنها باعث آسیب به دستگاه گوارش، حساسیت دارویی و گاهی تحریک کبد و کلیه می شود، مگر اینکه تب بالا باشد. نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک نیست.”
بین سرماخوردگی و آنفولانزا نیز تفاوت وجود دارد. سرماخوردگی در شکل ضعیف خود به صورت آبریزش بینی، عطسه، سرفه و تب خفیف ظاهر می شود. با این حال، آنفولانزا با علائم شدید مانند تب شدید، لرز و لرز، حتی اسهال و بی حالی شدید در یک دوره 3 تا 5 روزه همراه است. این بیماری با تجویز پزشک قابل درمان است و حتما باید آنتی بیوتیک مصرف شود.
این پزشک با اشاره به لزوم توجه به بهداشت فردی و اجتماعی تصریح می کند: رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در محیط های عمومی و بسته مانند محل کار و منازل توصیه می شود و همچنین برای پیشگیری و افزایش مقاومت بدن توصیه می شود. ، استراحت، رعایت اصول بهداشتی و تغذیه مناسب و حفظ آرامش توصیه می شود.» «وقتی مقاومت بدن کاهش می یابد، بدن برای سرما آماده می شود».
نکته قابل توجه این است که در صورت عود، مقاومت بدن در برابر این ویروس بالاست اما فرد با قرار گرفتن در معرض ویروس های دیگر می تواند دوباره بیمار شود. افراد مبتلا به دیابت، فشار خون و مشکلات قلبی، سالمندان و افراد دارای نقص ایمنی نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
پیاده روی و فعالیت روزانه همراه با تغذیه و بهداشت، ایمنی بدن را در برابر ویروس سرماخوردگی افزایش می دهد.