آب شدن این کوه یخ می تواند عواقب زیست محیطی جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

به گزارش دیجیاتو، بزرگترین کوه یخ جهان، A23a، سال گذشته پس از 30 سال حرکت خود را آغاز کرد. مرداد امسال به دلیل گرداب، اقیانوس در یک مکان شروع به چرخش کرد. اکنون این کوه یخ دوباره به سمت آب های گرمتر حرکت کرده است. ذوب شدن این کوه یخ می تواند محیط زیست و موجودات مختلف، حتی سطح کربن اقیانوس ها را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش تایمز، کارشناسان سازمان بریتانیایی قطب جنوب (BAS) تایید کردند که A23a از موقعیت ثابت و چرخشی خود در شمال جزایر اورکنی جنوبی رها شده است. اکنون این کوه یخ در اقیانوس جنوبی در حال حرکت به سمت شمال و به سمت آب های گرمتر است. جایی که احتمالا ذوب می شود. اندازه A23a دو برابر لندن است و تقریباً یک تریلیون تن وزن دارد.

بزرگترین کوه یخ جهان دوباره در حال حرکت است

انتظار می رود کوه یخ A23a به دلیل جریان دایره ای قطب جنوب، بزرگترین جریان اقیانوسی جهان، به سفر خود به اقیانوس جنوبی و احتمالاً به سمت جزیره جورجیا جنوبی ادامه دهد. در طول مسیر، کوه یخ با آب گرم تری مواجه می شود که در ابتدا آن را ذوب نمی کند، اما کوه یخ را به کوه های یخی کوچکتر می شکند.

ضخامت این کوه یخ حدود 400 متر است. برای مقایسه، ارتفاع برج شارد لندن 310 متر است. این کوه یخ در سال 1986 از قسمت بزرگتری به نام فیلچنر جدا شد اما قسمت پایینی آن که 350 متر زیر آب بود به بستر دریای ودل برخورد کرد و کوه یخ تا سال 2020 بیش از 30 سال در جای خود باقی ماند.

شکستن کوه های یخ یک فرآیند طبیعی است، اما تحت تأثیر تغییرات آب و هوا و دمای بی سابقه ناشی از فعالیت های انسانی قرار نمی گیرد. پس از رکوردشکنی دما در سال 2023، دانشمندان سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا (C3S) می گویند که سال 2024 گرم ترین سال تاریخ خواهد بود و رکورد سال گذشته را شکست.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما