مهر: اختتامیه چهل و دومین جشنواره جهانی فیلم فجر آغاز شد.
دوشنبه 22 بهمن چهل و دومین جشنواره جهانی فیلم فجر به آخرین دوره خود رسیده است تا این دوره با فراز و نشیب های خود به پایان برسد.
در این مراسم چهل و دومین جشنواره فیلم فجر برگزیدگان بخشهای مختلف خود را معرفی میکند.
مراسم اختتامیه دقایقی پیش و با حدود 30 دقیقه تاخیر توسط محمدرضا شهیدی فر و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی، احمد نجفی، هوشنگ توکلی، زینب (س) برگزار شد. سلیمانی و جمعی از هنرمندان و مدیران فرهنگی و هنری در سالن اصلی مرکز همایش های برج تولد آغاز شد.
در ابتدای این مراسم پیش نمایش انیمیشنی از چند فیلم معروف تاریخ سینمای انقلاب اسلامی پخش شد که از آن جمله می توان به «هامون»، «از کرخه تا راین»، «خانه دوستت کجاست» و چند فیلم دیگر اشاره کرد. .
سپس، یک کلیپ حاوی فیلم استوک از بهمن در سال 57 با گویندگی ابوالحسن تهامی پخش شد.
مجتبی امینی دبیر چهل و دومین جشنواره جهانی فیلم فجر به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: به پایان 11 روز خاطره انگیز و هیجان انگیز رسیدیم. در بخش ملی 33 فیلم در رقابتی چشمگیر به نمایش درآمد. در بخش نگاه نو، یکی از جذاب ترین های هر دوره، آثاری ارائه شد که نوید حضور هنرمندان توانای سینمای ایران را می دهد.
وی خاطرنشان کرد: خوشحالم که چهل و دومین جشنواره یاد و خاطره قهرمانان ملی ایران شهید احمد کاظمی، شهید شیرودی و شهید زین الدین است. استقبال بی نظیر مردم این چشم انداز را برجسته کرد که اکران سال آینده جذاب و پرطرفدار خواهد بود.
امینی تصریح کرد: خاطرات باشکوه این دوران برای ما و سینمای ایران تجربه گرانبهایی است.
سپس برگزیدگان بخش بین المللی چهل و دومین جشنواره به شرح زیر معرفی شدند:
بخش بین المللی:
دیپلم افتخار به «تابستان همان سال» محمود کلاری اعطا شد
اهدای سیمرغ بلورین به «شور عشاقی» داریوش یاری
در این بخش تصاویری از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت هنرمندان جهان در حمایت از مردم مظلوم فلسطین منتشر شد.
بخش مقاومت:
اهدای دیپلم افتخار به «پرواز 175» توسط محمدحسین هخیت
اهدای سیمرغ بلورین به «قلب رقه» توسط خیرالله تقیانی پور
بخش رصدخانه شرق:
اهدای سیمرغ به تاسنیا جمیل بازیگر فیلم «فاطمه» از بنگلادش
سیمرغ بهترین فیلمنامه به نسیم باستانی برای فیلم «ظاهر» از ایران اهدا شد
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به محمد عسگری برای فیلم «آسمان غرب» از ایران
سیمرغ بلورین جایزه ویژه به آسخات کوچینچیر کوف برای فیلم «باورینا سالو» اهدا شد.
سیمرغ بهترین فیلم را به ذوالجار گل پوروداش برای «رویای زمستانی» اهدا کرد.
گروه فیلم سعادت
سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری به آنجلوس رالیس برای «آفرین در عصر سیل» اهدا شد.
جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به آلاندرو بردانی برای «بهترین قرن زندگی من» از ایتالیا
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به الخاندرو روژی و خوان واسکز برای فیلم «در بدو ورود» از اسپانیا اهدا شد.
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران به محمود کلاری برای فیلم «تابستان همان سال» از ایران اهدا شد.
جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم برای استفان کوماندف برای فیلم «درس های بلاگا» از بلغارستان و آلمان.
محمد خزاعی مدیرعامل سازمان سینمایی در این قسمت از مراسم روی صحنه حاضر شد و گفت: سال گذشته لحظات شیرین و تلخی برای سینمای ایران رقم خورد که درگذشت چهره های سینما و خاطرات تلخی از نحوه زندگی و شغل بود. امنیت سینماگران امیدوارم امسال بودجه فیلم را بهبود بخشیم و بحث معیشت را بهبود ببخشیم.
وی یادآور شد: اغتشاشات سال گذشته سینمای ایران را تعطیل کرد اما امسال مردم با سینما آشتی کردند و سال پرهیجانی برای سینمای ایران بود و از مردم به عنوان حامی سینما قدردانی می کنم.
خزایی تاکید کرد: ابتدا باید به فکر معیشت سینماگران باشم. همچنین بحث توسعه سینمای ایران در دستور کار بود و قول داده ایم امسال تعداد سینماها را به 1000 سالن برسانیم.
وی یادآور شد: بیش از 4300 فیلم در سراسر ایران تولید شده است. تحقیر و ناامیدی در سینمای ایران سرایت کرد. این به معنای نقد نکردن نیست، ما به فیلم های اعتراضی و انتقادی هم نیاز داریم. امیدوارم سال آینده شاهد سینمای اجتماعی درخشانی باشیم که به آداب و رسوم و ارزش های خانوادگی توجه کند.
وی با اشاره به موضوع «شعور، اخلاق و امید» برای سینمای ایران در سال جاری، افزود: موضوع «همدلی، همگرایی و اعتلای» را برای سال آینده اعلام می کنم، باید از دو قطبی شدن پرهیز کنیم.
مدیرعامل سازمان سینمایی تصریح کرد: سینمای ایران هم به فعالیت بخش خصوصی و هم به حمایت بخش دولتی نیاز دارد. نهادهای مختلف مدت هاست از سینما حمایت می کنند و هنرمندانی مانند کیارستمی و مهرجویی نیز با حمایت نهادها فیلم می ساختند. اگر اینها حمایت می کنند نبود جشنواره فیلم فجر 25 فیلم و بیش از 6000 فرصت شغلی ایجاد می کرد. با اعتلای سینما، تحکیم خانواده و پیشرفت کشور همدردی کنیم و به آینده امیدوار باشیم.
خزایی خاطرنشان کرد: در تاریخ سابقه شهادت چنین کودکان و خردسالان وجود ندارد. بنابراین سینمای ایران و کشورهای شرکت کننده در جشنواره باید برای مقاومت مردم فلسطین فیلم بسازند.
در ادامه محمد معتمدی خواننده سرشناس موسیقی ایرانی 2 قطعه موسیقی را با تعبیر و شیوه اجرا متفاوت اجرا کرد.
سپس کلیپی از هنرمندان سینمای ایران که سال گذشته درگذشتند از جمله پروانه معصومی، فریماه فرجامی، آتیلا پسیانی، بیتا فرهی، امین تارخ، داریوش مهرجویی، مرتضی پورصمدی، ایرج تقی پور و کیومرث پوراحمد پخش شد.
مراسم اهدای جوایز بخش ملی چهل و دومین جشنواره فیلم فجر در این بخش آغاز شد.
ابتدا بهترین فیلم از نگاه ملی «جایزه ویژه سردار شهید قاسم سلیمانی» با حضور وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی، دبیر چهل و دومین جشنواره و زینب. سلیمانی. سیمرغ طلایی بهترین فیلم از نگاه ملی به «آسمان غرب» تعلق گرفت.
همچنین دیپلم جایزه هنری گوهرشاد به انسیه شاه حسینی برای فیلم «دست ناپیدا» و سیمرغ بلورین این جایزه نیز به حبیبله ولی نژاد برای فیلم «احمد» تعلق گرفت.
در این بخش محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: انقلاب بزرگ ما اساساً یک انقلاب فرهنگی است. اوج رویدادهای فرهنگی و هنری ما «فجر» نام دارد.
وی یادآور شد: خانواده فرهنگ و هنر پر رونق ترین دوران تاریخی خود را از ابتدای سال تا امروز 22 بهمن سپری کرد امروز در نقطه طلایی رویدادهای سینمایی شاهد واقعه انقلاب اسلامی دهه فجر هستیم. امروز در کشور ما جشن فرهنگ و هنر است.
وزیر ارشاد تاکید کرد: چهل و دومین جشنواره نسبت به جشنواره های گذشته به آرمان های مردم ایران نزدیکتر بود. امسال این جشنواره با کمیت و کیفیت باشکوه در سراسر ایران برگزار شد. 33 فیلم بخشی از تاریخ ایران را با عظمت و شکوه به تصویر کشیدند.
اسماعیلی با اشاره به ساخت بزرگترین مجموعه فرهنگی و هنری برای جشنواره های فجر انقلاب اسلامی افزود: امیدوارم تا قبل از دهه فجر انقلاب اسلامی این مجموعه را به دست اهالی فرهنگ و هنر برسانیم.
پس از این سخنان، کلیپی از صحنه هایی از چند فیلم ایرانی با گزیده ای از دیالوگ های برخی از این فیلم ها پخش شد.
در این بخش از مراسم اختتامیه، برگزیدگان مسابقه فیلم های ایرانی (نگاه نو) و سیمرغ سودایی چهل و دومین جشنواره جهانی فیلم فجر به شرح زیر معرفی شدند.
بخش ظاهر جدید:
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران به قربانعلی طاهرفر برای «آپاراتچی» اهدا شد.
اهدای سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی اولین فیلم به جواد عزتی
سیمرغ بهترین فیلم اولین فیلم به عطا پناهی برای «پرویز خان» اهدا شد.
رضا کشاورز برای «باغ کیانوش» سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری را دریافت کرد.
بخش نوشابه سیمرغ
بهترین جلوه های بصری: اهدای سیمرغ بلورین به محمد برادران برای «احمد»
بهترین جلوه های ویژه میدانی: جایزه سیمرغ بلورین به حمید رسولیان برای «داس ناپیدا»
این گزارش در حال تکمیل است…