سخنگوی اتحادیه بانکی مواد غذایی از دستورالعمل های وارداتی و ضعف نظارت بر بازار برنج انتقاد کرد ، که گزارش داد که تخلفاتی که برنج پاکستانی با بسته بندی برنج ایرانی به نمایندگی از برداشت داخلی فروخته می شود. موضوعی که منجر به افزایش قیمت و سردرگمی مصرف کنندگان می شود.
به گفته ایسنا ، در روزهایی که بازار برنج با نوسانات قیمت و سردرگمی مصرف کنندگان در ارتباط است ، گزارش هایی در مورد برنج وارداتی ، به ویژه برنج پاکستان ، با بسته بندی و نام های مسافرتی ایرانی منتشر شد. موضوعی که نه تنها اعتماد خریداران را تضعیف می کند ، بلکه ضعف نظارت و سوء مدیریت در رویه های واردات و توزیع را نیز نشان می دهد. در همین راستا ، حسین فرهادی – عضو هیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه پخش مواد غذایی – در مورد ابعاد این تخلفات و دلایل شکل گیری چنین پدیده ای بحث کرده است.
حسین فرهادی – عضو هیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه بانکداری مواد غذایی مشکلات و تخلفات موجود در بازار برنج را توصیف کرد و ریشه این مشکلات را در سوء مدیریت شبکه توزیع ، قیمت گذاری و نظارت شرح داد.
با توجه به تخلفات رایج در بازار برنج ، وی گفت: برنج پاکستان ، که به دلیل شباهت آشکار آن به برنج ایران سوءاستفاده می شود ، یا در کیسه های برنج ایران (به عنوان مثال 2 ٪ ایرانی و 2 ٪ پاکستان) یا کاملاً در کیسه های مسافرتی ایران مخلوط می شود. این یک تخلف است.
فرهادی افزود: این برنج ، که قرار بود 2 تا 6000 تومن باشد ، در ابتدا به دلیل خرید با حجم زیاد به 6000 تومانیان رسید. سپس این برنج با بسته ای از برنج ایران تا 5000 تا 6000 تومان فروخته می شود که نتیجه تخلفات در سایه است. نبود مدیریت مناسب توزیع و نظارت مؤثر صورت می گیرد.
سخنگوی اتحادیه بانکی مواد غذایی در مورد نظارت بر این تخلفات گفت: “نظارت وجود دارد ، اما این تخلفات اغلب مخفیانه انجام می شود.” بازرسان معمولاً نمی توانند این مشکلات را به راحتی شناسایی کنند ، زیرا تشخیص برنج ایران از نیازهای تخصصی پاکستان است. این کار توسط کارشناسان اتحادیه انجام می شود که دانش تخصصی لازم را دارند. آژانس های بازرسی باید از کارشناسان اتحادیه برای مقابله با تخلف استفاده کنند.
وی از سیاست وارداتی دولت انتقاد کرد و گفت: “ریشه مشکل این است که برنج پاکستانی به ارز دولتی وارد می شود (2 تومن).” این ارز به این معنی است که قیمت برنج وارداتی بین 1 تا 5000 دلار آمریکا است. واردکنندگان این برنج را به عنوان قطره و دو عامل در بازار توزیع می کنند. این امر منجر به 6000 دلار آمریکا با قیمت برنج پاکستان شده است ، اما تعدادی از عاملان آن را با برنج ایرانی مخلوط می کنند یا آن را در کیسه های برنج ایرانی پر می کنند و آن را با قیمت برنج ایران می فروشند. این سوء مدیریت در واردات و توزیع است.