سیدعلی طاهری اطاقسرا رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل از افزایش قیمت برنج خبر داد و گفت: قیمت برنج ایرانی نسبت به یک ماه قبل 30 تا 40 است. درصد افزایش یافته و این افزایش همچنان ادامه دارد، به طوری که هر کیلو برنج طارم که در ابتدای فصل 70 هزار تومان در درب کارخانه قیمت داشت، امروز حدود 110 هزار تومان است. برنج فجر 90 هزار تومان، شیرودی بین 80 تا 85 هزار تومان و ندا در درب کارخانه هر کیلو به حدود 80 هزار تومان افزایش یافته است.
وی در گفت وگو با ایلنا درباره علت این افزایش قیمت توضیح داد: دلیل این افزایش قیمت، تضاد عرضه و تقاضا در بازار برنج است، بنابراین در حال حاضر تقاضا برای برنج افزایش یافته اما عرضه محدود است.
طاهری ادامه داد: قیمت برنج خارجی نیز افزایش یافته و قیمت بالاترین آن از کیلویی 50 هزار تومان در عمده فروشی به بیش از 70 هزار تومان رسیده است و قیمت برنج خارجی که قبلا حدود 30 بود. کیلویی هزار تومان، اکنون 50 هزار تومان افزایش یافته است، این عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار برنج به دلیل واکنش بازار به خبر تغییر محل ارز در نظر گرفته شده برای واردات برنج است. و وقتی این اتفاق بیفتد مطمئناً قیمت برنج گرانتر از ارقام فعلی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت برنج وارداتی باعث افزایش قیمت برنج ایرانی نیز شده است.
رئیس اتحادیه برنج فروشان شهرستان بابل با بیان اینکه تقاضا برای برنج در سراسر کشور از عرضه فراتر نرفته و عمدتاً مختص استان مازندران است و عواقب این بی نظمی بر سفره همگان خواهد دید، گفت: در سراسر کشور طی ماه های آینده و این افزایش تقاضا به دلیل افزایش مصرف است. مصرف کننده نیست، بلکه به این دلیل است که قیمت ها به دلایلی که توضیح دادم افزایش یافته است و باعث شده است که تامین کنندگان در عرضه برنج محافظه کار شده و ترجیح دهند فعلاً آن را نفروشند. آنها فکر می کنند می توانند محصولی را که دارند با بالاترین قیمت ممکن به فروش برسانند و این باعث کاهش عرضه و به دنبال آن افزایش تقاضا شده است.
وی افزود: در عین حال شرکت های بزرگی نیز اقدام به خرید انبوه برنج ایرانی کرده اند چرا که بر اساس قانون تعیین شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی موظف به خرید محصولات داخلی در ازای واردات برنج هستند و این مشکل باعث شده است. باعث افزایش تقاضا و قیمت برنج داخلی شد.
طاهری تصریح کرد: افزایش قیمت فعلی برنج به نفع کشاورزان و تولیدکنندگان نیست زیرا اکثر کشاورزان محصول خود را در پایان فصل به فروش رسانده اند و این واسطه ها هستند که بیشترین سود را از این نوسانات قیمتی دارند.
وی از وضعیت مطلوب بارندگی در شمال کشور خبر داد و گفت: پیش بینی می شود در سال آینده مشکلی در تامین آب مورد نیاز کشت برنج در مزارع شمال کشور وجود نداشته باشد و وجود ندارد. چالش در مورد آب در این زمان.
به گفته طاهری در سال 1403 حدود 2 میلیون تن برنج در کشور کشت و برداشت شد.