به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، میادرضا شفیعی خواه، عضو هیأت علمی دانشگاه واسا فنلاند در دومین نشست مشترک با مجمع بخش برق IEEE ایران با عنوان «مدیریت مصرف در شبکه های برق مدرن» به میزبانی ایران گفت: شرکت مدیریت شبکه دولتی اکثر کشورهای پیشرفته جهان به اهمیت انرژی های تجدیدپذیر و نقش این نوع انرژی در تامین حداکثری برق واقف بوده و سرمایه گذاری های زیادی را در این زمینه آغاز کرده اند.
دلیل گرایش این کشورها به سمت انرژی های تجدیدپذیر احتمالاً در دو نکته نهفته است: اهمیت مسائل زیست محیطی، پدیده تغییر اقلیم و توسعه بیشتر فناوری ها در زمینه انرژی های تجدیدپذیر.
شفیع خواه افزود: بررسی ها نشان می دهد که انرژی های تجدیدپذیر در اکثر کشورهای اروپایی به سرعت در حال رشد است و سهم این نوع انرژی از کل سبد انرژی کشورها رو به افزایش است.
با این حال، بزرگترین مشکل و چالش برای رشد سریع انرژی های تجدیدپذیر، عدم اطمینان در هر دو بخش تولید و مصرف در بخش انرژی های تجدیدپذیر است که ثبات شبکه را تهدید می کند و می تواند نارضایتی عمومی را به دنبال داشته باشد.
این مدرس دانشگاه گفت: اروپایی ها با هدف افزایش پایداری شبکه همزمان با توسعه انرژی های تجدیدپذیر موضوعات موازی دیگری از جمله افزایش انعطاف پذیری شبکه، افزایش راندمان وسایل برقی و توسعه سیستم های ذخیره سازی انرژی را مطرح کرده اند. به منظور حل مشکل ناامنی انرژی های تجدیدپذیر. برای به حداقل رساندن آنچه قابل قبول است.
او ادامه داد: یکی یکی از موضوعاتی که همیشه در خط مقدم بحث تامین انرژی قرار دارد، اطمینان از حداکثر پایداری شبکه و در عین حال به حداکثر رساندن کاهش هزینه است. برای رسیدن به این هدف اروپایی ها از سیستم ها و فناوری های مدرن استفاده می کنند.
شفیع خواه اشاره می کند که مسئولیت یک بار است یکی یکی از راهبردهای مهم اروپایی ها حفظ پایداری شبکه برق است، افزود: پاسخ به بار یکی این یک زیر حوزه مدیریت مصرف است که در حال حاضر در بسیاری از مناطق اتحادیه اروپا و سایر کشورهای جهان استفاده می شود.
تفاوت بین برنامه های پاسخ بار بین کشورهای اروپایی و آمریکا
شفیع خواه به تفاوت برنامه های پاسخگویی به بار در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال اروپایی ها برای افزایش بهره وری و بهبود بهره وری در دو بخش تولید و مصرف، از ابزار قیمت گذاری پاسخگویی به تقاضا بیشتر از زمان اوج مصرف استفاده می کنند. آنها مشابه افزایش استانداردهای ساختمانی هستند، اما در کشورهایی مانند ایالات متحده، تاکید بیشتری بر ابزار قیمت گذاری است و در دوره های اوج مصرف در آمریکا، مصرف برق با افزایش قیمت ها کاهش می یابد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به اهداف اروپایی ها در زمینه مدیریت مصرف و برنامه های پاسخگویی به تقاضا اشاره کرد و افزود: افزایش بهره وری ساختمان ها و تجهیزات، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، ایجاد انعطاف در شبکه سراسری برق، کاهش مصرف در زمان اوج مصرف. ، کاهش آلاینده ها. بهبود جو از طریق تولید برق و افزایش آگاهی مردم از صنعت برق یکی از اهداف اصلی اروپا در این زمینه است.
استاد دانشگاه فنلاند در این زمینه ادامه داد: بهره برداری از شبکه های هوشمند، افزایش مشارکت عمومی، اصلاح و به روز رسانی قوانین و مقررات، اجرای برنامه های مدیریت مصرف و پاسخگویی مختلف، استقبال از ایده های نوآورانه و اعطای مجوز زمان هوشمند برای دستگاه ها. برق پرقدرت یکی از برنامه های اروپایی ها برای تامین حداکثر برق مشترکان و حفظ پایداری شبکه است.
اروپایی ها از فناوری بلاک چین و بازارهای محلی برای پایداری شبکه استفاده می کنند
این استاد دانشگاه در خصوص آخرین فناوری های مورد استفاده در اروپا برای مدیریت مصرف برق نیز افزود: یکی یکی از فناوریهای پیشرو در اروپا برای مدیریت مصرف، فناوری بلاک چین است که به عنوان ابزاری برای ایجاد تعامل دو طرفه بین بخشهای تولید و مصرف و ایجاد تعادل در بازار استفاده میشود.
وی با اشاره به تاکید شدید اروپا بر بازارهای محلی برق گفت: تحقیقات نشان می دهد که قدرت بازارهای محلی در تامین برق تفاوت قابل توجهی با قدرت شبکه های ملی ندارد، اما از سوی دیگر استفاده از بازارهای محلی است. ضمن افزایش مشارکت حداکثری تولیدکنندگان کوچک.»، همچنین هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و به همین دلیل در کشورهای اروپایی به شدت مورد تاکید قرار گرفته است.
شفیع خواه در آخرین بخش از سخنان خود با اشاره به لزوم توسعه بازارهای داخلی برق با استفاده از ظرفیت های انرژی های تجدیدپذیر در ایران، خاطرنشان کرد: ایران ظرفیت های زیادی برای توسعه بازارهای داخلی برق به ویژه در حوزه انرژی های تجدیدپذیر دارد. این امر مستلزم توسعه و ایجاد بسترهایی است و باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.