به گزارش پی ام آپ به نقل از پی ام آپ،جلیل سالاری در مراسم طرح کیفی سازی نفت کوره و تولید کک سوزنی با استفاده از دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت در پاسخ به سوالی در خصوص محدودیت سقف سوختگیری در جایگاههای سوخت گفت: محدودیتی در حوزه سوختگیری جایگاهها وجود ندارد با توجه به اینکه کارت سوخت را در اختیار همه مردم قرار دادهایم کارتی را به عنوان کارت اضطرار در جایگاههای سوخت پیشبینی کردهایم.
وی افزود: تعداد کارت ها را افزایش داده ایم اما قطعا باید در زمینه کارت جایگاهها تراکنش را کنترل کنیم چرا که با توجه قیمت نرخ دوم با کارت اعتبار یکسان است باید فرهنگ سازی شود.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به بند «ب» قانون بودجه سال 1402 در تبصره 14 باید فرهنگ سازی شود که مردم از کارت های خود استفاده کنند، گفت: روی کارت های سوخت شخصی 210 لیتر وجود دارد. که ظرفیت قابل قبولی است و در مواقع ضروری نیز می توانند از کارت ایستگاه استفاده کنند.
سالاری تصریح کرد: تعداد کارت های جایگاه ها را اضافه کرده ایم تا چالشی در این قسمت وجود نداشته باشد.
مشکلی در حوزه ناترازی بنزین نداریم
وی در خصوص کمبود بنزین گفت: در حال حاضر شرایط مساعد است و مشکل خاصی نداریم و در حوزه نفت و گاز حدود 5 میلیارد مترمکعب ذخیره در نیروگاه ها داریم. ما مقداری از آن را برای صادرات پیشنهاد داده ایم و اکنون صادرات نفت و گاز را پیش بینی کرده ایم و یکی دو محموله هم بوده است.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی همچنین با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای اربعین گفت: برای زائرانی که در راه هستندهم جایگاهها را تجهیز و هم جایگاههای سیار را مجهز کردهایم و تاکنون نیز در این بخش با مشکلی مواجه نبودیم.
سالاری مصرف بنزین را به طور متوسط حدود 114 میلیون لیتر تایید کرد و گفت: در مورد واردات نیز باید گفت که مکانیزم ما سوآپ است.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم، گفت: موضوع افزایش قیمت بنزین شایعاتی است که برخی رسانه های خارج از کشور مطرح می کنند.
وی با بیان اینکه در مقطعی صحبت از فرسودگی تجهیزات شد، در حالی که در حوزه انرژی های تجدیدپذیر دانش فنی و ساخت داخل خود را به روز کرده ایم و دستاوردهای زیادی در این زمینه ها داشته ایم، تصریح کرد: در حوزه کارتخوان ها ، ما به راحتی می توانیم وضعیت کارت خوان ها را بررسی کنیم.
سال گذشته 4 میلیون کارت سوخت صادر کردند
سالاری افزود: زمانی که در مجتمع پالایش و پخش شروع به کار کردیم تنها 9 هزار کارت سوخت وجود داشت اما همین سال گذشته 4 میلیون کارت صادر کردیم. همچنین بین 25 تا 30 درصد کارتخوان ها مشکل داشتند که اکنون این رقم به طور میانگین به 3 تا 5 درصد رسیده است.
مدیرکل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه در سال های اخیر رسانه های خارجی با تبلیغات خود قصد آزار افکار عمومی را داشتند، گفت: سوال افزایش قیمت بنزین از سوی وزیر نفت و مسئولان نظام رد شد. و قطعاً بحث مدیریت مصرف بنزین وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه مصرف بنزین در کشور زیاد است، گفت: باید ظرفیت های دیگری ایجاد کرد، یعنی حذف خودروهای فرسوده و کاهش مصرف خودروهای موجود.
ما سالانه 60 میلیارد دلار در بخش حمل و نقل می سوزانیم
سالاری با تاکید بر اینکه سالانه حدود 60 میلیارد دلار در حوزه حمل و نقل سوخت هزینه می شود، تصریح کرد: اگر بتوان بخشی از آن را به بخش صادرات برد، می توان این منابع را در داخل کشور مصرف کرد و صرف اجرای طرح ها، پروژه ها و تکمیل کرد. زنجیره ارزش
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزود: ما به دنبال ادغام پتروپالایشگاه ها هستیم یعنی باید به سمتی برویم که عرضه صنعت پتروشیمی را افزایش دهیم که نیاز به فرهنگ سازی دارد.
افزایش صادرات LPG توسط شرکت های پالایشی
وی با اشاره به الحاق LPG به سبد سوخت گفت: سال گذشته نیز این موضوع مطرح شد و چند نکته وجود دارد. قانون موظف است به خانوارهایی که گاز طبیعی ندارند بر اساس معامله در سایر بخشها نیز LPG داده شود و پیشنهاد شده است مجوزهای لازم صادر شود تا بتوانیم آنها را شناسایی کنیم و عملاً از انحراف جلوگیری کنیم.
سالاری تاکید کرد: حدود 65 درصد معامله را در حوزه گاز مایع اضافه کردیم که طبق قانون باید به 90 درصد برسد، نتیجه این است که به شرکت های پالایشی صادراتی ظرفیت داده ایم و این شرکت ها عملا صادرکننده شده اند.
به گفته وی منابع خوبی به دست آمد که این شرکت ها با آن توانستند پروژه های خود را اجرایی کنند. در واقع کاهش 29 درصدی در مصرف LPG وجود داشت که ظرفیت صادرات خوبی را به دست آورد.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه تاکنون هیچ گاه صادرات دریایی در حوزه گاز مایع در حوزه شرکت های پالایشی نداشته ایم، گفت: صادرات در بندرعباس و آبادان انجام می شود. در بخش زمین، همه شرکت های پالایشی به نوعی به صادرکننده LPG تبدیل شده اند.
به گفته سالاری، در حوزه خودرو نیز خودروهایی را شناسایی می کنیم که از گاز مایع استفاده می کنند، حدود 200 هزار خودرو با خوداظهاری شناسایی شدند که سوخت LPG دریافت می کنند، اما باید هم جایگاه LPG و هم استاندارد در خودرو وجود داشته باشد. بخش و پمپ بنزین و اگر می خواهید مشارکت در سبد سوخت را اجرا کنید باید یک سیستم قیمت گذاری تشکیل دهید.
وی در پاسخ به این سوال که مقصد صادرات گازوئیل است، گفت: در هر کجا که مشتری داشته باشیم گازوئیل را صادر میکنیم.