به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، روزنامه همشهری نوشت:

کشور با مشکل عدم تعادل برق مواجه است و این روزها قطعی و خاموشی برق حتی باعث از کار افتادن آسانسورها و پمپاژ آب به طبقات بالاتر شده است.

برای رهایی از قطعی برق و آب با این حساب راه حل این است که به فکر تبدیل سقف خانه ها به نیروگاه خورشیدی و البته کسب درآمد باشید. ایران در 365 روز سال 300 روز آفتابی دارد که ظرفیت کافی برای تولید برق پاک با استفاده از نور خورشید است و دولت می خواهد 30000 مگاوات برق پاک تولید کند تا همه از پایداری شبکه برق و هوای پاکتر آگاه باشند. .

اگرچه نوسانات قیمت دلار از یک سو هزینه های نصب نیروگاه خورشیدی را افزایش می دهد و با توجه به ارزان بودن قیمت برق در کشور، برخی از مردم همچنان تمایلی به نصب پنل های خورشیدی ندارند، اما در صورت ادامه وضعیت فعلی ، قطعی برق خواهد بود. وزارت نیرو معتقد است حتی با نصب پنل های خورشیدی می توان درآمد کسب کرد اما سوال بسیار مهم این است که هزینه ها و درآمدها چگونه محاسبه می شود و برای نصب پنل ها و تولید و فروش برق چه باید کرد.

اولین نکته این است که دولت برق تولیدی پنل های خورشیدی را با قیمت مناسب خریداری می کند و از سوی دیگر وام های ارزان و با سود کم به متقاضیان می دهد.

قیمت برق چگونه محاسبه می شود؟

لازم است بدانید که میزان برق تولیدی نیروگاه های خورشیدی خانگی به عواملی مانند میزان نور خورشید، موقعیت جغرافیایی و کارایی پنل ها بستگی دارد. در حال حاضر وزارت نیرو هر کیلووات ساعت برق را 3000 تومان خریداری می کند و قرار است هر سال قیمت آن با توجه به افزایش نرخ تورم تعدیل شود.

چگونه برق می فروشید؟

پس از ثبت نام و تایید مدارک متقاضی نصب پنل خورشیدی، اداره برق نسبت به احراز مالکیت محل نصب و حداکثر سقف ظرفیت انشعاب و صدور مجوز اولیه اقدام می کند. سپس قرارداد خرید برق با مدت 20 سال بین شرکت توزیع برق و متقاضی با قیمت تضمین شده توسط دولت امضا می شود. سپس به پیمانکار دستور داده می شود تا کار را آغاز کند. پیمانکار پس از نصب و راه اندازی موضوع را جهت مطالعه کنتورها و صدور فاکتور به شرکت برق اعلام می کند. اگر از برق تولید شده خودتان استفاده کنید، برق شما البته رایگان است و برق اضافی توسط دولت خریداری می شود. برای فروش برق مازاد، نیروگاه خانگی شما باید از طریق این حساب به شبکه سراسری متصل شود.

چگونه مجوز دریافت کنم؟

متقاضیان باید با اداره برق منطقه خود تماس گرفته و درخواست خود را به صورت آنلاین با مراجعه به سایت شرکت ساتبا به آدرس .satba.gov.ir ثبت کنند. مرحله بعدی این است که متقاضی باید مالک باشد. اگر ملکی بدون برق دارد ارائه سند مالکیت و شناسنامه مالک کافی است و اگر می خواهید روی پشت بام تابلو نصب کنید قبض برق را بیاورید.

چقدر فضا مورد نیاز است؟

پاسخ به این سوال بستگی به این دارد که می خواهید چه نیروگاهی روی پشت بام بسازید. به عنوان مثال برای نصب یک نیروگاه 5 کیلووات ساعتی حداقل 50 تا 60 متر مربع فضای قابل استفاده نیاز است که هر کیلووات ساعت به 10 تا 13 متر مربع فضای قابل استفاده نیاز دارد. البته زیاد نگران نباشید چون امکان نصب پنل روی دیوار و حیاط خانه وجود دارد. قبل از هر اقدامی باید با مشاور مورد تایید وزارت نیرو صحبت کنید، زیرا محاسبه دقیق فضای مورد نیاز بسته به کارایی پانل ها، محل نصب، فاصله بین ردیف ها، شیب زمین و غیره متفاوت است. به طور کلی یک پنل خورشیدی تولید می کند که با خروجی یک کیلووات سالانه 1500 کیلووات ساعت برق در اکثر مناطق جغرافیایی ایران تامین می کند.

چقدر باید خرج کنیم؟

برآوردها از قیمت ساخت نیروگاه خورشیدی متفاوت است، اما تخمین زده می شود که یک نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی حدود 200 میلیون تومان با برچسب قیمت 80 هزار تومان قیمت داشته باشد. در صورت دریافت وام ارزان با سود 4 درصد، مطمئناً می توانید اقساط را در 7 سال پرداخت کنید و بخش زیادی از هزینه های راه اندازی و نصب را پوشش دهید. توجه داشته باشید که وام 4 درصدی به همه به خصوص ثروتمندان و صاحبان عمارت تعلق نمی گیرد. در حال حاضر این وام به مشمولان و افراد تحت پوشش کمیته خیریه و امداد در حال پرداخت است. به این ترتیب این وام به افرادی تعلق می گیرد که دارای تاییدیه کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد و سازمان خیریه، حوزه علمیه، شرکت شهرک های صنعتی، بسیج سازندگی، فرمانداری ها، سازمان حفاظت محیط زیست، بنیاد برکت و خیرین مدرسه ساز می توانند دریافت کنند.

۲۷۳۰۲

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما