به گزارش پی ام آپ، اگر فردی برای مهاجرت به ترکیه روی درآمد از ایران حساب باز کرده است، باید از نوسانات ارز آگاه باشد. مثلا امروز که هر لیر ترکیه حدود 1900 تومان است، شاید یکی حساب کند و به این نتیجه برسد که با درآمدی که از ایران دارند می توانند در ترکیه زندگی کنند، اما از کجا می دانند که 6 ماه دیگر هر لیر 3000 تومان نمی شود؟

البته هزینه ها بسته به سبک زندگی و از شهری به شهر دیگر و حتی از محله ای به محله دیگر می تواند متفاوت باشد. با این حال، می توان کلیاتی در مورد آن انجام داد.

ابتدا به آخرین آمار خط فقر در ترکیه می پردازیم که توسط کنفدراسیون اتحادیه های کارگری ترکیه (Türk-İş) در 30 ژوئن منتشر شده است که یک مرور کلی به ما می دهد.

بر اساس این گزارش خط فقر یک خانواده چهار نفره هم اکنون 33 هزار و 789 لیر در ماه (حدود 65 میلیون تومان به پول فعلی ایران) است. به عبارت دیگر، اگر خانواده ای 4 نفره این مبلغ ماهیانه را نداشته باشد، رسما در رده فقیر قرار می گیرد.

این رقم بر اساس میانگین هزینه ها و درآمدها با میانگین کشوری است. بنابراین در شهری گران قیمت مانند استانبول هزینه ها بیشتر است.

بنابراین، اگر این حداقل درآمد ثابت برای یک خانواده وجود نداشته باشد، مهاجرت به ترکیه به معنای مهاجرت به زیر خط فقر در یک کشور خارجی است.

لازم به ذکر است که نرخ بیکاری در ترکیه نیز بالاست و کار در این کشور کار آسانی نیست. به ویژه یافتن کار برای اتباع خارجی دشوار است، مگر در زمینه های تخصصی که از طریق فرآیندی پیچیده برای دریافت «مجوز کار» امکان پذیر است.

اینطور نیست که کارفرمای ترک بتواند به راحتی یک خارجی را جذب کند، زیرا برای استخدام قانونی خود باید حداقل 5 شهروند ترکیه را استخدام کرده و تضمین کنید و سپس اجازه استخدام یک خارجی را دارید.

بسیاری از کسانی که کار پیدا می کنند حداقل دستمزد را دریافت می کنند که به آن «حقوق نظامی» می گویند.

بنابراین نباید بدون داشتن شغل یا منبع درآمد تضمینی به ترکیه مهاجرت کرد و فقط گفت: «می روم بالاخره کار پیدا می کنم». به خصوص در دو سال اخیر که این کشور شاهد تورم بسیار بالایی بوده و بسیاری از ایرانیان به کشور خود بازگشته اند که از پس هزینه های بالا بر نمی آیند.

بنابراین، تکیه صرف بر درآمد ریال، که ارز ضعیف‌تری نسبت به لیر است، می‌تواند بسیار مشکل‌ساز باشد، مگر اینکه حاشیه امن درآمد ریال برای پوشش، مثلاً دو یا سه برابر کردن ارزش لیر در برابر ریال کافی باشد.

حتی اگر لیر تضعیف شود و لیر 1900 تومانی امروز مثلاً 1500 تومان شود، و تورم را در ترکیه ایجاد می کند، زیرا در ترکیه نیز مانند ایران، نوسانات ارز به شدت و به سرعت بر قیمت کالاها تاثیر می گذارد. مثلا وقتی قیمت دلار گران می شود در 24 ساعت بنزین و گازوئیل گران می شود.

جدای از اینها، هزینه های زیادی بر خانواده ها تحمیل می شود که بلافاصله قابل مشاهده نیستند، مانند مالیات سالانه دارایی، مالیات سالانه خودرو، هزینه های درمانی برای مهاجرانی که بیمه درمانی ندارند (گاهی اوقات یک ویزیت منظم برای یک ایست قلبی مشکل دار ساده و یک یا دو آزمایش و سونوگرافی و سر من در بیمارستان خصوصی بین 15 تا 20 هزار لیر هزینه دارد، هزینه ساخت، هزینه آب، برق و گاز که بسیار بیشتر از ایران است و برخلاف ایران که این هزینه ها زیاد دیده نمی شود. در ترکیه درصد قابل توجهی از هزینه های ماهانه مربوط به قبوض، هزینه گزاف بنزین (در حال حاضر 24 لیر در هر لیتر) و تاکسی، هزینه عبور از بزرگراه ها در مرکز شهر، هزینه مدارس غیردولتی، حداقل سرگرمی برای نمرات رفتن به رستوران، افزایش اجاره بها و … که شاید در برآوردهای اولیه دیده نشوند، اما واقعا هستند.

البته این مقاله قصد توصیه به مهاجرت یا عدم مهاجرت را ندارد، زیرا این یک امر شخصی و خانوادگی است و هرکس بر اساس نیازها، اهداف و برنامه های خود تصمیم می گیرد. هدف این بود که اطلاعات به روز به شما بدهم و تاکید کنم قبل از مهاجرت به ترکیه باید از ثبات درآمد خود چه در ایران چه ترکیه و چه جاهای دیگر مطمئن باشید و با دروغ به وطن امیدها نروید.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *