برخوردهای فیزیکی بر سر حجاب عواقب بدتری خواهد داشت. مردم تردید دارند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: معتقدم باید نظام حاکمیت فضای مجازی داشته باشیم همانطور که کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، ژاپن، چین و آمریکا حاکمیت فضای مجازی را در دست دارند. بنابراین اینرسی فضای مجازی نقطه ضعف یک دولت است. از سوی دیگر، مساوی دانستن حکمرانی با فیلترینگ دائمی، قطعا دیدگاه اشتباهی است.

به گزارش جماران، مشروح گفتگوی حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در ادامه می آید:

* مواضع آنها در مورد فیلترینگ و قانون عفاف و حجاب این شبهه را ایجاد کرد که چون دولت جدید آمده و می خواهد بماند، آقای خسروپناه حرفی برای ماندن در دولت زد. آیا این موضع واقعی شماست یا نه؟

اولاً، شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع فیلترینگ نمی پردازد، زیرا این یکی از وظایف آن نیست، بلکه بخشی از مأموریت شورای عالی فضای مجازی است. ثانیاً موضع من در مورد حجاب که بیش از یک سال و نیم است، بارها هم در فضای مجازی و هم در گفتگوها نوشته ایم که بیش از 95 درصد بحث حجاب جنبه فرهنگی-آموزشی دارد. بنابراین برخوردهای فیزیکی در ایران در مورد حجاب عواقب بدتری خواهد داشت و تاریخ ایران نشان می دهد که مردم بی میل هستند. اما با منطق و اخلاق و روش هایی که امثال شهید مطهری داشتند مؤثرتر است. پس اگر سابقه بحث های ما را در یک سال و نیم دیدید، بارها گفته ایم و تازگی ندارد.

هر وقت شهید رئیسی در جلساتمان این موضوع را از ما می پرسیدند، این دیدگاه و موضع را بیان می کردیم. من این را گفته ام و هنوز هم می گویم که هدف باندها فساد اخلاقی است و باید با آنها برخورد شود. داستان آنها متفاوت است و مشکلشان امنیت و اجرای قانون است. به همین دلیل در برخورد با مردم باید از روش های صحیح، عقلانی و اخلاقی استفاده کرد. البته زمان بر است، کوتاه مدت نیست بلکه بلندمدت است و امروز اولویت توجه بیشتر به مدارس است.

*به عنوان سوال دوم: اگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی رای به فیلترینگ داده شود، رای شما چیست؟

ما باید در حوزه فضای مجازی حکمرانی دقیق داشته باشیم. ما 5 تا 6 سال است که درباره حکومتداری بحث می کنیم. Governance که در انگلیسی Govermance و در عربی الحکومه ترجمه می شود با حکومت متفاوت است. حکمرانی سلسله مراتبی است و مانند ارتش از بالا به پایین دستور می دهند و همه باید اطاعت کنند، اما حکمرانی یک تعامل شبکه ای بین حاکمان، ذینفعان و مردم است.

فضای مجازی با مدل حاکمیتی پاسخ می دهد. به دلایل امنیتی، فیلترینگ ممکن است در نقطه ای رخ دهد زیرا دشمن از این ابزار سوء استفاده می کند. اما اینکه فیلترینگ نسخه دائمی است، درست نیست. چون اگر بخواهید از فیلترشکن استفاده می کنید و برای مردم دردسر درست می کنید.

البته من بحث فیلترینگ را به طور مفصل مطرح نکرده‌ام چون جزو حوزه کاری ما در شورای عالی نبود، اما معتقدم حکمرانی مانند کشورهایی مانند فرانسه، آلمان، ژاپن است. ، چین و آمریکا از آنجایی که فضای مجازی در اختیار آنهاست اگر در دست شماست، باید یک سیستم حکومتی وجود داشته باشد. بنابراین اینرسی فضای مجازی نقطه ضعف یک دولت است. از سوی دیگر، مساوی دانستن حکمرانی با فیلترینگ دائمی، قطعا دیدگاه اشتباهی است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما