شکر نقش مهمی در بسیاری از وعده های غذایی ما دارد. از آب نبات صبحانه گرفته تا انواع سس های سفید و قرمز، کره بادام زمینی و …. در واقع شکر به انواع غذاها اضافه می شود و حتی در غیرمنتظره ترین محصولات نیز یافت می شود.
به گزارش همشهری آنلاین، اکثر ما در وعده های غذایی، میان وعده ها، غذاهای سریع و فرآوری شده، قند زیادی مصرف می کنیم. علاوه بر این، این محصولات اغلب حاوی مقدار زیادی قند هستند که می تواند بخش بزرگی از کالری دریافتی روزانه ما را تشکیل دهد.
استفاده از انواع شیرینی ها در گردش در خمیس و دیدن و بازدید از نوروز; آنها بخشی جدایی ناپذیر از غذایی هستند که ما مصرف می کنیم. بنابراین بهتر است در مورد نحوه مصرف آنها آگاهی لازم را داشته باشید.
کارشناسان معتقدند مصرف شکر عامل اصلی چاقی و بسیاری از بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2 است. به همین دلیل است که دستورالعمل های غذایی توصیه می کنند کالری دریافتی از قند را کمتر از 10 درصد در روز نگه دارید.
افزایش چاقی
به خاطر داشته باشید که نرخ چاقی در سراسر جهان در حال افزایش است و شواهد نشان می دهد که قند اضافه شده، به ویژه نوشیدنی های شیرین شده با شکر، عامل اصلی افزایش وزن است.
نوشیدنی های شیرین شده با شکر مانند نوشابه ها، آب میوه ها و چای شیرین سرشار از فروکتوز هستند که یک قند ساده است. مصرف فروکتوز بیشتر از گلوکز، نوع اصلی قند موجود در غذاهای نشاسته ای، گرسنگی و اشتهای ما را افزایش می دهد. بنابراین باعث می شود بیشتر بخوریم.
خوردن شیرینی و احساس گرسنگی
تحقیقات نشان می دهد که مصرف بیش از حد فروکتوز می تواند باعث مقاومت لپتین شود. هورمون مهمی که گرسنگی را تنظیم می کند و به بدن شما می گوید که دیگر غذا نخورد.
این بدان معنی است که نوشیدنی های شیرین گرسنگی شما را سرکوب نمی کند و مصرف سریع کالری مایع را تسهیل می کند. بنابراین می توانند باعث افزایش وزن شوند.
علاوه بر این، نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های شیرین شده با قند با افزایش سطح چربی همراه است. این نوعی چربی شکمی است که با شرایطی مانند دیابت و بیماری قلبی مرتبط است.
رابطه مصرف قند با بیماری های قلبی
شواهد نشان می دهد که رژیم های غذایی سرشار از قند می تواند منجر به چاقی و التهاب و همچنین سطوح بالای تری گلیسیرید، قند خون و فشار خون شود. اینها همه عوامل خطر بیماری قلبی هستند.
علاوه بر این، مصرف بیش از حد قند، به ویژه نوشیدنی های شیرین شده با شکر، با تصلب شرایین، بیماری که با رسوبات چربی و گرفتگی عروق مشخص می شود، مرتبط است.
چگونه شیرینی بخوریم تا چاق نشویم؟
همه ما با میل به خوردن غذاهای خوشمزه به خصوص در تعطیلات نوروز آشنا هستیم. البته برخی از افراد ناگهان هوس شیرینی، تنقلات و فست فودهای گاه به گاه می کنند. همه اینها حاوی مقدار زیادی قند هستند. افراد کمی می توانند این غذاها را با سبزیجات جایگزین کنند. مثلاً خوردن خیار و سیب جایگزین خوبی برای کیک شکلاتی، سیب زمینی با سس یا چیزبرگر و پیتزا نیست! پس چه باید کرد که خوردن شیرینی مضر نباشد؟
اگر شیرینی می خورید به نکات زیر توجه کنید:
اولین کاری که باید هنگام مصرف شیرینی جات و تنقلات انجام دهید این است که تا حد امکان آنها را کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر هوس یک دسر خاص را دارید. مصرف غذاهای حاوی قند را کاهش دهید. همچنین فعالیت بدنی خود را افزایش دهید. به یاد داشته باشید که پروتئین و سبزیجات مصرف کنید، مقدار زیادی آب بنوشید و به طور کلی غذاهای کم کالری را انتخاب کنید.
برای کاهش وزن نیازی به ترک شیرینی جات نیست
فراموش نکنیم که همیشه باید به میزان قندی که می خوریم توجه کنیم. آیا می دانستید که می توانید هر روز چندین غذای شیرین مختلف بخورید بدون اینکه بر وزن شما تأثیر بگذارد؟ بنابراین حتی نیازی به حذف کامل شیرینی ها در زمانی که می خواهید وزن کم کنید، ندارید، فقط باید در مورد آنها هوشمندانه عمل کنید.
مهم نیست چقدر برای کنترل وزن اضافی خود تلاش می کنید. شما نمی توانید قوانین فیزیک را تغییر دهید. بنابراین، اصل مهم همیشه این خواهد بود: اگر انرژی (کالری) بیشتری نسبت به مصرف خود دریافت کنید، وزن اضافه خواهید کرد.
از سوی دیگر، اگر کالری کمتری نسبت به نیاز خود مصرف کنید، وزن کم خواهید کرد. تنها راه برای حفظ وزن متعادل این است که کالری دریافتی خود را متعادل نگه دارید. این بدان معناست که شما فقط باید به همان اندازه کالری که می سوزانید مصرف کنید.
میزان کالری دریافتی و مصرف تحت تاثیر عوامل زیادی قرار می گیرد و تمایل شما به شیرینی نیز می تواند بر میزان انرژی دریافتی شما تاثیر بسزایی داشته باشد.