bato-adv

مدرس دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه تغذیه روزانه باید شامل تمامی گروه های غذایی باشد، گفت: در رژیم های غذایی گیاهخواری به ویژه در گیاهخواری مطلق، خطر کمبود مواد مغذی در فرد وجود دارد؛ بنابراین در رژیم غذایی گیاه خواری به خصوص در گیاهخواری مطلق، خطر کمبود مواد مغذی در فرد وجود دارد. بنابراین رژیم غذایی باید توسط متخصص تغذیه طراحی شود تا با تجویز مکمل های مناسب برای فرد، مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین شود.

به گزارش همشهری آنلاین؛ گلبن سهراب روز شنبه با اشاره به اینکه گیاهخواران و خام گیاهخواران از منابع غذایی گیاهی استفاده می کنند، افزود: گیاهخواران فقط از غذاهای گیاهی قابل پخت یا خام استفاده می کنند، در حالی که خام گیاهخواران فقط از فرآورده های گیاهی خام استفاده می کنند که حتی اندکی حرارت ندیده باشد.

به گفته وی خام گیاهخواران حبوبات و غلات را نیز به صورت خام و نپخته مصرف می کنند و از جوانه آن برای خوراکی شدن استفاده می کنند.

این کارشناس تغذیه در مورد پنج نوع رژیم گیاهخواری از جمله گیاهخواری مطلق یا وگان، لاکتو گیاهخواری، تخمی گیاهخواری، لاکتو گیاهخواری و پسکتارین یا نیمه گیاهخواری صحبت کرد.

در حالی که در گیاهخواری مطلق فقط غذاهای گیاهی مصرف می شود، در لاکتو-گیاه خواری محصولات لبنی به رژیم غذایی اضافه می شود، در گیاهخواری تخم مرغ به رژیم غذایی اضافه می شود و در گیاهخواری لاکتو نیز تخم مرغ و محصولات لبنی به رژیم غذایی اضافه می شود. همچنین به رژیم غذایی اضافه شد.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه، پسکتری یا نیمه گیاهخواری یکی دیگر از انواع رژیم گیاهخواری است که در آن علاوه بر منابع گیاهی از ماهی و لبنیات استفاده می شود، اما از گوشت قرمز و مرغ استفاده نمی شود. .

مزایا و معایب رژیم گیاهخواری

این متخصص تغذیه دارای کمبود ویتامین B12 و کم خونی است یکی او در مورد مضرات رژیم گیاهخواری صحبت کرد.

وی با اشاره به عدم وجود ویتامین B12 در منابع غذایی گیاهی گفت: این ویتامین تنها در منابع غذایی حیوانی یافت می شود. بنابراین در رژیم های گیاه خواری به ویژه گیاهخواری مطلق نیاز به استفاده از مکمل های B12 برای جلوگیری از کمبود ویتامین B12 و کم خونی ناشی از آن دارند.

یکی از اعضای هیات علمی دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی، کم خونی مگالوبلاستیک را کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 دانست که در صورت کمبود شدید این ویتامین می تواند کشنده باشد.

به گفته سهراب، ذخایر ویتامین B12 در افرادی که رژیم غذایی معمولی دارند می تواند تا 6 ماه کافی باشد، اما زمانی که این افراد به رژیم غذایی کاملاً گیاهخواری روی می آورند، علائم کم خونی بعد از شش ماه ظاهر می شود مگر اینکه تحت نظر پزشک متخصص باشند. متخصص از مکمل ها استفاده کنید.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه منابع پروتئینی گیاهی کم است، به عوامل مؤثر بر جذب اسیدهای آمینه ضروری اشاره کرد و گفت: اسیدهای آمینه مختلفی در غلات، حبوبات و مغز وجود دارد. بنابراین اگر در گیاهخواری غلات و حبوبات با هم مصرف شوند، کمبود اسیدهای آمینه یکدیگر را جبران کرده و جذب بهتری حاصل می شود.

یکی از اعضای دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی معتقد بود که رژیم گیاهخواری بهتر از گیاهخواری مطلق است زیرا تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین B12 است و حاوی پروتئین خوبی است و می تواند تا حدودی کمبودهای رژیم گیاهخواری را جبران کند.

سهراب دیگر مضرات رژیم گیاهخواری را جذب نامناسب و در نتیجه کمبود عناصر دو ظرفیتی مانند آهن، کلسیم و روی عنوان کرد و افزود: عناصر دو ظرفیتی به خوبی از منابع گیاهی جذب نمی شوند و جذب آنها بسیار بهتر است. از منابع حیوانی

به گفته وی، کمبود کلسیم، آهن و روی می تواند بر رشد جنین گیاهخواران در حال رشد یا زنان باردار گیاهخوار تأثیر بگذارد.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: منابع گیاهی حاوی اسید فیتیک و اسید اگزالیک فراوان هستند. وی خاطرنشان کرد: این عوامل می تواند بر جذب مواد مغذی به ویژه املاح و عناصر دو ظرفیتی تأثیر بگذارد.

به گفته وی، خطر کمبود مواد مغذی در رژیم های گیاهخواری به ویژه گیاهخواری مطلق وجود دارد، مگر اینکه رژیم غذایی توسط متخصص تغذیه به گونه ای طراحی شود که فرد بتواند با تجویز مکمل های مناسب، پروتئین، ویتامین ها و سایر مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کند. برای اطمینان

سهراب از جمله رژیم های غذایی مورد بحث، رژیم پکتورین یا نیمه گیاهخواری را مناسب ترین نوع رژیم ارزیابی کرد و گفت: در این رژیم فرد از لبنیات و ماهی و همچنین منابع گیاهی استفاده می کند. بنابراین احتمال کمبود تغذیه ای در این نوع تغذیه کمتر است.

این متخصص تغذیه به افرادی که می خواهند گیاهخوار شوند توصیه های زیر را ارائه کرد: اگر می خواهید رژیم غذایی سالمی داشته باشید، بهتر است رژیم غذایی آفت خواری را انتخاب کنید و گیاهخوار مطلق نباشید، بلکه تخم مرغ، لبنیات و ماهی را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهید. . رژیم غذایی منجر به کمبود مواد مغذی و سوء تغذیه نمی شود.

فواید گیاهخواری

عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی به برخی از فواید رژیم گیاهخواری اشاره کرد و گفت: اگر گیاهان به صورت خام مصرف شوند؛ ظرفیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارند و خواص ضد سرطانی عالی دارند.

به گفته وی، اگر برای شام رژیم غذایی مشابه خام گیاهخواری را انتخاب کنیم و ماهی، تخم مرغ و لبنیات را در بقیه وعده های غذایی روزانه خود بگنجانیم، یکی از فواید گیاهان این است که منبع خوبی از ویتامین ها و ضد التهاب هستند. . مواد سرطانی؛ ما از آن استفاده می کنیم و از کمبود تغذیه ای رنج نمی بریم.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: برنامه غذایی روزانه باید شامل همه گروه های غذایی باشد و همچنین گیاهان خام و آجیل را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهیم.

خام گیاهخواری برای شام یکی یکی از بهترین مدل های غذایی به حساب می آید که در آن می توانید از انواع سالاد و سبزیجات استفاده کنید. در این غذا ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مختلفی وجود دارد و هر چه سبزیجات رنگارنگ تر باشند. آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی و ویتامین های بیشتری به بدن ما می رسد.

سهراب تاکید کرد: می توانیم در کنار این سالاد از روغن های سالم مانند روغن زیتون یا زیتون و منابع پروتئینی خوب مانند جوانه لوبیا یا مغزها استفاده کنیم.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما