مجموعه هوش سیاه با بازی حسین یاری، کیکاووس یاکیده و سودابه بیضایی از شبکه آی فیلم پخش میشود. برای آشنایی داستان و بازیگران سریال هوش سیاه با ما همراه شوید.
سریال هوش سیاه از بهترین مجموعههای ایرانی است که اولین بار در سال 1389 از شبکه سه روی آنتن رفت و با استقبال بسیار خوب بینندگان روبهرو شد. فصل اول سریال هوش سیاه 15 قسمتی است.
«کمند امیرسلیمانی»، «ارسلان قاسمی»، «ماجده زاهدی»، «رضا آشتیانی»، «جمشید جهانزاده» و «کاوه خداشناس» از بازیگران مطرح این مجموعه هستند. در ادامه، علاوه بر زندگینامه بازیگران و بیوگرافی کارگردان، اسامی عوامل تولید و عکس بازیگران سریال هوش سیاه را هم با شما به اشتراک میگذاریم.
ادامه مطلب در ادامه
بیشتر بخوانید:
برای اطلاع از آخرین اخبار سینمای جهان، میتوانید به بخش اخبار سینما و تلویزیون و برای دانلود فیلمها و سریالهای روز دنیا به کانال تلگرامی بازتاب آنلاین مراجعه کنید.
بازیگران سریال هوش سیاه
مجموعه پلیسی هوش سیاه به قلم «آرش قادری»، «نیاز اسماعیلپور»، «سیدرضا اورنگ»، «شیوا کاظمی»، «حمید پیشقدم» و «علیرضا محمودزاده» به نگارش درآمده است.
علاوه بر بازیگرانی که ابتدای نوشتار نام بردیم، «سعید دولتی»، «علیرضا حقشناس»، «سیامک قاسمی»، «بهرنگ علوی»، «مریم خدارحمی»، «کیومرث ملکمطیعی»، «کیهان ملکی»، «پیام دهکردی»، «حمید ابراهیمی»، «کاظم هژیرآزاد»، «حسین سحرخیز»، «مجید واشقانی»، «کاوه مهدوی»، «جمشید گرگین»، «رسول توکلی»، «محمد برسوزیان»، «طوفان مهردادیان»، «کیانوش گرامی» و «داوود باقری» در این سریال نقشآفرینی کردند.
این سریال جذاب به تهیهکنندگی «سید عباس فاطمی» و «سید مرتضی فاطمی» ساخته شده است. مجموعه هوش سیاه لوکیشنهای متعدد داخلی و خارجی دارد، بخشی از آن در ایران و ترکیه و بخشی نیز در لندن تصویربرداری شده است.
کیکاووس یاکیده
زندگینامه بازیگران سریال هوش سیاه را «کیکاووس یاکیده» آغاز میکنیم که نقش یک نابغه حوزه الکترونیک به نام «جمشید کاظمی»، با نام ساختگی «کامران بوریایی» را ایفا میکند.
«کیکاووس یاکیده» در بیستم بهمن ماه سال 1347 در تهران به دنیا آمد. نام او برگرفته از اساطیر شاهنامه است. وی پس از سالها اجرا در تئاتر، در 22 سالگی به پیشنهاد دوستانش در تست دوبله صدا و سیما شرکت نمود و پذیرفته شد.
«یاکیده» که صدای خاصی دارد، جزو گویندههای مشهور است. صدای ایشان در برنامه لذت نقاشی باب راس و کمیسر و رکس شنیده شد و مورد توجه بینندگان قرار گرفت. به علاوه، او در مجسمه سازی و سرودن شعر نیز مهارت دارد.
در سال 1381 نخستین مجموعه شعر او، به نام بانو و آخرین کولی سایه فروش چاپ شد. «کیکاووس یاکیده» پس از این دو مجموعه شعر و دو داستان نیز منتشر کرده است.
دو سال پس از انتشار کتابش با فیلم زن زیادی به کارگردانی «تهمینه میلانی» برای اولین بار جلوی دوربین رفت و بعد از آن در فیلم آتشبس با «محمدرضا گلزار» و «مهناز افشار» همبازی شد.
از افتخارات کارنامه هنری «کیکاووس یاکیده» میتوان دیپلم افتخار انجمن بین المللی شعر آمریکا 1380، گوینده اول جشنواره تبلیغات مهر ماه 1381، شاعر برگزیده سایت Poetry در سال 1380، نشان شعر شایسته و موفق از سمپوزیوم واشنگتن دی سی 1382 را نام برد.
«کیکاووس یاکیده»متاهل است و یک پسر بهنام «ایلیا» دارد.
حسین یاری
«حسین یاری» متولد شانزدهم دی ماه سال ۱۳۴۶در تهران است. وی بازیگری را از 12 سالگی با نمایش گندمهای خونین آغاز کرد و از سال ۱۳۶۰ کار هنری خود را به صورت جدیتر در گروه تئاتر حوزه اندیشه و هنر اسلامی ادامه داد.
او وقتی 16 سال داشت، برای اولین بار بازیگری جلوی دوربین را با ایفای نقش در فیلمهای ۱۶ میلیمتری وارث و سرباز کوچک تجربه کرد. حسین یاری یک دورهی یک ساله را در واحد دوبلاژ صدا و سیما مشغول فعالیت بوده و در این مدت، گفتار متن حدود 20 فیلم مستند را اجرا کرده است.
او با نقشآفرینی در فیلمهای دفاع مقدس شناخته شد. نقش حیدر خوش مرام در سریال شب دهم ساختهی حسن فتحی، حسین یاری را به اوج محبوبیت و شهرت رساند.
ایشان برای بازی در فیلم آخرین مرحله سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از چهاردهمین جشنواره فیلم فجر دریافت نمود و چهار سال بعد برای نقش آفرینی در فیلم بلوغ برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد را از هجدهمین جشنواره فیلم فجر شد.
«یاری» با بازی درخشانش در فیلم کتونی سفید به کارگردانی «محمدابراهیم معیریان»، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد در جشنواره کشتی نوح روسیه شد.
«حسین یاری» سالها پیش ازدواج کرده و سه فرزند به نامهای «سروش»، «سارا» و «علی» دارد. او در حال حاضر ساکن تهران و بازنشسته بانک مرکزی جمهوری اسلامی است.
کمند امیرسلیمانی
«کمند امیرسلیمانی» در شانزدهم خرداد ماه سال 1352 در تهران متولد شد. او فارغ التحصیل رشته کارگردانی تئاتر از دانشگاه آزاد است. پدرش «سعید امیرسلیمانی» از بازیگران با تجربه سینما و تلویزیون است.
او در 5 سالگی برای اولین بار در سریال هزار دستان جلوی دوربین رفت و طبق خواسته «علی حاتمی» در نقشی کوتاه همبازی لیلا حاتمی شد. وی پس از این تجربه کوتاه، در سال 1359 با بازی در نمایش «سنجاب ها» وارد تئاتر شد.
«امیرسلیمانی» در 10 سالگی در سریال «مخمصه» به ایفای نقش پرداخت و سه سال بعد با فیلم ترنج نقشآفرینی در سینما را تجربه کرد.
وی به بازی در پروژههای مختلف به کارش ادامه داد تا اینکه در سال 1374 با ایفای نقش آذر عروس «اسدالله خان»، در مجموعه موفق و پربینندهی پدر سالار، به چهرهای شناخته شده تبدیل شد.
وی سالها قبل با آقای «ورقا عامری» که عکاس و ساکن امارات بوده ازدواج کرد و یک پسر به نام «ایلیا» دارد. «کمند امیرسلیمانی» پس از ازدواج به مدت 6 سال به امارات مهاجرت کرد اما پس از مدتی برای ادامه فعالیت هنری خود به ایران آمد. وی چند سال پیش از همسرش جدا شد.
ارسلان قاسمی
زندگینامه بازیگران سریال هوش سیاه را با معرفی «ارسلان قاسمی» ادامه میدهیم. وی در یکم خرداد ماه سال ۱۳۷۴ در تهران به دنیا آمد. پدر او مدیرعامل یک شرکت کشتیرانی و مادرش مدیر مهدکودک است. ایشان دو خواهر بزرگتر از خودش دارد و دانشآموختهی رشته معماری است.
«ارسلان قاسمی» بازیگری را از 7 سالگی با بازی در مجموعه تلویزیونی در چشم باد در نقش کودکی «پارسا پیروزفر» (بیژن) آغاز کرد. در چشم باد یکی از بهترین سریال های تاریخی ایرانی ساختهی مسعود جعفری جوزانی است.
این بازیگر جوان، در مجموعه تلویزیونی یوسف پیامبر در نقش کودکی «بنیامین» به ایفای نقش پرداخت. وی در فیلم جعبه موسیقی به کارگردانی «فرزاد مؤتمن» نقش اصلی را به عهده داشت. «ارسلان قاسمی» در مجموعه هوش سیاه نقش پسر سرگرد احمدی را بازی کرده است.
او علاوه بر کار بازیگری به خوانندگی هم علاقه دارد و تاکنون دو ترانه به نامهای آفرین و ای کاش را با همکاری «سینا دستخوش» و تنظیم «محمد جواندر» خوانده است. «قاسمی» در مصاحبهای اعلام کرده بود، فعالیت در زمیته موسیقی را همچون بازیگری ادامه خواهد داد.
مجید واشقانی
زندگینامه بازیگران سریال هوش سیاه را با «مجید واشقانی» ادامه میدهیم که متولد ششم خرداد ماه سال 1359 در تهران است. وی دانشآموختهی رشته مهندسی متالوژی است.
«مجید واشقانی» با علاقهای که از نوجوانی به بازیگری داشته از سال 1377 در 18 سالگی وارد تئاتر شد. نقشآفرینی در فیلم هشدار پلیس در سال 1378 آغاز کار حرفهای او بود.
«واشقانی» پس از حضور در آثار مختلف تلویزیونی و سینمایی، در سال 1390 با بازی در سریال مسیر انحرافی به شهرت رسید.
ماتادور، انقلاب زیبا، میکائیل، هوش سیاه 2، کمین، زیر هشت و پایتخت برخی از سریالهای تلویزیونی هستند که «مجید واشقانی» در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
بهرنگ علوی
«بهرنگ علوی» در یکم فروردین ماه سال ۱۳۵۹ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتاً اهل آمل است. پدرش فرهنگی بازنشسته و مادرش از مدیران شرکت مخابرات است. علوی دارای مدرک فوق دیپلم نقشهکشی با رایانه است. همچنین او از دانشآموختگان رشتهی بازیگری از اولین دوره فارغالتحصیلان مؤسسه فرهنگی هنری کارنامه است.
«بهرنگ علوی» از کودکی به بازیگری علاقه داشت و بازیگری را از تئاتر مدرسه آغاز کرد. او در نوجوانی با ایفای نقش در یک تئاتر مدرسهای، بهترین بازیگر منطقه ۶ آموزش و پرورش و نیز استان تهران شد. پس از آن، در سال ۱۳۷۰ برای تئاتر آدمک چوبی به کارگردانی جهانگیر طاهری در سالن قشقایی تئاتر شهر روی صحنه رفت.
«علوی» برای مجموعه برنامههای دوربین مخفی به کارگردانی امیرحسین قهرائی جلوی دوربین رفت. سپس با اجرا در تئاتر به بازیگری ادامه داد. او همزمان با بازی در نماشهای مختلف، نزد اساتیدی توانمند همچون «محمد رحمانیان»، «حمید امجد»، «مهتاب نصیرپور»، «پرویز پرستویی»، «آتیلا پسیانی»، «رؤیا تیموریان»، «پانته آ بهرام» و «حبیب رضایی» بازیگری را بهتر آموخت.
«بهرنگ علوی» پس از تئاتر، به انجمن سینمای فیلم کوتاه پیوست و در چند فیلم کوتاه جشنوارهای ایفای نقش کرد. او با بازی در تکسکانسی در فیلم عیار 14 به کارگردانی «پرویز شهبازی» وارد سینما شد.
«علوی» برای بازی در فیلم دربند نامزد نقش مکمل مرد از سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر و برای ایفای نقش در نمایش زبان اصلی (رسول کاهانی) برنده دیپلم افتخار بازیگری مرد از سی و چهارمین دوره جشنواره تئاتر فجر شد.
«بهرنگ علوی» علاوه بر بازیگری، در عکاسی، نویسندگی و طراحی مد مشغول فعالیت است. او سفیر حمایت از کودکان کار، زنان بدسرپرست و سرپرست خانوار و همچنین برگزارکننده گالریها و بازارچههای خیریه است. وی در ورزشهای شنا، اتومبیلرانی، یوگا و بیلیارد مهارت دارد.
سودابه بیضایی
«سودابه بیضایی» متولد هجدهم اردیبهشت ماه ماه سال 1360 در شیراز است. او فارغ التحصیل لیسانس ادبیات نمایشی بوده و از سال 81 با ثبتنام در کلاسهای بازیگری استاد سمندریان و فیملنامه نویسی ناصر تقوایی وارد این حرفه شد.
پدر وی دبیر بازنشسته شیمی بوده و مادرش «سهیلا کوشکی» مدیر موسسه پوست شهر شیراز است. او پس اینکه بازیگری را به طور حرفهای آموخت، در 22 سالگی با بازی در با فیلم گیس بریده، برای اولین بار جلوی دوربین رفت.
«سودابه بیضایی» در سال 1384 با ایفای نقش در مجموعه پربیننده «وفا» به کارگردانی محمدحسی لطیفی وارد قاب تلویزیون شد و سال بعد در مجموعه جابربنحیان نقشآفرینی کرد. بیشتر شهرت وی برای بازی در سریالهای هوش سیاه، کیمیا، نفس و آمین است.
وی علاوه بر بازیگری، در زمینه موسیقی نیز فعالیت میکند و در نواختن گیتار مهارت خاصی دارد. «بیضایی» معتقد است بازیگری که موسیقی بداند، میتواند در کار بازیگری ریتم داشته باشد و همین طور ادبیات که همخانواده سینماست، هنرپیشهای که ادبیات بداند به راحتی میتواند فیلمنامه را آنالیز کند.
کاوه خداشناس
«کاوه خداشناس» متولد پنجم آبان ماه سال 1359 در تهران است. وی دیپلم تجربی دارد و دانشآموختهی رشتهی نمایش دانشکده هنر و معماری دانشگاه تهران است. «کاوه» فرزند سوم خانواده و اصالتا دماوندی است. برادرانش اهل موسیقی هستند.
«کاوه خداشناس» پیش از دوران دانشجویی فعالیت هنری خود را با ایفای نقش در نمایش هدهد به کارگردانی «منصور خلج» آغاز کرد و با گروههای نمایش دانشجویی بازیگری را به طور حرفهای ادامه داد.
«خداشناس» در سال ۱۳۸۲ با بازی در فیلم سینمایی خداحافظ رفیق به کارگردانی «بهزاد بهزادپور» وارد سینما شد. صبح آخرین روز، بوم و بانو، آقازاده، پناه آخر، وقت صبح، پدر، بازگشت، رنج پنهان، عملیات 125 (فصل 3) و آسمان همیشه ابری نیست برخی از سریالهایی هستند که «کاوه خداشناس» در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
«کاوه خداشناس» علاوه بر بازیگری در زمینههای موسیقی، عکاسی، نقد هنری و دستیاری کارگردان نیز فعالیت میکند.
پیام دهکردی
«پیام دهکردی»، زادهی بیستم اردیبهشت ماه ماه سال ۱۳۵۶ در شهرکرد است. پدرش کارمند بانک کشاورزی و مادرش معلم بود. او فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته تئاتر از دانشگاه تهران است.
وی همزمان با دوره کارشناسی رشته ادبیات نمایشی، در کلاس آموزش بازیگری مرحوم استاد «ابراهیم کریمی» که در اصفهان برگزار میشد شرکت کرده بود و در تهران هم شاگرد استاد «سمندریان» بود.
او با نمایش کرگدن در تئاتر فعالیت هنری را ادامه داد تا اینکه در سال 1382 با ایفای نقش در سریال باغ بلور به کارگردانی «بازتاب آنلاین» وارد کار تلویزیون شد و یک سال بعد با فیلم یک تکه نان ساختهی «کمال تبریزی» وارد سینما شد.
«پیام دهکردی» در سال 1386 ابتدا با سریال «شهریار» در نقش «ابوالقاسم شیوا» و پس از آن با بازی در نقش «سردار احتشام» مجموعه مدار صفر درجه به شهرت رسید.
«دهکردی» چند سالی است که ساکن لاهیجان است. ایشان درباره مهاجرت خود میگوید: «چند سال پیش به علت ترافیک، آلودگی و ازدحام تصمیم گرفتم از تهران به شمال مهاجرت کنم و تصمیمم را عملی کردم و الان در لاهیجان ساکن هستم. کمترین اثر هجرت برایم ترک سیگار بود و حالا در این شهر آموزشگاه بازیگری هم دارم.»
«پیام دهکردی» پس از یک ازدواج ناموفق، با «عارفه لک» (بازیگر، شاعر، نویسنده و مدرس صدا و گفتار) ازدواج کرد. او از ازدواج اول خود یک دختر به نام «نورا» دارد.
روح الله کمانی
در پایان بیوگرافی بازیگران سریال هوش سیاه میرسیم به معرفی «روح الله کمانی»، وی در ششم خرداد ماه سال 1358 در تهران به دنیا آمد. او دانشآموختهی مقطع کارشناسی رشته ارتباطات است. ایشان فعالیت هنری خود را از سال 1382 با تئاتر آغاز کرد.
«کمانی» سال ۸۳ در مجموعه حس سوم به کارگردانی «مهدی فخیمزاده» به ایفای نقش پرداخت. او چهار سال بعد در سریال هوش سیاه در نقش «سروان شاکری» بازی کرد و به شهرت رسید.
سریال فرات به کارگردانی «مازیار میری»، مجموعه تقاطع ساختهی «احمد بندری»،فیلم سینمایی کاکوتی به کارگردانی «محمدحسنزاده»، تله فیلم امیدها و نجواها ساخته «ایرج کریمی» و سریال رویای گنجشک ساده به کارگردانی «راما قویدل» در ۱۳۹۰ برخی از آثار کارنامه هنری «روح الله کمانی» هستند.
خلاصه داستان سریال هوش سیاه
پس از پرداختن به زندگینامه بازیگران سریال هوش سیاه سراغ قصهی این مجموعه پلیسی جنایی اجتماعی میرویم که دربارهی مبارزه پلیس با جرایم رایانهایست و به تخلفات گروههای مخرب در حوزه الکترونیک میپردازد.
در خلاصه داستان سریال هوش سیاه آمده است: سرگرد «احمدی» که معاون دایره پیشگیری و مبارزه با جرایم رایانهای پلیس است، با «حسام شریفی»، «امید شهابی» و «نگار عزیزی» که از دستیاران پرتلاش او هستند، با پرونده پیچیده یک خرابکار نابغه رایانه و حوزه الکترونیک به نام «جمشید کاظمی»، با نام ساختگی «کامران بوریایی»، درگیر شده و همزمان با آن به پروندههای دیگری را هم رسیدگی میکند.
در هر قسمت این سریال علاوه بر پیگیری، بررسی و رمز گشایی گوشههایی از پرونده کامران بوریایی، پرونده جدیدی باز میشود. البته رسیدگی به پرونده جدید در هر قسمت به سرانجام میرسد و بسته میشود.
کارگردان سریال هوش سیاه
«مسعود آبپرور» کارگردان سریال هوش سیاه، متولد دوم تیر ماه سال ۱۳۴۰ در تهران است. وی دانشآموختهی رشتهی کارگردانی سینما و فارغالتحصیل رشته فیلمنامه و فیلم از بنیاد سینمایی فارابی است. ایشان علاوه بر نویسندگی و کارگردانی، یک کارگاه گسترش هنر و طراحی کلیپهای ایرانی را تاسیس کرده و اداره میکند.
«مسعود آبپرور» داوری مسابقه سینمایی چهار، سه، دو، یک که محصول گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما بوده را نیز بر عهده داشت. از کارهای تلویزیونی مسعود آبپرور میتوان سریالهایی همچون ستاره قطبی، لبخندهای خاکی، سرزمین رویاها، هوش سیاه، سریال عملیات ۱۲۵، مستوران و لژیونر را نام برد.
«مسعود آبپرور» سالهاست ازدواج کرده و دو فرزند دارد؛ دخترش «آیدا» کارگردان و بازیگر و پسرش «آرش»، نویسنده و بازیگر است.
عوامل سریال هوش سیاه
- سرپرست نویسندگان: آرش قادری
- نویسندگان: نیاز اسماعیل پور و آرش قادری
- مدیر برنامه ریزی: شهره فهیمی
- منشی صحنه: راحله پروین نیا
- جانشین تولید: سید علی حسینی
- مدیر تولید: محمد صنعتی
- جلوه های رایانه ای: محمد ذبیحی
- طراح بخش اکشن: پیمان ابدی، علیرضا قره خانی
- طراح چهره پردازی: نوید فرح مرزی
- مدیر صدا: اصغر آبگون
- طراح صحنه و لباس: حسین مجد
- تدوین: بهرام آب پرور
- موسیقی: آرمان موسی پور
- مدیر تصویربرداری: هاشم گرامی
سوالات متداول
کدام بازیگرها در سریال هوش سیاه نقشآفرینی کردهاند؟
در فصل اول سریال هوش سیاه «حسین یاری»، «کیکاووس یاکیده»، «افشین کتانچی»، «روح الله کمانی»، «کمند امیرسلیمانی»، «سودابه بیضایی»، «ارسلان قاسمی»، «ماجده زاهدی»، «رضا آشتیانی»، «جمشید جهانزاده»، «کاوه خداشناس»، «سعید دولتی»، «علیرضا حقشناس»، «سیامک قاسمی»، «بهرنگ علوی»، «مریم خدارحمی»، «کیومرث ملکمطیعی»، «کیهان ملکی»، «پیام دهکردی»، «حمید ابراهیمی»، «کاظم هژیرآزاد»، «حسین سحرخیز»، «مجید واشقانی»، «کاوه مهدوی»، «جمشید گرگین»، «رسول توکلی»، «محمد برسوزیان»، «طوفان مهردادیان»، «کیانوش گرامی» و «داوود باقری» نقشآفرینی کردند.
سریال هوش سیاه چند قسمتی است؟
فصل اول مجموعه هوش سیاه در 15 قسمت به کارگردانی «مسعود آبپرور» ساخته شده است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما دربارهی بازیگران سریال هوش سیاه چیست؟ آیا از تماشای سریالهای اکشن پلیسی ایرانی لذت میبرید؟ لطفا نظرات خود را در بخش کامنت با بازتاب آنلاین در میان بگذارید.
منبع:بازتاب آنلاین