با وجود کاهش نرخ ارز و خبر امیدوارکننده در مورد مذاکرات سیاسی ، بازار املاک و مستغلات تهران هنوز ساکت است. بازاری که در مرز عدم اطمینان در میان کاهش قدرت خرید و ابهامات سیاسی قرار دارد و هیچ نشانه ای از خروج از رکود اقتصادی وجود ندارد.
در حالی که نرخ ارز در روزهای اخیر کاهش یافته است و خبرهای مثبت مذاکرات سیاسی شنیده شده است ، بازار املاک و مستغلات تهران هنوز در حال رکود است. نظرسنجی های میدانی نشان می دهد که ، با وجود تأثیر بالقوه نرخ دلار در بازار دارایی ، فعالان املاک و مستغلات در حال حاضر انتظار دارند نتایج واضح تری از تحولات سیاسی داشته باشند.
به گفته نمایندگان املاک و مستغلات ، بازار در شرایط فعلی اشتباه گرفته شده است. اگرچه قیمت مصالح ساختمانی و وجود تقاضای انباشته اساس افزایش قیمت است ، اما محیط سیاسی و امنیتی فروش را در تعلیق حفظ کرده است.
برخی از مشاوران مدنی بر این باورند که اگر مذاکرات نتیجه گیری شود ، می توان بخشی از سرمایه را از بازارهای طلا و ارزی به خانه منتقل کرد. با این حال ، این احتمال وجود دارد که رشد قیمت ها در این سناریو بسیار نرم تر از جهش های قوی سالهای گذشته باشد (1 تا 2).
در حال حاضر ، خریداران و فروشندگان معمولاً در “صبر” هستند. نه تعداد پرونده های فروش رشد خاصی ندارد و نه تحرک قابل توجهی در معاملات. تنها گروهی که قیمت ها را با امکان قیمت خریداری می کند ، خریداران نقدینگی هستند. در مقابل ، بسیاری از صاحبان یا سرمایه گذاران که دارایی آنها ارز یا طلا است در حال حاضر با کاهش قدرت خرید سر و کار دارند.
از طرف دیگر ، کارشناسان معتقدند که کاهش نرخ ارز نمی تواند منجر به کاهش قیمت مسکن شود. از آنجا که هزینه ساخت و ساز هنوز هم زیاد است و تولید کنندگان قادر به فروش زیر قیمت تمام شده نیستند. به همین دلیل ، حتی اگر علائم افت قیمت وجود داشته باشد ، عمق رکود اقتصادی افزایش می یابد.
به طور کلی ، چشم انداز بازار املاک و مستغلات در ماه های آینده تا حد زیادی به تحولات سیاسی بستگی دارد. در نبود تقاضای مؤثر و با توجه به سطح بالای هزینه های ساخت و ساز ، بازار در رکود باقی خواهد ماند. بعید به نظر می رسد که بازار املاک و مستغلات ، یا در کوتاه مدت ، در کوتاه مدت و بدون تغییر واضح در شرایط کلان تغییر کند.