بسیاری از کارشناسان فناوری باتری های حالت جامد را پیشرفت مهمی برای خودروهای الکتریکی می دانند زیرا این باتری ها باعث کاهش وزن خودرو، افزایش تراکم انرژی و کاهش هزینه های تولید می شود. نتیجه نهایی تولید محصولات با دامنه حرکت بیشتر، زمان بارگذاری کمتر و ایمنی بیشتر است. اما بنیانگذار و مدیرعامل بزرگترین سازنده باتری جهان CATL اظهارات مهمی در مورد این فناوری بیان کرد و گفت که باتری های حالت جامد غیرقابل استفاده و ایمن هستند!

به گزارش پدال، CATL که مخفف Contemporary Amperex Technology Company Limited است، یک شرکت چینی است که باتری خودروهای الکتریکی را از شرکت هایی مانند BMW، Tesla، Hyundai، Porsche و Ford تامین می کند.

در واقع، CATL در حال حاضر حدود 36 درصد از باتری های خودروهای الکتریکی جهان را تامین می کند و سهم بازار آن بیش از دو برابر نزدیک ترین رقیب خود، Bay است. دی (15.8 درصد سهم).

دکتر. Rubin Zeng، مدیر عامل CATL که سلطان باتری جهان محسوب می شود، هشدار داده است که فناوری باتری های حالت جامد آنقدر که ادعا می شود قابل اعتماد نیست. Zeng در مصاحبه ای با فایننشال تایمز می گوید که CATL ده سال است که روی باتری های حالت جامد سرمایه گذاری کرده است و تجاری سازی آن هنوز در انتظار است. او می گوید:

من هر ماه فعالیت شرکت های مختلف در رابطه با این فناوری را می بینم و می دانم که در چه مرحله ای از توسعه هستند و باید بگویم که چنین کارهایی همچنان نمایشی به نظر می رسد.

به گفته مدیر عامل CATL، مشکل بزرگ باتری های حالت جامد، نیاز به نوع کاملاً جدیدی از شیمی است که از فلز لیتیوم خالص برای الکترود آند استفاده می کند. با این حال، این مشکلات بیشتری را ایجاد می کند، زیرا چنین موادی باید تحت فشار بالا باشند، که خطر انفجار باتری در هنگام شارژ را به همراه دارد.

علاوه بر این، اگر قاب در تصادف آسیب ببیند، لیتیوم موجود در این باتری ها با اکسیژن واکنش داده و می تواند منجر به آزاد شدن هیدروکسید لیتیوم شود که سمی است و می تواند به افراد آسیب برساند. Zeng می گوید به دلیل مشکلات فشار بالای باتری، نمی توان چرخه های شارژ و دشارژ زیادی را برای باتری های حالت جامد تصور کرد. او می پرسد:

با این تفاسیر، چگونه قصد دارید این فناوری را به صورت تجاری تولید کنید؟

اما این کلمات به معنای محافظت در برابر زنگ زدگی باتری های حالت جامد نیست، برعکس، او به طور کامل از این فناوری پشتیبانی می کند، اما در عین حال نسبت به اتکای بیش از حد به تجاری سازی باتری های حالت جامد هشدار می دهد. مدیر عامل شرکت CATL تنها کسی نیست که چنین افکاری را در سر دارد، زیرا متخصصان استوردات قبلاً گفته اند که هنوز چندین سال با توسعه و تجاری سازی این فناوری فاصله داریم.

زنگ معتقد است که به جای توسعه یک باتری حالت جامد، می توانیم گام بزرگ بعدی را با باتری سدیم یون برداریم. این باتری ها که فناوری نیمه جامد نامیده می شوند نیز توسط CATL ساخته شده اند. او می گوید مواد شیمیایی این باتری ها می تواند دامنه حرکت را دو برابر کند و در عین حال هزینه های تولید را کاهش دهد و مشکلات باتری های حالت جامد را حل کند.

این اولین بار نیست که درباره فناوری باتری های نیمه جامد صحبت می شود، زیرا Stellantis قبلاً به امکان تولید چنین باتری هایی برای کاهش وزن و بهبود دامنه محصولات اشاره کرده بود. هدف Stlantis این است که وزن باتری ها را در مقایسه با فناوری فعلی به نصف کاهش دهد، که می تواند تأثیر زیادی بر خودروهایی مانند جیپ رانگلر و واگنیر S داشته باشد.

اما به نظر می رسد برخی از برندهای معروف نظراتی علیه مدیرعامل CATL دارند. تویوتا به گفته بسیاری، این شرکت بیش از یک دهه است که دیر وارد فضای خودروهای الکتریکی شده است، در توسعه باتری های حالت جامد پیشرو بوده و تا سال 2022 بیش از 1300 پتنت مرتبط با این فناوری را ثبت کرده است.

سال گذشته، تویوتا اعلام کرد که باتری های حالت جامد می توانند در سال 2027 وارد بازار شوند. این باتری ها با یک بار شارژ مسافتی بیش از 1000 کیلومتر را دارند و مدت زمان شارژ آن 10 دقیقه است. اما حتی تویوتا هشدار می دهد که تولید انبوه باتری های حالت جامد محدود خواهد شد و تولید انبوه می تواند از سال 2030 آغاز شود.

بی ام و، نیسان، هوندا، فولکس واگن و فورد از دیگر خودروسازانی هستند که در حال توسعه باتری های حالت جامد هستند. اگرچه ممکن است تا زمانی که محقق نشود غیرممکن به نظر برسد، دکتر. نکاتی در مورد باتری ماشین های برقی که بسیاری از کارشناسان نمی دانند و سخنان و نظرات او از اعتبار زیادی در بین فعالان دنیای خودرو برخوردار است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *