مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: ارتباط نزدیکی بین میانگین مصرف نمک در هر جمعیت با مرگ و میر در اثر سرطان معده وجود دارد.

احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه شهرداری وزارت بهداشت درباره مصرف نمک دریا و نمک های تصفیه نشده که امروزه در بازار رایج شده است، گفت: نمک دریا نمک تصفیه نشده ای است که حاوی ناخالصی های مختلف از جمله فلزات سنگین مانند جیوه است. ، آرسنیک و کادمیوم. این است که خطر سرطان زایی آنها ثابت شده است.

وی با بیان اینکه نمک دریا علاوه بر ناخالصی دارای ید کم یا حتی کمبود ید است که پاسخگوی نیاز روزانه به ید نیست، خاطرنشان کرد: نمک دریا می تواند مواد معدنی دیگری مانند منیزیم و کلسیم را نیز تامین کند که این موضوع درست است. نیست؛ این به این دلیل است که بدن برای تامین مواد معدنی لازم به منابع غنی تری نیاز دارد و این مواد معدنی را می توان از منابع غذایی دیگر به دست آورد.

اسماعیل زاده افزود: مطالبی که در فضای مجازی و یا توسط برخی افراد به نام طب سنتی به صورت گسترده در زمینه نمک دریا تبلیغ می شود مغایر با سیاست وزارت بهداشت است که مسئولیت سلامت مردم کشور را بر عهده دارد. و البته افرادی سودجو هم هستند که سعی در تشویق مصرف آن دارند. وجود نمک دریا نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر می اندازد، بلکه منجر به بازگشت مشکل گواتر، تولد نوزادانی با ناهنجاری های مادرزادی و پیامدهای زیانبار بسیاری برای سلامتی می شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه شهرداری وزارت بهداشت تصریح کرد: بدیهی است نمک دریا در صورت داشتن ید کافی در قالب استانداردهای موجود و دارای پروانه تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت می تواند به عنوان غذا مصرف شود. سلامت

وی گفت: در حال حاضر نمک هایی مانند نمک دریای یددار تصفیه شده در بازار موجود است. کسانی که مایل به مصرف این نوع نمک هستند باید نمکی را انتخاب کنند که روی بسته بندی آن نوشته های «تصفیه شده» و «یددار»، پروانه ساخت و علامت استاندارد وجود داشته باشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف زیاد نمک منجر به سرطان معده، پوکی استخوان و فشار خون بالا می شود، گفت: اکثر مطالعات نشان می دهد که میانگین مصرف نمک در هر جمعیتی با مرگ و میر ناشی از آن ارتباط تنگاتنگی دارد. سرطان معده. . تأثیر بالقوه مصرف زیاد نمک بر سرطان زایی معده این است که مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی منجر به تغییر ویسکوزیته مخاطی می شود که از معده محافظت می کند و ممکن است علت آسیب اپیتلیال باشد و در نهایت منجر به زخم معده و سرطان معده شود.

وی ادامه داد: از آنجایی که مصرف نمک با عفونت هلیکوباکتر پیلوری (اچ پیلوری) مرتبط است، ممکن است این دو عامل در کنار هم باعث ایجاد سرطان معده شوند و فرد را مستعد ابتلا به سرطان معده کنند. بنابراین از نمک زیاد استفاده نکنید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه شهرداری وزارت بهداشت تاکید کرد: مصرف نمک بیشتر از نیاز روزانه یعنی 3 تا 5 گرم از کل غذای روزانه می تواند عامل پوکی استخوان باشد زیرا مصرف نمک باعث افزایش دفع می شود. کلسیم از طریق ادرار و می تواند فرد را مستعد ابتلا به پوکی استخوان کند.

وی بیان کرد: از سوی دیگر مصرف بیش از حد نمک باعث افزایش فشار خون و در درازمدت منجر به سکته قلبی و سکته می شود. بنابراین به یاد داشته باشید که مصرف نمک خود را متعادل نگه دارید تا زندگی سالمی داشته باشید.

کمپین ملی آگاهی از تغذیه سالم با هدف آگاه سازی جامعه در خصوص مصرف نمک یددار تصفیه شده و افزایش مصرف لبنیات با شعار «نمک یددار تصفیه شده همه، کم نمک اما تصفیه شده را انتخاب کنید» در هفته اول و شعار «از کودکی تا پیری». لبنیات یار سلامتی” برای هفته دوم از اول تا پانزدهم بهمن این ماه با همکاری وزارت بهداشت، رسانه، روابط عمومی و نهادهای بین بخشی از جمله صدا و سیما، آموزش و پرورش، جامعه، ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و سایر نهادها برگزار می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *