به گزارش مانیبان به نقل از مگتو، سید کاظم عزیزی با اشاره به ماده 48 قانون بیمه اجباری شخص ثالث اظهار داشت: بر این اساس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت موظف است از صدور کارت سوخت خودداری کند. و تخصیص سهمیه سوخت برای وسایل نقلیه، توقیف وسیله نقلیه بدون بیمه نامه شخص ثالث.
وی به ایسنا افزود: در این راستا با محوریت معاونت حمل و نقل و مدیریت سوخت و تعامل و هماهنگی سایر سازمان ها در رابطه با شناسایی دقیق خودروهای فاقد بیمه و عدم تعیین سهمیه سوخت به این گروه از خودروها. . و سپس احیای سهمیه سوخت خودروها.برنامه ریزی عملیاتی جامعی توسط ذینفع بیمه نامه انجام شد که در نتیجه این طرح قبلاً در حوزه ناوگان نفتی و گاز به طور کامل اجرا شده است.
عزیزی با بیان اینکه اجرای قانون در حوزه ناوگان نفت و گاز نتایج موثر و منافع زیادی را برای کشور به همراه داشته است، تصریح کرد: تقریباً 60 درصد از جامعه هدف این طرح به اخذ بیمه نامه شخص ثالث مراجعه می کنند. یکی یکی از نتایج اصلی این طرح ارتقای سطح ایمنی، حفاظت و انضباط در حمل و نقل سنگین کشور بوده است که یکی از اهداف اصلی قانونگذار بوده است.
و ادامه داد: همچنین بیش از 40 درصد از مشمولان این طرح تا به امروز بیمه نامه خود را تمدید نکرده و مشمول عدم تعیین سهمیه سوخت هستند. این گروه عمدتاً متشکل از افرادی بودند که خودروی آنها در چرخه حمل و نقل عمومی بیکار بوده و کارت سوخت خود را به افراد دیگر تحویل داده و یا از کارت آنها برای سوختگیری در نقاط مرزی استفاده شده است. این خودرو 1.5 میلیون لیتر در روز بوده است و صرفه جویی حاصل از آن بیش از 500 میلیون لیتر در سال تولید شده است که معادل حدود 500 میلیون دلار در سال است. قاچاق فرآورده های نفتی نیز صورت گرفته است.
معاون سازمان حمل و نقل و سوخت کشور در ادامه یکی دیگر از نتایج ارزشمند اجرای این طرح را برقراری مکاتبات بین اطلاعات خودرو با بیمه نامه و کارت سوخت مربوطه دانست که امکان اجرای این ناوگان بدون بیمه را فراهم کرد. روند شمارش بیان کرد: این مهم برای اولین بار حاصل شده است و لازم است در این مورد چیزی بگویم و آن اینکه بانک اطلاعات مرکزی بیمه متشکل از مشخصات خودروهای ناوگان است که بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط بیمه گذاران و دفاتر می باشد. بیمه وارد شده در موارد قابل توجهی با خطا همراه بوده است.
وی ادامه داد: اجرای این طرح باعث شده است که برخی از متقاضیان دارای بیمه نامه با مشخصات نادرست در جستجوی مکاتبه ای شناسایی نشوند و پس از دریافت پیامک اطلاع رسانی و مشاهده پیام هشدار بیمه در ایستگاه ها نسبت به اصلاح خودرو اقدام کنند. مشخصات بیمه نامه و دریافت الحاقیه بیمه ای در این خصوص، لذا اجرای این طرح گامی موثر در ارتقای بانک مرکزی بیمه و افزایش دقت آن بوده است.
عزیزی با اشاره به اینکه این طرح در بخش ناوگان سوخت نفت و گاز و در ناوگان سوخت بنزین با اولویت ناوگان عمومی اعم از تاکسی و وانت داخلی و خارجی، شهری، مراحل شناسایی و اطلاع رسانی به صورت مستمر ادامه خواهد داشت. جامعه هدف در حال تکمیل است و جزئیات به زودی اعلام خواهد شد.