به گزارش عصرترکیه؛ راشل نیل، محقق ارشد موسسه تحقیقات پزشکی QIMR در استرالیا، گفت: «نتایج ما نشان میدهد که تحقیقات بیشتر در مورد فواید بالقوه ویتامین D در حوادث قلبی عروقی، به ویژه در افرادی که در معرض خطر ابتلا به این رویداد هستند، ضروری است.» ”
نیل افزود: “شواهد سودمندی برای افرادی که استاتین های کاهش دهنده کلسترول یا سایر داروهای قلبی مصرف می کردند قوی ترین بود.”
او گفت: «این کارآزمایی شواهدی از فواید برای افرادی که از داروهایی برای درمان بیماریهای قلبی عروقی یا کلسترول بالا استفاده میکنند و ویتامین D میزان حملات قلبی را کاهش میدهد، نشان داد.
وی افزود: با این حال نتایج قطعی نیست و در مجموع هیچ اثر آماری معنی داری از ویتامین D بر روی حوادث مهم قلبی عروقی مانند سکته مغزی یا سکته قلبی نداریم. [حمله قلبی]یا درمان رگ های مسدود شده در قلب.
نیل میگوید: «بعید است که دوز متوسط ویتامین D مضر باشد. افرادی که در معرض خطر حوادث قلبی عروقی هستند ممکن است بخواهند ویتامین D مصرف کنند، حتی اگر کمبود ویتامین D نداشته باشند، اما باید با مشورت پزشک خود این کار را انجام دهند.
برای این مطالعه، محققان به طور تصادفی به بیش از 21000 مرد و زن 60 تا 84 ساله 60000 واحد بین المللی ویتامین D یا دارونما به مدت پنج سال دادند.
محققان دریافتند که میزان حوادث قلبی عروقی عمده در میان افرادی که ویتامین D مصرف میکنند، 9 درصد کمتر از افرادی است که دارونما مصرف میکنند.
در میان افرادی که ویتامین D مصرف می کردند، میزان حملات قلبی 19 درصد کمتر بود. با این حال، تفاوتی در میزان سکته مغزی در دو گروه مشاهده نشد.
محققان خاطرنشان کردند که به نظر می رسد اثر ویتامین D در بین افرادی که استاتین ها یا سایر داروهای قلبی عروقی مصرف می کنند قوی تر است، اما این یافته از نظر آماری معنی دار نبود.