استفاده از قهوه دارای فواید مختلف است، اما تاثیر آن برای افراد ممکن است متفاوت باشد و بسته به شرایط مختلف، واکنش های متفاوتی در بدن ایجاد کند. عوامل زیادی بر روی واکنش های فردی نسبت به مصرف قهوه تاثیر دارند.
کافئین به عنوان یک ماده پراستفاده در گیاهان و محصولات موجود است. مصرف دوز کم تا متوسط آن میتواند باعث افزایش هوشیاری، انرژی و تمرکز شود، اما دوزهای بالاتر ممکن است اثرات منفی مانند اضطراب، بیقراری، بیخوابی و افزایش ضربان قلب داشته باشد. تحقیقات در این زمینه، نتایج متفاوتی را نشان میدهد.
کافئین تأثیرات مثبت و منفی بر بدن انسان دارد و بر سیستمهای مختلفی مانند سیستم عصبی مرکزی، سیستم ایمنی، دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی و دستگاه ادراری تأثیر میگذارد. مشکلاتی مانند سرگیجه و سردرد، تپش قلب، بیقراری و اضطراب ممکن است برای بعضی افراد با مصرف کافئین ایجاد شود.
کافئین به دلیل خواص آنتیاکسیدانی خود، موضوع جذابی برای مطالعات تحقیقاتی است. تأثیرات منفی آن، به میزان مصرف، نوع محصول حاوی کافئین و تفاوتهای فردی بین افراد (جنس، سن، رژیم غذایی و غیره) مرتبط است.
🏃♂️ در نهایت، ممکن است به پرسش “جنگ یا گریز” نیاز داشته باشید که با خودتان تصمیم میگیرید.
قهوه حاوی کافئین است؛ ماده ای که گیرنده های سیستم عصبی سمپاتیک را حساس می کند. این سیستم در واقع به نوعی مسئول پاسخ “جنگ یا گریز” است.
یکی از مناطق کنترل کننده این سیستم قلب است. بنابراین کافئین میتواند قلب را تشویق کند تا سریعتر و سختتر بزند، و ما آن را بهعنوان «تپش قلب» احساس میکنیم. قطعا کافئین بیش از حد باعث ایجاد چنین واکنشی در هر فردی می شود.
سطوح پایین کافئین موجود در برخی قهوه ها و نوشابه های معمولی برای اکثر بزرگسالان بی خطر است.
رابطه مصرف قهوه با بیماری ها
رانک هو، رئیس دپارتمان تغذیه در دانشگاه هاروارد، بیان میکند که مصرف متوسط قهوه با احتمال کمتری از دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، سرطان کبد، بیماری پارکینسون و افسردگی، به سلامتی افراد کمک میکند. او با استناد به شواهد موجود اظهار داشته که قهوه برای سلامت بیشتر مفید است تا مضر.
دانشکده بهداشت عمومی “چان” نیز در یک مقاله در ماه آوریل ۲۰۲۱، در مجله دیسکاور، بیان کرده است که بیشتر مردم میتوانند مقدار متوسطی از قهوه را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
پس، میتوانید با اطمینان بیشتری، از قهوه لذت ببرید.
تاثیر مصرف قهوه بر بیماری های قلبی
تحقیقات اولیه قهوه را با انواع بیماری ها از بیماری قلبی گرفته تا آسم مرتبط دانسته است. با این حال، هو خاطرنشان کرد که اکثر شرکت کنندگان در این مطالعات سیگار می کشیدند، که ممکن است باعث شود محققان فکر کنند قهوه مسئول اثرات منفی سیگار کشیدن است.
او می گوید هر چیزی که مردم به مقدار زیاد مصرف کنند می تواند مشکل ایجاد کند و باید تحت نظر باشد. شاید برخی در گذشته فکر می کردند که چون قهوه بسیار خوشمزه است، چیز بدی در آن وجود دارد! به نظر می رسد بدون توجه به مشکلات و بیماری های خاص برخی افراد; قهوه در واقع فواید زیادی برای اکثر افراد دارد.
احتیاط در مصرف کافئین
کافئین یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی ها در جهان است. منبع اصلی آن قهوه است، اما در گیاهان دیگری مانند برگ چای و دانه های کاکائو نیز یافت می شود. کافئین همچنین در نوشیدنی های انرژی زا، نوشابه های گازدار، آدامس ها و داروها یافت می شود. علاقه زیاد به نوشیدن قهوه ناشی از فرهنگ و عادات مردم در بسیاری از کشورها و همچنین خواص طعم و اثرات محرک آن است.
قهوه یکی از نوشیدنیهای محبوب در جامعه است، اما در دستهی خاصی از افراد باید مواظبت خاصی داشته باشید.
برای زنان باردار، مصرف کافئین ممکن است مضر باشد و توصیه میشود که مقدار مصرف آن را کاهش دهند.
در مورد اثرات قهوه بر کودکان، اطلاعات زیادی در دست نیست و بهتر است کودکان از مصرف آن خودداری کنند.
مصرف بیش از حد قهوه میتواند در افراد مبتلا به هراس یا اختلالات اضطرابی، اضطراب را افزایش دهد.
در مصرف قهوه، توصیه میشود از فیلتر کاغذی استفاده کنید، زیرا قهوه بدون فیلتر ممکن است با افزایش درصد مرگ زودهنگام مرتبط باشد و میتواند حاوی ترکیباتی باشد که سطح کلسترول «بد» را افزایش دهد.
همچنین، در مصرف خامه یا شکر با قهوه نباید زیاده روی کرد.
منبع: همشهری آنلاین