جزئیات سرنوشت زندگی فردی که به ایمپلنت مغزی دچار بود را از اینجا بخوانید.
رادنی گورهام، یک فرد مبتلا به بیماری ال ای اس (ALS)، امیدوار است که با استفاده از یک رابط مغز و رایانه نوین، بتواند به افرادی که با بیماری مشابه مبتلا هستند، کمک کند.
این مرد ۶۳ ساله اهل استرالیا است و با استفاده از تمرکز بر حروف روی یک نمایشگر و کلیک کردن روی کلماتی که در ذهنش میباشند، توانایی اشتراک افکار خود را دارد. با نصب یک استنت با قطر ۸ میلیمتر در مغز خود، که فعالیتهای عصبی را ردیابی میکند، او امیدوار است به صورت آنلاین فعالیت داشته باشد، پیامها را ارسال کند و برای مدت زمان طولانی بازیهای ویدئویی انجام دهد.
استنت، یک لوله فلزی و توری با استفاده از تیتانیوم ساخته شده است و در واقع یک ایمپلنت مغزی شرکت سینکرون است.
شرکت آمریکایی «سینکرون» در دو سال گذشته در حال آزمایش «استنترود» بوده و اکنون برای آزمایش پیش بالینی توسط Neuralink (شرکت الون ماسک که در همین زمینه فعالیت می کند) آماده است.
ایمپلنت گورهام به یک واحد فرستنده و گیرنده تغییر دهنده زندگی متصل می شود که زیر پوست قفسه سینه او قرار می گیرد.
چند سال پیش، پزشکان او را مبتلا به ALS تشخیص دادند که باعث فلج پیشرونده عضلات تنفسی، بدن، بازوها و پاها می شود.
این اختلال به تدریج تحرک فرد را از بین می برد، اما کشنده نیست.
همسرگورهام در این باره می گوید: او می تواند ۲۰ سال دیگر زنده بماند. تصور کنید بدن تان اصلا حرکت نکند اما مغزتان همچنان فعال است و نمی توانید حتی نوک بینی تان را بخارانید یا به کسی بگویید این کار را برایتان انجام دهد.
سینکرون، یک استارتآپ، با استفاده از ایمپلنت مغزی، به شوهر خانمی زندگی و ارتباط برقراری با دیگران و حتی بازی کردن را ممکن ساخته است. آنها امیدوارند که در سال آینده تأییدیه از مقامات بهداشتی دریافت کرده و نسخه نهایی دستگاه خود را به بازار عرضه کنند.
این استارتآپ ادعا میکند که آزمایشهای بالینی خود را موفقیتآمیز انجام دادهاند، اما برای رسیدن به این نتیجه باید فعالیتهای بسیاری انجام داده باشند، یکی از مهمترین آنها بازگشایی رمز سیگنالهای مغز و تبدیل آنها به یک زبان جهانی برای دستورات به رایانههاست.