ایسنا نوشت: تنها 12 روز تا آغاز چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی جمهوری اسلامی ایران باقی مانده است اما مکان آن هنوز مشخص نیست. جایی که می شنوید تفاهم در دعوا گیر کرده است!
جشنواره جهانی فیلم فجر باید برگزار شود یکی کهنترین رویدادهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دریافتند که اساساً هیچ گروهی آنطور که باید اهمیت راهبردی برگزاری درست آن را درک نمیکند. موضوعی که رهبر انقلاب هر از چند گاهی به آن اشاره می کنند.
جشنواره های هنری فجر گرچه زینت سخنان سیاستمداران در ادوار مختلف است و شکل فعالیت آنها در عرصه فرهنگ و هنر را رقم می زند، اما همواره حجم زیادی از سیاست، بودجه، تبلیغات شهری، همراهی با سایر سازمان ها یا سازمان ها وجود دارد. چشم انداز آینده در این زمینه. .
این جشنواره هر ساله درگیر تغییر سیاست های اجرایی است که دبیر یا حتی وزیر ارشاد آن دوره باید از آن پیروی کنند! در دریافت بودجه مشکل جدی دارد، برخی از جوایز وعده داده شده از سوی دیگر سازمان ها به برگزیدگان داده نمی شود یا با تاخیر تعلق می گیرد، معلوم نیست سایر دستگاه های فرهنگی بدون مشارکت خود بخواهند همکاری لازم را داشته باشند و مشکلات گاهی اوقات برای یک جشنواره بین المللی فیلم که حدود 40 سال است خنده دار و غم انگیز به نظر می رسد.
مشکل شرکت در درس 42 چیست؟
همانطور که گفته شد، هر دوره از جشنواره فجر با مشکل عجیبی مواجه است. اما مشکل خاص دوره 42 به نظر خیلی زیرساختی است! به طوری که با گذشت 12 روز از برگزاری این رویداد بین المللی، هنوز مکان برگزاری آن مشخص نشده است!
طبق برنامه جشنواره فیلم فجر باید ساعت 11 باشد تا شاهد افتتاحیه جشنواره باشیم. تلویزیون طبق روال هر سال یک هفته قبل از جشنواره برنامه های خود را درباره جشنواره آغاز می کند و حتی اخبار فرهنگی آن رنگ سینما و تئاتر به خود می گیرد (جشنواره تئاتر فجر از ابتدا بهمن ماه شروع می شود). علاوه بر این، نصب المان های شهری نیز برای برگزاری جشن های ولایت آغاز می شود تا فضای دهه انقلابی فجر رنگ و بویی فرهنگی به خود بگیرد.
امسال تلویزیون برنامه های خود را آغاز کرده و استان های مختلف به طور گسترده تری جشن فجر را آغاز کرده اند اما گویا ماجرای پایتخت متفاوت است.
مشکل چیه؟ چرا خانه جشنواره فجر 42 مشخص نشده است؟
مکان های مناسب برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در تهران بسیار اندک است و شرکت کنندگان در سال های اخیر ترجیح می دهند بین سینما فلسطین و سینما صحرا (قسمت های بسیار قدیمی)، پردیس ملت، مرکز همایش های توره میلاد تهران و سینما صحرا بروند. چارسو. پردیس (قسمت های جدیدتر) و بیا. اما پردیس ملت تهران و برج میلاد با توجه به سالن های نمایش، ظرفیت تماشاگر و پارکینگ، همیشه مناسب ترین مکان ها برای برگزاری این جشنواره محسوب می شوند.
بر اساس گزارش های رسیده از منابع مختلف ایسنا، در این مدت قرار بود مرکز همایش های برج میلاد تهران به عنوان محل برگزاری این جشنواره رونمایی شود که رایزنی های جدی با شهرداری تهران در این زمینه انجام شد.
اما همانطور که می شنوید، اختلافات مربوط به عدم ورود فیلمی به بخش مسابقه سودا سیمرغ باعث شده است که تفاهم درباره برج میلاد فعلا در میانه این اختلاف باقی بماند. 12 روز تا جشنواره فجر باقیست!
البته هفته گذشته شنیده شد که موضوع اختصاص مرکز همایش ها به جشنواره فجر با رایزنی های گسترده و سطح بالا حل شده است، اما آن طور که خبرنگار ایسنا از منابع مختلف گزارش داده، کار با کندی پیش می رود. و طولانی شد. ; تا جایی که امکان امضای تفاهم نامه برای برگزاری جشنواره در ساعت 23 وجود دارد بهمن و یک روز بعد از بسته شدن بکش!
چرا محل برگزاری جشنواره نداریم؟
مسئولان چهل و دومین جشنواره فجر در روزهای اخیر با مکان هایی مانند «کاخ اسپیناس» وارد مذاکره شده اند که ممکن است حاشیه های ناخواسته ای برای برگزاری جشن جهانی فجر در دهه فجر انقلاب اسلامی ایجاد کند. حاشیه هایی که قطعاً دولت و وزارت ارشاد را در بر می گیرد و می تواند برای رقبای آن از نظر سیاسی سودمند باشد. اما تهران مکان دیگری برای برگزاری این رویداد ندارد و نمی توان آن را تعطیل کرد.
جشنواره فیلم فجر در حاشیه های رنگارنگ سال های 1387، 1387 و 1380 به سفر خود ادامه داد و عجیب نیست که اختلاف دو نهاد سیاسی ملی بر سر بازتاب آنلاین یک فیلم یا پرداخت مبلغی حدود یک میلیارد تومان باعث شود. چالش ها و مسائل.
البته بازتاب آنلاین برج میلاد و پردیس ملت برای جشنواره فجر فقط مربوط به این دوره نیست. این دو مکان مناسب در چند دوره دیگر به محل گروگانگیری و درگیری دولت و شهرداری تبدیل شده بود. گاهی چون دولت پول ندارد و نیمه رایگان می خواهد و گاهی به دلایل دیگر.
این اتفاقات و البته ایدهآل نبودن این دو مکان، سالها پیش به فکر ساخت جشنوارهای افتاد که تا زمان وزارت محمدمهدی اسماعیلی که جزو اولینهاست، مسکوت ماند. وزرای ارشاد که چندین بار در این زمینه صحبت کرده اند.
تاریخچه خانه جشنواره در سال های اخیر به قدری پیچیده شده است که چند روز پیش داریوش ارجمند در حضور سید ابراهیم رئیسی با اشاره به کمیسیون ساخت استادیوم فوتبال در تهران تاکید کرد: «دیگر تالار وحدت نیست. پاسخ به هنر ما» و وزیر ارشاد در حضور رئیس جمهور از آماده سازی زمین و برنامه های خانه جشنواره هنر کشور خبر داد که می تواند این مشکل را برای همیشه حل کند.
باید دید پس از سال ها بودجه مناسب برای این پروژه عمرانی راهبردی در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می گیرد یا خیر.
موفقیت فرهنگی، جلوتر از موفقیت سیاسی انقلاب اسلامی
آذین بندی کشور و دادن رنگ و سرگرمی فرهنگی به دهه فجر انقلاب اسلامی را باید صحیح ترین سیاستی دانست که از حدود 40 سال پیش شکل گرفت.
دهه فجر انقلاب اسلامی اساساً یک رویداد فرهنگی و اجتماعی است. در تمام این سالها هیچ ابزاری جز تلویزیون، سینما، تئاتر، موسیقی، شعر، کتاب و… نبود. توانسته است اهداف کلی انقلاب را ترویج یا صادر کند. هیچ سیاستمداری نتوانسته به اندازه این ابزار فرهنگی و هنری تأثیرگذار باشد و موفقیت یا شکست هیچ دولتی در عرصه سیاسی و اقتصادی به اندازه حوزه فرهنگی آن ماندگار نبوده است.
حالا با همه این شرایط، به جای برنامه ریزی برای آذین بندی شهرها و پرکردن همکاری های تلویزیونی و مردمی برای تجلیل از رویدادهای فرهنگی و هنری، باید در فاصله 12 روز مانده به جشنواره فجر، برای یک ساختمان، قرارداد سیاسی یا مدیریتی ببندیم. هر چه بهتر دهه بنیانگذار انقلاب اسلامی. در حقیقت؟!