بر اساس این گزارش، قطع و قطع اینترنت در بسیاری از کشورها پاسخی به نارضایتی و ناآرامی است. این نوع خاموشی ها زمانی اتفاق می افتد که شخصی (معمولاً دولت) عمداً اینترنت یا دسترسی به رسانه های اجتماعی را مختل کند. اقدامی که البته همواره مورد انتقاد و اعتراض بود. اختلال در اینترنت در جریان انقلاب 2011 مصر و کودتای نافرجام ترکیه در سال 2016 نمونه هایی از این رویکرد دولت ها به اینترنت است.
در هند که بیشترین سهم قطعی اینترنت در سال 2023 را داشت، بروز تنشهای قومی بهانهای برای قطعی هدفمند اینترنت توسط دولت شد. بر اساس این نظرسنجی، حدود 59 میلیون نفر در مجموع حدود 8000 ساعت تحت تأثیر این قطعی برق قرار گرفتند و بیشترین خسارت را متحمل شدند. ناآرامی های مشابه در میانمار و اتیوپی بر وضعیت اینترنت ساکنان این کشورها تأثیر گذاشته است.
پیش از این در دومین گزارش کیفیت اینترنت با استناد به بررسیهای وبسایت سرفشارک آمده بود که بیشترین قطعیهای اینترنت در ایران در سال ۲۰۲۳ در روزهای جمعه و در ارتباط با حوادث سیاسی اجتماعی زاهدان رخ داده است. بر اساس این نظرسنجی، ایران با 14 قطعی، هند با 9 قطع و پاکستان با 3 قطعی در نیمه اول سال 2023 محدودترین اینترنت جهان را داشته اند.
روند قطع اینترنت و کاهش سرعت آن همواره در ایران ادامه داشته است. بر اساس گزارش ماهانه اسپیدتست، میانگین سرعت اینترنت خط ثابت ایران در بهمن ماه ۱۳۹۳ کاهش یافت و رتبه اینترنت خط ثابت کشور پنج پله سقوط کرد.
این در حالی است که بخشی دیگر از قطعی اینترنت و بدتر شدن کیفیت اینترنت تلفن ثابت کشور را به کیفیت پایین زیرساخت ها نسبت می دهند. پاییز امسال وزیر ارتباطات گفت: زیرساخت های ارتباطی ثابت در دهه گذشته بازسازی نشده و بدترین کیفیت را دارد.
33.7 میلیون ایرانی تحت تاثیر آسیب دائمی و فیلترینگ قرار دارند
گزارش جدید Statista از گسترش واضح اینترنت و کاهش عمدی سرعت آن در جهان خبر می دهد. در شرایطی که اینترنت نقش ویژه ای در زندگی روزمره ایفا می کند و محدودیت دسترسی به آن می تواند پیامدهای مالی داشته باشد.
طبق بررسی پایگاه داده Top10VPN در روسیه، اتیوپی و میانمار، قطعی مکرر و طولانی اینترنت بسیار گران است. با حدود 1350 ساعت قطع عمدی اینترنت و محدودیت های هدفمند در سال 2023، اقتصاد روسیه 4 میلیارد دلار از دست داد.
قطعی اینترنت و کاهش عمدی سرعت در سراسر جهان در حال افزایش است. این نیز در شرایطی که محدودیت دسترسی به اینترنت پیامدهای مالی دارد
بر اساس همین گزارش، 33 میلیون و 700 هزار شهروند در ایران با پیامدهای مالی قطعی و قطعی اینترنت مواجه شدند که میزان این خسارت 920 میلیون دلار برآورد شده است. این ارقام ایران را در رتبه چهارم در میان کشورهای دارای بیشترین میزان خسارت قرار می دهد.
یک سال پیش (در سال 2022) روسیه با 21.59 میلیارد دلار بیشترین خسارت را از قطع اینترنت متحمل شد و در صدر جدول خسارت قرار گرفت و پس از آن میانمار و ایران قرار گرفتند. امسال 11 مورد محدودیت اینترنت در ایران رخ داده است که شامل فیلتر دو شبکه اجتماعی، 5 قطعی سراسری و 4 قطعی اینترنت منطقه ای می شود. این وضعیت باعث شد تا Surfshark ایران را به عنوان دومین کشور دارای محدودیت اینترنت در سال 2022 معرفی کند.