نگاه روند این مزیت را دارد که می توانیم تاثیر اقتصاد بر سایر مسائل جامعه ایران و تاثیر اقتصاد بر آنها را در یک جمله تحلیل کنیم و همچنین پاسخی به دلایل شرایط فعلی اقتصادی داشته باشیم. اقتصاد امروز ما محصول تلاش ها و تصمیمات چند دهه اخیر است. امسال سال های 1394، 1384، 1374، 1364، 1354 از هر دهه در این طرح انتخاب شدند.

اختاز نیوز در سال 1403 هر روز در «نیم قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش های روزنامه های «اطلاعات» و «دنیای اختاز» روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان به مخاطب ارائه می دهد.

21 فروردین 1354; قرارداد یک میلیارد تومانی برای ساخت فرودگاه تهران منعقد شد

قرارداد ساخت فرودگاه بزرگ تهران منعقد شد و پیمانکار ساخت این فرودگاه را آغاز کرد. به منظور تسریع در ساخت فرودگاه جدید پایتخت، بر اساس این قرارداد، عملیات ساختمانی همزمان با مطالعات مربوط به آماده سازی پروژه اجرایی انجام می شود و پیمانکار موظف است مراحل مختلف آماده سازی و اجرای پروژه را با هم تلفیق کند. با کار ساختمانی

بر اساس این قرارداد فاز اول بهره برداری از فرودگاه جدید تهران با آغاز برنامه ششم احداث آغاز می شود و برای این منظور سازمان برنامه و بودجه حدود 6 میلیارد ریال از هزینه های اجرایی این پروژه را برآورد کرده است. در برنامه پنجم و بقیه وام مورد نیاز در طرح ششم.

هزینه ساخت فرودگاه بزرگ تهران بیش از یک میلیارد تومان برآورد شده است یکی این فرودگاه یکی از بزرگترین فرودگاه های جهان محسوب می شود.

این فرودگاه در زمینی به مساحت بیش از 130 میلیون متر مربع حد فاصل خیابان های ساوه و قم احداث می شود.

ایران سهام یک کارخانه بزرگ آلمانی را خرید

ایران 25.02 درصد سهام یکی او به مبلغ 178.3 میلیون مارک یکی از واحدهای بزرگ تولید ژنراتورهای برق و تجهیزات صنعتی در انگلستان را خریداری کرد که در آلمان غربی تأسیس شده بود. ارزش کل معاملات جهانی این موسسه در سال مالی 1974/75، 3.4 میلیارد مارک آلمان غربی برآورد شده است.

وزارت اقتصاد و دارایی اعلام کرد که دولت شاهنشاهی ایران و مؤسسه معروف بابکاک اندویلکوکس (انگلیس) با امضای نامه‌ای مبنی بر فروش 25.2 درصد از سهام مؤسسه بابکاک اندویلکوکس (آلمان غربی) به ایران موافقت کردند. این سهام که مجموع قیمت فروش آنها 178.3 میلیون مارک است متعلق به موسسه Babcock and Wilcox (انگلستان) است.

ایران و بانک تجاری برلین و فرانکفورت به عنوان بزرگترین سهامداران این موسسه، با هم همکاری خواهند کرد و با هم در هیئت نظارت موسسه حضور خواهند داشت.

اعتراض کمیته ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان به افزایش خودروهای کرایه ای

کمیته ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان اعلام کرد: فروشگاه های بزرگ و هایپرمارکت ها به دلیل وابستگی به اتاق بازرگانی، صنعت و معدن از نظام صنفی اعمال تعرفه های مصوب فاصله گرفته اند و کالاهای عرضه شده در این فروشگاه ها همچنان گران هستند.

ضمناً گفته شد که نرخ کرایه ساعتی خودرو اخیراً از 160 ریال به 250 ریال افزایش یافته و ساعات بعدی نیز به همین ترتیب افزایش یافته است.

21 فروردین 1364; جزئیات طرح جدید اشتغال افغان ها اعلام شد

آقای طیرانی معاون وزیر کار و امور اجتماعی جزئیات جدید استخدام آفاقه را اعلام کرد.

معاون وزارت کار سپس با اشاره به اینکه مشکلات مربوط به اشتغال آفاقانه، وزارت کار را بر آن داشت تا رشته های شغلی وی را شناسایی کند، گفت: بر اساس شناخت اولویت ها و سیاست اشتغال که یکی از آنهاست. اختیارات و وظایف وزارت کار با هماهنگی به تصویب رسید. شورای بیجاشدگان داخلی افغانستان باید طرح اشتغال مهاجرین افغان را تهیه کند که پس از تایید شورا و تایید وزیر کار به عنوان طرح اشتغال موقت مهاجرین مسلمان افغان تطبیق شود.

در حال حاضر می‌توانیم برای آن دسته از مهاجرین مسلمان افغان که بر اساس معیارهای معین از وزارت کشور و استان‌ها تذکره دریافت کرده‌اند، در ۱۲ رشته تخصصی خاص، پیشنهادهای شغلی ایجاد کنیم.

این رشته های حرفه ای شامل فر آشپزخانه، فعالیت های مربوط به ساخت و ساز شهری، تخلیه و بارگیری، کار در معادن، معادن نمک، مزارع و کشاورزی در استان های کشاورزی به جز استان تهران، دامداری ها، مرغداری ها، کارخانه های شیشه سازی، کارگاه های کوچک ذوب پلاستیک، راه سازی است. و کار فاضلاب، کوره های گچ و آهک و دباغی.

21 فروردین 1374; گزارش کارشناسی به رئیس جمهور از احداث 4 سد عظیم در خوزستان

با حضور رئیس جمهور و با حضور وزرای نیرو، دفاع، کشاورزی، جهاد سازندگی، معادن و فلزات، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان استانی، این روند طی شد. مکان ساخت سد در ایران به ویژه در خوزستان توضیح داده شد.

در این جلسه جمعی از کارشناسان و مجریان پروژه های عمرانی کارون 3 و 4 و سد کرخه نیز حضور داشتند. در ادامه آقای زنگنه وزیر نیرو گزارشی از اوضاع سیاسی کشور ارائه کرد و گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 13 سد بزرگ در کشور ساخته شد و تا ابتدای سال 5 سد دیگر ساخته شد. برنامه پنج ساله اول

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در برنامه پنج ساله اول تا پایان سال گذشته روند سدسازی در کشور بسیار خوب پیش رفته بود، گفت: در حال حاضر 30 سد در نقاط مختلف کشور در دست ساخت است.

یادداشت تفاهم همکاری های اقتصادی سه جانبه بین ایران، ترکمنستان و اوکراین امضا شد

نشست سه جانبه اقتصادی ایران، اوکراین و ترکمنستان با امضای یادداشت تفاهم به کار خود پایان داد.

قبل از امضای این تفاهم نامه، وزیر امور خارجه ایران «دکتر. ولایتی» که امروز گامی جدی و مهم در راستای همکاری های جدید بین سه کشور برداشته شده است.

گنادی اوادنگو، وزیر امور خارجه اوکراین نیز گفت: ایران، ترکمنستان و اوکراین از قدرت اقتصادی بسیار قوی برخوردار هستند و لازم بود برای ایجاد شرایط استفاده از این قدرت تلاش مشترک صورت گیرد و اجلاس تهران باعث ایجاد آن شده است. این زمینه.”

وی افزود: سه کشور در همکاری راه درستی را انتخاب کرده اند که منجر به رشد، پیشرفت و شکوفایی مشترک می شود.

وزیر امور خارجه اوکراین تاکید کرد: اوکراین در اجلاس تهران 24 قرارداد با ایران امضا کرد و این توافقات گام جدیدی در ایجاد روابط جدید تهران و کیف است.

مشارکت ایران در کنسرسیوم نفت آذربایجان لغو شد

رئیس شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان تاکید کرد: موضوع عدم عضویت شرکت ملی نفت ایران در کنسرسیوم نفت آذربایجان طی نامه های رسمی به غلامرضا آقازاده وزیر نفت و سفارت جمهوری اسلامی ایران اعلام شد. جمهوری اسلامی آذربایجان در باکو.

ناطق علی اف پیشتر اعلام کرده بود که به دلیل مقاومت شرکت های آمریکایی، مشارکت شرکت ملی نفت ایران در کنسرسیوم نفتی شرکای غربی منتفی است.

قرار بود شرکت ملی نفت ایران 350 تا 400 میلیون دلار در این پروژه سرمایه گذاری کند و 5 درصد از سهام کنسرسیوم نفت آذربایجان را به دست آورد.

21 فروردین 1384; دفتر اتاق بازرگانی ایران در چین تاسیس شد

همزمان با راه اندازی دفتر اتاق بازرگانان ایرانی در چین در شهر گوانگجو در جنوب این کشور، اولین همایش تجار ایرانی در چین با حضور ده ها تن از مدیران ایرانی در این شهر برگزار شد. شرکت ها

اتاق بازرگانان ایرانی در چین در سال 1381 با حضور تجار، بازرگانان و روسای شرکت های ایرانی مستقر در چین تاسیس شد. امروزه حدود 100 شرکت عضو این اتاق هستند.

سفیر ایران در چین نقش اتاق بازرگانی ایران در چین به ویژه در منطقه جنوب چین را در افزایش همکاری های اقتصادی دو کشور و ارائه اطلاعات دقیق از وضعیت اقتصادی و تجاری چین به سایر تجار ایرانی مهم توصیف کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *