به گزارش خبرگزاری مگتو، دستاوردهای بزرگ، پیشرفته و کنونی صنعت دفاعی کشور در عرصه نظامی و غیرنظامی، مظهر تولید نیرو در راستای دفاع کشور و مایه اطمینان و آرامش مردم است. معضلی که هیچکس حتی دشمنان و مخالفان جمهوری اسلامی ایران نمی توانند در برابر آن مقاومت کنند و به راحتی می توان گفت که صنعت دفاعی و نیروهای مسلح کشور امروز در تامین و ارتقای امنیت، اقتدار و بازدارندگی اسلامی پیشتاز هستند. جمهوری.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ ایران کشوری با موقعیت مهم و استراتژیک در منطقه است که در طول تاریخ همواره با تهدیدات بسیاری روبرو بوده است. به همین دلیل نیروهای مسلح کشورمان همواره تلاش کرده اند تا توانمندی های خود را در عرصه نظامی تقویت کنند.

سال گذشته نیروهای مسلح کشورمان، ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سال پرکاری را پشت سر گذاشتند و می توان گفت هر ماه و به مناسبت از یک دستاورد مهم در عرصه های مختلف رونمایی کردند. از اقتدار روزافزون در صنعت موشکی و دستیابی به موشک‌های بالستیک گرفته تا ساخت کشتی‌های جدید با فناوری‌های روز تا ساخت ناوهای ماهواره‌بر مختلف و پیشرفت‌های صنعت دفاعی، همگی توسط این سازمان پیاده‌سازی و به وجود آمده‌اند. همان نیروهای مسلح و جوانان کشورمان در سال گذشته .

آمارهای جهانی نشان می دهد که ایران در سال های اخیر از یک واردکننده تسلیحات صرف قبل از انقلاب اسلامی به صادرکننده تسلیحات تبدیل شده است و پهپادها و موشک های ایرانی مشتریان جهانی زیادی دارند و پیشرفت جمهوری اسلامی در این زمینه بازتاب گسترده ای در سطح بین المللی داشته است. مرحله.

بررسی‌های موسسه صلح استکهلم نشان می‌دهد که بین سال‌های 1950 تا 1979، ایران حدود 24 میلیارد و 943 میلیون دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی از ایالات متحده وارد کرده است و این روند تا اواسط دهه 1970 ادامه داشت و ایران بزرگترین خریدار بود. نام مستعار آن “اسلحه آمریکایی” است.

اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی این روند برعکس شد و به جایی رسید که به گفته مقامات دفاعی نظامی کشور، ایران در سال 1401 حدود یک میلیارد دلار تجهیزات نظامی صادر کرد.

این در حالی است که آمار موسسه صلح استکهلم حکایت از روند صعودی صادرات تسلیحات ایران دارد. بر اساس این تحقیقات، صادرات تسلیحات ایران در سال 2015 حدود 9 میلیون دلار، در سال 2017 میلادی 20 میلیون دلار بوده است و جمهوری اسلامی ایران در فاصله سال های 2010 تا 2014 میلادی حدود 200 میلیون دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی فروخته است.

تحقیقات انجام شده در بخش صادرات تسلیحات ایران نشان می دهد که محصولات این بخش را می توان به چهار بخش موشکی، هوایی، دریایی و زمینی تقسیم کرد. گفته می‌شود ایران در زمینه موشک‌ها، موشک‌های میان‌برد و موشک‌های دوربرد مشتریان زیادی دارد. موشک های شهاب، فاتح 110، قیام، زلال برشی، حوضی، رسول 3، فاتح 313، ذوالفقار، هرمز، قدر، عماد، موشک های سجیل، خرمشهر، دزفول، فاتح مبین و رعد 500 از پرتقاضاترین موشک های ایران هستند.

در بخش پهپاد پهپادهای راکت‌انداز خانواده‌های «شهید»، «مهاجر»، «کمان»، «ابابیل» و «کرار» به دلیل قابلیت‌های خاص از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. در حوزه دریایی، موشک ها، قایق های تندرو و ناوشکن های ایرانی قابلیت صادرات ویژه ای دارند.

آخرین رتبه‌بندی وب‌سایت تحلیلی Global Firepower، ایران را بهتر از برخی کشورهای غربی در رتبه چهاردهم قرار داده است. این وبسایت تخصصی نظامی بر اساس بیش از 60 شاخص، ایران را در رده بندی قدرت نظامی در بین 145 کشور در رتبه چهاردهم قرار داد.

این رتبه بندی بر اساس شاخصی به نام شاخص قدرت آتش جهانی است که با در نظر گرفتن بیش از 60 عامل از جمله تعداد واحدهای نظامی، وضعیت اقتصادی، قابلیت های لجستیکی و عوامل جغرافیایی محاسبه می شود.

در زیر بخشی از دستاوردهای نیروهای مسلح کشورمان در یک سال گذشته و در عرصه های مختلف را ارائه می کنیم.

در بهمن ماهواره تحقیقاتی ایرانی ثریا به فضا پرتاب شد و رکورد جدیدی در ارتفاع پرتاب (750 کیلومتر) به ثبت رساند. این ماهواره تحقیقاتی یکی از ماهواره های سبک وزن است. کار ساخت آن از صفر تا 100 توسط کارشناسان داخلی پژوهشگاه فضایی ایران انجام شد.

ثریا با ماهواره بر قایم 100 ساخته شده توسط نیروی هوافضای سپاه به فضا پرتاب شد. وزن این ماهواره تقریبا 50 کیلوگرم و ابعاد آن کمتر از یک متر مربع است.

پیش از این، ماهواره «سیمرغ» در روز هشتم، پنج پرتاب تحقیقاتی به فضا را انجام داده بود. بهمن 1402 این ماهواره سوخت مایع دو مرحله ای که در وزارت دفاع ساخته شد، توانست در ششمین پرواز خود سه ماهواره از جمله ماهواره 32 کیلوگرمی مهدا از سری ماهواره های سبک پژوهشگاه فضایی ایران، نانوماهواره کیهان 2 را به طور همزمان به فضا پرتاب کند. سری ماهواره های مکعبی شرکت سایران با وزن کمتر از 10 کیلوگرم و نانوماهواره هاتف 1 از سری ماهواره های مکعبی شرکت سایران با وزن کمتر از 10 کیلوگرم به فضا پرتاب و در مدار قرار گرفتند.

همچنین در بهمن در این ماه تعداد زیادی پهپاد راهبردی رزمی، شناسایی، انهدام و راداری توسط وزارت دفاع و با همکاری نیروی زمینی ارتش و با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش طراحی و ساخته شد. ارتش جمهوری اسلامی ایران و امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح. در ضمیمه

در این مراسم انواع پهپادهای استراتژیک چند منظوره ابابیل 4 و ابابیل 5 با قابلیت انجام ماموریت های مختلف شناسایی، مراقبت، جنگ الکترونیک، سیگنال و جمع آوری اطلاعات رزمی و همچنین پهپادهای آرش و باور با قابلیت حمل ماموریت‌های مختلف ارائه می‌شود، ماموریت‌های دوربرد و نقطه‌ای و همچنین پهپاد کرار جت با قابلیت انجام مأموریت‌های مختلف هدف‌گیری، رزمی و رهگیری هوایی به سازمان رزم ارتش جمهوری اسلامی ایران پیوست.

در زمینه تجهیزات نیروی زمینی ارتش: سامانه مجید، سامانه ارتباطی، سامانه جهت یاب، سامانه جمار V/UHF، سامانه الینت، کیان 800 پلاس، کیان 700، کیان 600، خودروی شناسایی رزمی صیاد با موشک تاو، توپچی کیان. با 155 قبضه اسلحه 1.5 میلی متری، تانک ذوالفقار نسل سوم، تانک تیام، سلاح تک تیرانداز 14.5 میلی متری شاهر و اسلحه اخگر به نمایش گذاشته شد.

ماشین ضد گلوله تاپ 57 میلی متری دولول بهمن روینتن، ایسوزو GSM، هارد تاپ GIS، مخابرات پناهگاه سیار ارس، آمبولانس زرهی، سیستم اتاق عمل سیار، سیستم آزمایشگاهی سیار، سیستم سیار دندانپزشکی، سیستم های پزشکی هارتوپ، پهپاد مهاجر 6، پهپاد مهاجر 4، پهپاد ابابیل 4 پهپاد آرش و امین، خودروی ایستگاه کنترل زمینی، موشک فتح 360 و موشک فجر 5 از دیگر دستاوردهای حوزه دفاعی نیروی زمینی ارتش بود که به نمایش درآمد.

این سکو همچنین شامل موشک اس-200، رادار هدایت سامانه مرصاد، رادار شناسایی سامانه مرصاد، سکوی شلیک کن مرصاد 16، سامانه موشکی دزفول، سامانه موشکی نواب، سامانه مجید، رادار کاشف، رادار جلیلوند، سامانه راداری کوش، MSSR است. سامانه ارتباطی تروپو، سامانه ارتباطی مفتاح، پهپاد کرار و پهپاد انتحاری از دیگر تجهیزات به روز شده نیروی پدافند هوایی به نمایش درآمده بودند.

علاوه بر این، پهپاد کرار با تجهیز به موشک مجید، یکی دیگر از دستاوردهای جدید بود که به نیروی پدافند هوایی پیوست و کارایی رزمی این نیرو را افزایش داد.

یکی یکی دیگر از دستاوردهای نیروهای مسلح موشک دقیق فاتح 313 با برد 500 کیلومتر است که توسط دانشمندان، محققان و متخصصان سرافراز سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع با استفاده از توانمندی ها و فناوری بومی طراحی و ساخته شده است.

اینها شامل پهپاد آموزشی سفیر، پهپاد مهاجر 2، پهپاد کمان 22، موشک هوا پرتاب فکور 90، موشک هوا پرتاب قدیر، موشک ستار و قائم، بمب هوشمند قاصد، مقابله با جنگ الکترونیک سحاب و شاهین بود. و سیستم پارازیت باند V/UHF تجهیزات نیروی هوایی. که در 31 سپتامبر نمایش داده شد.

یکی دیگر از دستاوردهای جدید وزارت دفاع و پیوستن آن به نیروی هوایی، ساخت و تولید هواپیمای آموزشی یاسین با طراحی کاملا ایرانی، بی نظیر در دنیا و با محوریت نیازهای آموزش خلبانی است.

یکی از دستاوردهای مهم و استراتژیک نیروی دریایی ارتش دستیابی به فناوری ساخت ناوشکن است که جدیدترین و مجهزترین آن ساخت ناوشکن دیلمن است که در دسامبر 1402 به نیروی دریایی ارتش اضافه شد.

دیلمان محصول ناوشکن های کلاس موج و ناوشکن جماران اولین محصول این خانواده است که در سال 1387 با حضور فرمانده کل ناوگان جنوب به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیوست.

همچنین یک دستاورد جدید دیگر دی قایق گشتی رزمی ابومهدی المهندس که امسال به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست، بر اساس نیازهای عملیاتی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و توسط متخصصان جوان داخلی و با همکاری شرکت های دانش بنیان طراحی و ساخته شده است. .

این کشتی رادارگریز توانایی حمل، برخاستن و فرود یک پهپاد عمودی پرواز (VTOL) و پرتاب یک پهپاد رزمی را در طول روز و شب فراهم می کرد. این ناو مجهز به سامانه کشف و رهگیری، پرتابگرهای دریایی، سامانه های خودکار و نیمه خودکار با توپ های 20 و 30 میلی متری برای پدافند هوایی و نبرد با اهداف دشمن است.

زیردریایی شهید ابومهدی المهندس همچنین مجهز به پرتابگر ترکیبی موشک کروز زمین به زمین (از 35 تا 750 کیلومتر) برای انهدام اهداف سطحی دشمن است. این کشتی مجهز به اتاق پزشکی و تجهیزات کامل نجات است.

همچنین موشک انداز ذوالفقار، زیردریایی عاشورا با موشک انداز ضدهوایی کوثر، اژدر انداز عاشورا، زیردریایی شناسایی رزمی مرصاد، زیردریایی آتش خوار ساحلی، موشک انداز زمین به زمین طارق، ناو موشک انداز میان برد و زیردریایی کاربن عاشورا. قایق های بدنه از دیگر تجهیزاتی است که به توان نیروی دریایی سپاه اضافه شده است.

قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی به دیپلماسی سیاسی کشور داده است، صلابت دیپلماسی در قدرت دفاعی و نظامی است و هر چه اهمیت این موضوع بیشتر شود، قدرت کشورمان در مجامع بین المللی نیز افزایش می یابد.

نیروهای مسلح کشورمان در طول یکسال گذشته علاوه بر افزایش و ارتقای توان نظامی و دفاعی کشورمان در سایر عرصه های خدمت رسانی رسمی به مردم در هر زمان و در هر رویدادی از جمله سیل، زلزله و سایر موارد طبیعی حضور داشته اند. و حوادث غیرطبیعی در کشور احساس کردند که باید ارتش و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران با تمام امکانات برای رفع موانع و ایفای نقش خود در دسترس باشند.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران وظیفه مهمی در پیش دارند. وظیفه ای که با رهبری فرماندهی کل قوا در حد توان خود به انجام رسانده اند و می دانند برای حفظ امنیت و اقتدار کنونی جمهوری اسلامی ایران باید بدون هیچ گونه مسئولیتی به وظیفه خود عمل کنند. وقفه و بدون اعتماد به جوانان ما.

۲۷۲۱۵

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *