شرکت فولکس واگن با عظمتی که دارد، اکنون با وضعیتی مواجه شده است که کمتر کسی تصورش را می کرد. این خودروساز بزرگ آلمانی مدتی است که با بحران های مالی دست و پنجه نرم می کند و اصلا حال و هوای خوبی ندارد. حتی کار به جایی رسیده است که برخی از کارخانه های این شرکت در اروپا تعطیل شده و برخی دیگر در شرف تعطیلی هستند. نکته جالب اینجاست که چینی ها روی کارخانه های فولکس واگن دندان تیز کرده اند و می خواهند آنها را تصاحب کنند.
چرا فولکس واگن خوب نیست؟
پاییز گذشته، آرنو آنتلیتز، مدیر مالی فولکس واگن هشدار داد که این برند تنها یک یا دو سال فرصت دارد تا وضعیت مالی خود را بهبود بخشد. چند ماه بعد، فولکس واگن اعلام کرد که برای کاهش هزینه ها، دو کارخانه خود را در اروپا تعطیل می کند.
یکی یکی از دلایل این وضعیت کاهش استقبال از مدل های الکتریکی در بازارهای مختلف است. عملکرد ضعیف محصولات این شرکت در بازار چین عامل دیگری است که دلیل آن شده است. بر اساس اطلاعات موجود، فروش فولکس واگن در این کشور نسبت به سال 2023، 8.3 درصد کاهش داشته است.
علاقه چینی ها به کارخانه های فولکس واگن
بر اساس گزارش اخیر رویترز، مقامات و خودروسازان چینی به خرید دو کارخانه فولکس واگن در درسدن و اسنابروک علاقه نشان داده اند. کارخانه درسدن که 340 کارمند دارد، مدل الکتریکی ID.3 را تولید می کند و قرار است امسال تعطیل شود. کارخانه Osnabruck که T-Roc Cabriolet و Porsche 718 را با 2300 کارمند تولید می کند، در سال 2027 تعطیل می شود.
گفته می شود که کارخانه Osnabruck برای دولت چین و خودروسازان چینی جذاب تر است. خرید این کارخانه به چین اجازه می دهد تا از زیرساخت های موجود در آلمان به جای ساخت تاسیسات جدید استفاده کند و در عین حال هزینه های تعطیلی کارخانه فولکس واگن را کاهش دهد.
چرا چین به دنبال تولید خودروهای اروپایی است؟
یکی یکی از دلایل اصلی تمایل چینی ها به خرید کارخانه ها و تولید خودرو در اروپا، تعرفه های بالایی است که اخیرا توسط اتحادیه اروپا بر واردات خودروهای چینی وضع شده است. این تعرفه ها که تا 37 درصد هم می رسد، خودروسازان چینی را به فکر انتقال تولید به اروپا انداخته است.
شایان ذکر است برخی از برندهای چینی مانند Bay Way دیچری و لیپ موتور در کشورهای اروپایی مانند مجارستان، ترکیه و اسپانیا اقدام به ساخت و یا خرید کارخانه کرده اند.
منبع:آخرخودرو