افزایش تعداد مبتلایان به ویروس اوروپوچه و تایید اولین مرگ و میر ناشی از آن باعث شده تا کارشناسان نسبت به خطر این ویروس هشدار دهند. ویروس اوروپوچه ویروسی است که دانش کمی در مورد آن وجود دارد و هیچ دارو یا واکسنی برای آن وجود ندارد.
اما به گزارش بی بی سی، خطرات این بیماری چیست، چگونه تشخیص داده می شود، چگونه می توان از آن پیشگیری و درمان کرد؟
مقامات برزیل تایید کرده اند که دو زن جوان در منطقه شمال شرقی باهیا در نتیجه عفونت اوروپوچ تا پایان ماه جولای جان خود را از دست داده اند. کوبا نیز اولین شیوع این ویروس را گزارش کرد. این ویروس از طریق نیش پشه و حشرات منتقل می شود.
ویروس اوروپوچه چیست؟
ویروس اوروپوچه ویروسی است که از طریق نیش حشرات منتقل می شود. عمدتاً توسط Callisoides prancis ایجاد می شود که پشه هایی با ردیف های سوزنی مانند هستند که در آمریکای جنوبی و مرکزی گسترده هستند.
اولین موارد این بیماری برای اولین بار در سال 1955 در روستای Vega de Oropoche در ترینیداد و توباگو ثبت شد.
محققان تخمین می زنند که بیش از 500000 مورد بیماری ناشی از این ویروس در شش دهه گذشته در برزیل ثبت شده است. با این حال، محققان اذعان دارند که این تعداد ممکن است کمتر از واقعیت باشد.
امسال حدود 10000 مورد این بیماری در برزیل تشخیص داده شده است. عددی بسیار بالاتر از 800 در سال 2023. بیشتر موارد ثبت شده در برزیل در منطقه آمازون رخ می دهد، جایی که ویروس Uropoche به صورت محلی بومی شده است.
در دهه های اخیر، علاوه بر برزیل، ویروس Europoche به یک مشکل بهداشت عمومی در کشورهایی مانند پرو، کلمبیا، اکوادور، آرژانتین، گینه فرانسه، پاناما، ترینیداد و توباگو، بولیوی و کوبا تبدیل شده است.
ویروس اوروپوچه چگونه منتقل می شود؟
ویروس Uropoche می تواند از طریق نیش پشه از فرد آلوده به افراد دیگر منتقل شود.
هیچ مدرکی مبنی بر اینکه انتقال می تواند از راه های دیگری مانند تماس با پوست یا هوا رخ دهد وجود ندارد.
با این حال، گزارشی از وزارت بهداشت برزیل اشاره می کند که طبق برخی شواهد، این ویروس ممکن است از زنان باردار به جنین آنها منتقل شود. تأثیر اوروپوچه بر بارداری و جنین متولد نشده هنوز مشخص نشده است و تحقیقات هنوز مورد نیاز است.
آنچه مسلم است شیوع این ویروس در بین مردم رو به افزایش است و عواملی مانند گسترش شهرنشینی، تخریب جنگل ها و تغییرات اقلیمی در آن نقش دارند.
Orpoche در طبیعت در برخی از پستانداران مانند میمون ها و تنبل ها مشاهده شده است و دانشمندان معتقدند این ویروس ممکن است برخی از پرندگان را نیز بیمار کند.
علائم عفونت اوروپوچه چیست؟
ویروس اوروپوچه معمولا علائم سرماخوردگی شبیه تب دنگی ایجاد می کند. سازمان جهانی بهداشت علائم این بیماری را به شرح زیر فهرست می کند:
- تب ناگهانی
- سردرد
- درد پشت چشم
- درد یا سفتی مفاصل
- دوش گرفتن
- حالت تهوع
- استفراغ
در بیشتر موارد، این علائم بین پنج تا ده روز طول می کشد.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در ایالات متحده (C دی ج) بیان می کند که بیش از 60 درصد بیماران چند روز یا حتی چند هفته پس از عفونت علائم را تجربه می کنند. علائم فوق در بیمارانی که بیماری در آنها عود می کند نیز بروز می کند.
هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث بازگشت و عود بیماری می شود. ممکن است همان عفونت قبلی باشد که برگشته است، یا اگر فردی در محیطی زندگی می کند که احتمال ابتلا به حشرات ناقل بیماری زیاد است، ممکن است دوباره آلوده شود.
تب اوروپوچه چقدر کشنده است؟
در 25 جولای، مقامات برزیل اولین مرگ و میر ناشی از تب یوروپوچه را ثبت کردند. آنها دو زن 20 ساله بودند که هیچ مشکل سلامتی خاصی نداشتند.
وزارت بهداشت برزیل هشدار داده است که این ویروس می تواند باعث ایجاد عوارض و آسیب به مغز جنینی که هنوز در رحم است، شود.
این وزارتخانه چهار مورد میکروسفالی را گزارش کرده است – کاهش رشد مغز جنین که اغلب با ویروس زیکا مرتبط است. این نوزادان از مادرانی متولد شدند که از عفونت اروپوک رنج می بردند. تولد یک نوزاد مرده نیز با ویروس اوروپوچه مرتبط است. با این حال، دانشمندان موافق هستند که تحقیقات بیشتری برای تایید ارتباط بین این ویروس و آسیب آن در دوران بارداری مورد نیاز است.
از دیگر عوارض جانبی جدی این بیماری می توان به آنسفالیت و مننژیت اشاره کرد که هر دو در اثر التهاب غشای مغز و نخاع ایجاد می شوند.
با این حال، دو مورد مرگ گزارش شده توسط وزارت بهداشت برزیل بی سابقه است. آیا ممکن است مرگ های دیگری وجود داشته باشد که تشخیص داده نشده باشد یا با تب دنگی اشتباه گرفته شود؟ ممکن است در بین 500000 مورد در دهه های اخیر چنین مواردی وجود داشته باشد.
درمان تب اوروپوچه چیست؟
مقاله ای علمی در مجله لانست، تب اروپا یکی او از تهدیدات جهانی برای سلامت عمومی و فراتر از آن آگاه بود نبود تحقیقات مورد نیاز برای یافتن درمانی برای این امر هشداری جدی ایجاد کرده است.
سازمان بهداشت برزیل توصیه می کند که افراد مبتلا به تب اروپا باید استراحت کنند، علائم بیماری را تحت درمان قرار دهند و تحت نظارت پزشکی باشند.
پزشکان ممکن است برای کنترل علائم جدی بیماری مانند تب، درد یا حالت تهوع دارو تجویز کنند.
فردی که از تب اوروپوچه رنج می برد برای جلوگیری از گزش پشه که منجر به انتقال بیماری به افراد دیگر می شود از مواد دافع حشرات استفاده کند.
آیا عفونت اوروپوچ قابل پیشگیری است؟
هیچ واکسنی برای جلوگیری از عفونت اروپوک وجود ندارد.
بهترین راه برای جلوگیری از عفونت اروپوک، جلوگیری از نیش پشه است. مقامات بهداشتی راه های ساده و اساسی را برای جلوگیری از پشه پیشنهاد می کنند، از جمله:
- از مکانهایی که پشهها و پشههای کوچک زیادی وجود دارد دوری کنید.
- روی پنجره ها و درهای خود صفحه های فلای با سوراخ های بسیار کوچک نصب کنید.
- لباسی بپوشید که تمام بدن شما را بپوشاند.
- از مواد دافع پشه استفاده کنید.
- خانه و مناطق اطراف خود را تمیز نگه دارید، به خصوص مناطق بیرونی که گیاهان و حیوانات در آن قرار دارند.
- نواحی پاکیزه که در آن آب ایستاده آب و گیاهان مرده جمع می شود که می تواند محل پرورش پشه ها باشد.
پشهبندها و پشهبندها میتوانند مفید باشند، اما ممکن است برای پیشگیری از بیماریهای اوروپوک و دیگر بیماریهای منتقله از طریق پشه مانند مالاریا کافی نباشند، زیرا پشههای کوچکی که به طور معمول ویروس uropoche را منتقل میکنند بسیار کوچک هستند و نمیتوانند از سوراخهای شبکه عبور کنند.
برخی از انواع حشره کش ها مانند ب. N-Dethylmetatholamide (دیEIT) نشان داده شده است که در کنترل پشه هایی که این ویروس ها را منتقل می کنند مفید است.
برای محافظت از سلامت عمومی، نیاز به دسترسی بیشتر به آزمایشهای تشخیصی این ویروسها برای کمک به تشخیص سریعتر موارد و جلوگیری از گسترش بیشتر بیماری وجود دارد.
گسترش جنگل زدایی و تغییرات آب و هوایی خطر شیوع ویروس اوروپوچه را افزایش داده است و این ویروس می تواند در محیط های بیشتری زندگی کند و چرخه های جدیدی از انتقال این ویروس را در محیط های شهری ایجاد کند. این اتفاق با تب دنگی، ویروس زیکا و ویروس چیکونگونیا رخ داد.