شما ممکن است با برخی التهابات جزئی مانند آکنه و تاول، به نام بلفاریت، یک بیماری شایع چشمی که می تواند هر دو چشم یا یک چشم را درگیر کند، مراجعه کنید. این عارضه در اثر عفونت باکتریایی به شکل التهاب های کوچک قرمز رنگ شبیه جوش های روی پلک یا اطراف چشم ایجاد می شود.
به گزارش روزیاتو، مژه ها در هر سنی ممکن است ایجاد شوند اما هیچ تهدیدی برای بینایی ایجاد نمی کنند و پس از چند روز به طور کامل بهبود می یابند. حال در این مقاله می خواهیم در مورد انواع مژه، درمان مژه و علل ایجاد مژه صحبت کنیم.
گل مژه چیست؟
همانطور که گفتیم عفونت روغن ترشح شده و ناشی از باکتری هایی به نام استافیلوکوک و میبومین به قول اکثر مردم به صورت چرک مژه، غده متورم دور چشم و جوش ظاهر می شود. این غده که به نامهای میبومیتیس، میبومیانتیس یا بلفاریت شناخته میشود، مسئول ترشح چربی است و در نتیجه اشکهای چشم را با تاخیر تبخیر میکند و از خشکی چشم جلوگیری میکند و به سلامت لایه اشکی کمک میکند. عفونت در نتیجه تماس دست های کثیف با چشم ها، روبالشی های کثیف و لوازم جانبی رخ می دهد. آرایش از گذشته تحریک می شود و باعث شکوفایی مژه می شود.
چه چیزی باعث ایجاد مژه می شود؟
چشم انسان از کیسه ها و غدد روغنی متعددی به نام استافیلوکوک تشکیل شده است که به طور طبیعی در اطراف مژه ها و پلک ها یافت می شود و این غدد به حفظ سلامت لایه اشکی و جلوگیری از خشک شدن چشم کمک می کند. هنگامی که پوست آسیب می بیند، مجاری و منافذ غدد مسدود می شوند، زمانی که مجاری غدد مسدود می شوند، روغن ها و گرد و غبار در یک منطقه جمع می شوند و شروع به تأثیرگذاری بر باکتری ها می کنند که منجر به تشکیل آبله مژه می شود.
دلایل ایجاد مژه چیست؟
باکتری ها
یکی یکی از شایع ترین علل رشد مژه باکتری هایی است که افراد در طول روز با آن سر و کار دارند. مانند مالش مکرر چشم با دست های کثیف، باعث تجمع چربی و آلودگی در منافذ پلک می شود.
بیماری های زمینه ای
یکی بلفاریت یکی از بیماری های چشمی است که باعث تورم مژه می شود که می تواند ناشی از تغییرات هورمونی باشد. کسانی که از این بیماری رنج می برند عموما با مشکلات مژه مواجه می شوند.
نقص در سیستم ایمنی
گاهی اوقات ممکن است فرد دائماً آبله مژه را تجربه کند که می تواند انجام شود. یکی یکی از دلایل آن اختلال در سیستم ایمنی بدن است. بنابراین ممکن است آبسه های عفونی بیشتری در اطراف چشم ایجاد شود و منجر به آبله مژه شود.
در صورت تزریق هر دارویی: تزریق در منزل
علل آبله مژه
استفاده از محصولات آرایشی قدیمی
پاک نکردن کامل آرایش
تغییرات هورمونی
تماس دست های کثیف با چشم
روبالشی کثیف
علائم و نشانه های مژه چیست؟
سنگینی دور چشم
احساس برآمدگی قرمز در اطراف چشم
سوزش و خارش در چشم
تورم چشم
یک پوسته در لبه پلک ایجاد کنید
وجود اشک در چشم
احساس بینی
انواع مژه
غدد درون ریز
غده شالازیون یا غده میبومین
کراتوز
کیست انکلوژن
کیست غده عرق
با توجه به محل گل مژه
مژه ها می توانند در اطراف چشم به این شکل باشند:
پلک های بالا رفته
داخل پلک
روی پلک
زیر پلک
اما به طور کلی دو نوع مژه وجود دارد: داخلی و خارجی:
مژه های بیرونی: این نوع یکی از رایج ترین انواع مژه است که در نتیجه عفونت فولیکول واقع در قسمت فوقانی یا تحتانی چشم ایجاد می شود.
مژه داخلی: این نوع مانند یک نقطه در داخل غدد چربی کوچک در پلک است و در اثر عفونت غدد داخلی ایجاد می شود. این غدد به مجاری اشکی و لایه اشکی کمک می کند و همچنین از خشک شدن چشم ها جلوگیری می کند.
اگر فردی در خانواده شما سکته مغزی یا حمله قلبی داشته است و نیاز به فیزیوتراپی دارد: فیزیوتراپی در منزل
عوارض مژه چیست؟
مژه پس از کاشت به ندرت باعث آسیب می شود. اما اگر عفونت چشمی عفونت چشمی باشد، عفونت به چشم، پوست و حتی مردمک نیز سرایت می کند. و شروع به مصرف آنتی بیوتیک کنید.
گاهی اوقات ظهور مجدد آبله مژه می تواند نشانه سرطان پلک باشد.
در نوع شالازیون مژه، عفونت می تواند تمام پلک شما را بپوشاند و باعث تب و درد شود، گاهی اوقات به دلیل شدت التهاب از باز شدن چشم جلوگیری می کند که به آن سلولیت اربیتال می گویند.
عوارض شالازیون
به دلیل فشار ناشی از التهابات باعث انگ می شود
می تواند باعث خشکی چشم شود
گاهی اوقات ممکن است مژه های خود را از دست بدهید.
راه تعریف مژه چیست؟
استوماتیت یکی از بیماری هایی است که پزشکان آمود با یک سری معاینات بالینی آن را تشخیص می دهند.
ابتدا اطراف پلک را معاینه می کند و به دنبال انسداد منافذ اطراف مژه می گردد تا نوع مژه را مشخص کند، همچنین بافت اسکار میبومیت را برای یافتن جسم خارجی بررسی می کند، سپس پزشک به دنبال علائم عفونت غده می گردد.
چگونه می توان از مژه جلوگیری کرد؟
با گرفتن مژه، احتمال مژه گرفتن شما و شما بیشتر است
می توانید با رعایت مکرر بهداشت و توجه به پلک ها از عود آبله مژه جلوگیری کنید.
شستشوی مکرر پلک ها با شامپو بچه رقیق شده
مالیدن چشم ها با دست های کثیف
شستن مکرر دست ها با آب و صابون
عدم استفاده از حوله و وسایل شخصی دیگران
آرایش تمیز مخصوصا آرایش چشم
درمان مژه چگونه است؟
ورم مژه یکی از بیماری هایی است که پس از چند روز به طور کامل بهبود می یابد، اما برای کاهش درد و بهبود سریع ورم مژه می توانید از اقدامات احتیاطی و درمان های زیر کمک بگیرید. اما اگر بعد از یک هفته مژه ها خوب نشد، حتما به پزشک اطلاع دهید.
از کمپرس گرم استفاده کنید
شستن مکرر دست
پلک خود را با آب و صابون تمیز کنید
از چای کیسه ای استفاده کنید
از آرایش خودداری کنید
عدم استفاده از لنز
از ترشح چرک خودداری کنید
برای کاهش درد از مسکن استفاده کنید
ماساژ چشم
استفاده از وازلین