به گزارش خبرگزاری مگتو: «متاسفانه اکثر کشورهای اسلامی مسئله غزه را فراموش کرده اند و در ایران این روزها همه درگیر عید نوروز هستیم و در کل مسئله غزه را همه فراموش کرده اند و به نظر من نباید عید گرفت. اصلا به خاطر ظلم مردم غزه. “ما آن را داشتیم.”
به گزارش عصر ایران، اینها را آقای علی مطهری تایید صلاحیت شده در دور گذشته انتخابات برای اندکی افزایش میزان مشارکت بیان کرد چرا که مشخص بود ایشان نتوانسته حضوری را جلب کند و رای را جذب کند. لایه های خاکستری جامعه و تغییر نظم و شانس موفقیت، نداشت و البته اعلام کرده بود که اصلاح طلب نیست.
هدف این مقاله بررسی و رد ادعای آقای مطهری از 10 منظر است:
1. قبل و بعد از نوروز چیست؟/ حملات اسرائیل از مرکز به غزه مهر از سال 1402 تقریباً شش ماه مانده به عید و نوروز سال 1403 شروع شد و این یعنی اقدامی برای جلوگیری از آن صورت نگرفت! اگر برای غزه ایده و برنامه داشتید تا عید پنج ماه و نیم فرصت و فرصت داشتید و اگر خدای ناکرده همینطور ادامه پیدا کند بعد از عید نوروز خواهید داشت و نوروز هیچ وقت مانعی برای شما نیست. این کره و این میدان! مگر اینکه تنها فکر شما تبدیل عید به عزا باشد!
2. تجلیل از هویت در مصیبت نه روزه/ گفتند: امسال اصلاً نباید عید می گرفتیم. این جمله نشان می دهد که او درک دقیقی از نوروز ندارد و آن را فقط یک «سوگند» تصور کرده است نه «عزا» در حالی که نوروز یک آیین/جشن هویت است. چه، ایرانیان از دیرباز بر حفظ آن اصرار داشتند و می گفتند که اگرچه اجداد ما اسلام را پذیرفتند، اما هویت فرهنگی خود را از دست ندادند و ما استقلال، پیشینه و حداکثر فرهنگی خود را حفظ می کنیم.
تصور علي مطهري از نوروز مانند شادي كودكانه در مواجهه با غم است و احتمالاً ناشي از نگاه ايدئولوژيك و محدوديتهاي مطالعات فرهنگي اوست، اما بهتر است با جلوههاي فرهنگي ديگر اين كشور آشنا شويد. و مهمترین آنها نوروز است که در مقاله فوق العاده Dr. کتاب درخشان پرویز ناتال خانلری در همان سال تولد – 1336 – در مجله سخن منتشر شد:
«به نظر می رسد که مسلمان شدن ایرانیان ارتباط آنها را با گذشته طولانی و پر افتخارشان قطع کرده است. همه چیز در این کشور تغییر کرد و رنگ دین و دین جدید شد. تمام نشانه ها و آثار گذشتگان در آتش سوزانده شد و به باد رفت. اما یاد گذشته مانند سمندری از خاکستر برخاست و در هوای ایران پرواز کرد.
هر چه ایرانی ها از خود بیگانه شدند، بیگانگان ایرانی شدند. لباس ایرانی پوشیدند، دین ایرانی را پذیرفتند، جشن های ایرانی برگزار کردند و در برابر خدای ایرانی زانو زدند.
بزرگانی چون فردوسی را کنار بگذاریم که انگار احیای روح ایرانی در جسمی اتفاق افتاده است. برخی دیگر که ظاهراً هیچ شور و شوق و تحرکی از خود نشان نمی دادند، عشق سوزان به ایران را در زیر خاکستر بی تفاوتی در دل داشتند.
یک سرباز مسلمان – که ایران باستان را آتش پرست می داند و دین آن را منفور می داند – هنگام خواندن داستان عدالت هرمز ساسانی، به طور غیرقابل کنترلی تاسف و درد خود را از گذشته ایران ابراز می کند و می گوید:
دنیا به خاطر آتش پرستی بسیار داغ شد
از مسلمان بودن خجالت بکش.»
3. جشن در ورزشگاه آزادی/ در تب و تاب بحث غزه و جنایات اسرائیل همین دیروز (7) فروردین 1403) جشن بزرگ میلاد نیمه رمضان در ورزشگاه آزادی برگزار شد. جایگاه آنها چیست؟ آیا نباید به خاطر مظلومیت غزه برای امام حسن (علیه السلام) جشن بگیرند یا منظورشان فقط نوروز است؟
4. تلاش قطر/این ادعا که کشورهای اسلامی مسئله غزه را فراموش کرده اند نیز نادرست است. چون همان روزی که این را گفتند، قطر میانجی گری آتش بس شد.
5. سفره هفت سین در جبهه های جنگ / همه به یاد داریم که نوروز 64 و نوروز 67 توسط موشک باران صدام حسین بمباران شد. ایرانیان این دو عید نوروز را به پایان نرساندند و رزمندگان ایرانی سفره هفت سین را در جبهه های جنگ پهن کردند.
عید نوروز برای مردم ما آنقدر مهم است که تلاش های مرحوم شیخ ابوالقاسم خزعلی برای جایگزینی عید غدیر به جای عید نوروز بی نتیجه ماند و خوشبختانه بچه ها هم موفق نشدند. البته آقای مطهری به دنبال جایگزین نیست و فقط امسال گفته است، اما باب این موضوع را باز می کند هرچند محکوم به شکست است.
6. رفتار اهل بیت امام/ آیا به دلیل ظلم اسراییل به غزه باید از تجلیل از هویت خود دست برداریم؟ یادآوری می کنیم که خانواده رهبر فقید انقلاب حاج سید احمد خمینی در آستانه نوروز 74 و همسر امام در آستانه نوروز 89 فوت کردند. حالا آقای مطهری می گوید نباید عید می گرفتیم! نه برادر! نوروز تعطیل نیست. نه زیر باران موشک های صدام حسین و نه زیر جنایات اسرائیل در غزه.
7. اول عید/ در سنت ایرانیان، عید غمگینی به دیدارش می آید و می گوید اولین عید اوست. یعنی دیگه عید تعطیل نمیشه او باید این را بداند.
8. مشکل علی مطهری در شرایط قبل این است که نمی تواند از پیله های فرهنگی که پیرامونش را احاطه کرده است رهایی یابد، در حالی که فضای فرهنگی جامعه به کلی تغییر کرده است، یعنی در نوع پوشش زنان و دختران و در گلایه ها و شکایات صادق کوشکی. رفتار مردم در ماه رمضان امسال کاملا مشهود است. البته انتقادی به کوشکی نیست، اما آقای مطهری که خود را «صدای ملت» میداند باید کمی دقت کند و از ملت انتقاد نکند.
9. شادی نشان دادن زیر فشار تورم/ علی آقای مطهری فکر نکنید مردم خیلی خوشحال هستند. در واقع، همه این سفرها عمدتاً در جاده و رفتن به خانه اقوام و زادگاهشان است. وگرنه با این قیمت ها بسیاری از ایرانی ها از فرصت اقامت در هتل ها و رستوران ها محروم می شوند و واقعا خوشحال نیستند و تظاهر به خوشحالی می کنند. منظور آقای مطهری توضیح داده شد! به جای این کلمات چهار خانه ساختند. عزاداری عید هنر نیست. شاد کردن افسرده ها با نان هنر دارد!
10. رقبای ماهواره/ وقتی قرارداد پیمان جبلی و وحید جلیلی لغو می شود و صدا و سیما شوکه می شود، علی مطهری چه می گوید؟ تصور کنید عید 1403 عید اعلام شده باشد و تلویزیون از صبح تا شام مرثیه پخش کند. مردم لباس مشکی پوشیدند و جلوی تلویزیون گریه کردند یا به شبکه های دیگر رفتند؟! از این منظر، نظر آقای مطهری با مصالح امنیتی ناسازگار است، زیرا اگر در عید تلویزیون داخلی را تماشا کنند، اخبار غزه را با زیرنویس می بینند، اما جم، شبخیز و ایران اینترنشنال این کار را نمی کنند.
برگردیم به مقاله دکتر. ناتال خانلری که 60 سال قبل از وزیر آموزش و پرورش فعلی سکاندار فرهنگ کودکان ایران بود:
«چه ملت دیگری را می شناسیم که به گذشته، تاریخ کهن، آیین ها و آداب و رسوم خود وفادارتر باشد؟ آیا این عید نوروزی که دو سه هزار سال است در این کشور با آن همه آداب و رسوم وجود دارد، نشان از پایداری ایرانیان در حفظ دین ملی خود نیست؟
عيد نوروز یکی یکی از نمادهای ملیت ماست. عيد نوروز یکی یکی از روزهای تجلی روحیه ایرانی است. نوروز گواه این مدعاست که با همه پیری ایران هنوز جوان و قوی است.
27215