به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، دولت پزشکیان او مصمم است تا اتباع خارجی و به ویژه مهاجران افغانستانی را در ایران ساماندهی کند، حتی با انتشار اخباری مبنی بر توقف طرح ساماندهی اتباع خارجی در مجلس. محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در گفتگو با خبرگزاری بازتاب آنلاین از توقف بررسی این طرح و رد پای برخی شهرداری ها در این خصوص خبر داد؛ ادعایی که برخی دیگر از نمایندگان با آن مخالفت کردند. از جمله ابوالفضل ابوترابی یکی دیگر از اعضای این کمیسیون و از تعیین تکلیف این طرح به کارگروه ویژه خبر داد.

تقریبا یک ماه از طرح این ادعاها توسط نمایندگان مجلس می گذرد. خبرگزاری بازتاب آنلاین برای اطلاع از آخرین تحولات این طرح بار دیگر به سراغ نمایندگان مجلس رفته است. امید نصیبی، عضو کمیسیون شورا نیز از جمله کسانی است که تعلیق بررسی این طرح را تکذیب می کند و حتی ادعا می کند که خود دولت در حال سازماندهی بیگانگان است.

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان طبیعتا نقش لابی ها در به تعویق انداختن بررسی این طرح را رد می کند و می گوید اجرای این طرح حتی برای دولتمردان نیز سخت است.

عضو کمیسیون شورا: با طرح ساماندهی اتباع، مسئولان نگران کمبود نیروی کار در بخش خدمات هستند

امید نصیبی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری بازتاب آنلاین در خصوص آخرین اخبار درباره طرح ساماندهی اتباع بیگانه و بحث توقف بررسی این طرح گفت: خیر، این طرح. ساماندهی اتباع متوقف نشده و به گفته وزیر کشور ادامه خواهد داشت، اما با روندی که منجر به اختلال در ارائه خدمات اتباع نشود و بر زندگی روزمره کشور تأثیری نداشته باشد. مسائل روزمره از جمله امنیت.

آیا او به این موضوع پاسخ می دهد که دولت لایحه جدیدی در مورد اتباع به مجلس ارائه نمی کند؟ وی افزود: خیر، فعلا روند بررسی برنامه تشکیلاتی تیم های ملی همچنان در کمیسیون شورا ادامه دارد.

نصیبی با توجه به اینکه بحث ساماندهی ملی پوشان در مجلس گذشته همچنان باز است، چه موانعی بر سر راه تصویب آن وجود دارد؟ وی تصریح کرد: برخی از عملیات خدماتی معمولا توسط اتباع خارجی انجام می شود، بنابراین فرآیند باید به گونه ای انجام شود که مشکلی ایجاد نکند. نکته قابل توجه برخی از صنایع خدماتی هستند که معمولاً با کمبود نیروی کار دست و پنجه نرم می کنند، مانند معدن، تولید و خدمات. یعنی روند باید به گونه ای پیش برود که در مسائلی که باید به موقع به دست مردم برسد خللی ایجاد نشود. در واقع، صنایع خدماتی عمدتاً از کمبود نیروی کار رنج می برند یا مشاغل خاصی وجود دارد که هیچ کس به جز افراد محلی نمی تواند آنها را انجام دهد.

این عضو شوراها و کمیسیون داخلی مجلس درباره ادعای ممانعت از تصویب طرح ساماندهی اتباع توسط همان شرکت های خدمات رسان، گفت: بحث توسل به زور یا ممانعت نیست، بلکه در مورد روند رسیدگی است. به گونه ای که در اداره داخلی اختلال ایجاد شود. نمی توان گفت که لابی در این زمینه وجود دارد، اما آنچه مهم است این است که اقداماتی که گفتم بر اساس آن باقی نمی ماند. در واقع مسئولان و دست اندرکاران کار نگرانند که خللی در اداره و روند امور مردم ایجاد نشود.

نصیبی در خصوص هماهنگی دولت و مجلس در تصویب طرح ساماندهی اتباع خاطرنشان کرد: هماهنگی خوبی بین دولت و مجلس در خصوص ساماندهی اتباع به ویژه با وزیر کشور و مجموعه زیر نظر وی وجود دارد. وزیر کشور مرتب به مجلس می آید و خودش هم اعلام کرده است که این تشکیلات با جدیت ادامه خواهد داشت.

این نماینده شورای اسلامی با یادآوری ابعاد امنیتی حضور اتباع در کشور خاطرنشان کرد: اگر نظارت نداشته باشیم با توجه به تهدیدات و عملیات نفوذی که ممکن است در بین اتباع از گروه های معاند صورت گرفته باشد، احتمال وجود امنیت کاملا وجود دارد. با این حال، برخی از مسائل مربوط به اجرای سرویس وجود دارد که ما نباید نادیده بگیریم.

رئیس کمیسیون اصل 90: اطلاعی ندارم

رئیس کمیسیون اصل 90 این مجلس و مجلس دوازدهم پاسخ موثقی به دلیل عدم تصویب طرح ساماندهی اتباع در مجلس یازدهم می دهد. نصرالله پژمان فر که از مجلس یازدهم تاکنون رئیس کمیسیون اصل 90 است و همچنان بر ریاست این کمیسیون تکیه دارد، در گفت و گو با خبرگزاری بازتاب آنلاین درباره عواملی که مانع تصویب طرح ساماندهی شهروندان شده است، گفت: مجلس یازدهم در گفت و گو با خبرگزاری بازتاب آنلاین گفت: مجلس یازدهم در این باره گفت و گو کرد. “من واقعاً وارد هستم، اینطور نیست.”

وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر در مرحله تصویب طرح ساماندهی شهروندی هستید؟ وی افزود: من واقعاً در جریان نیستم.

شهریاری: تعداد اتباع غیرمجاز در کشور بیش از 2 میلیون نفر است

اما حسین شهریاری اطلاعات دقیق تری از چرایی عدم تصویب طرح ساماندهی اتباع در مجلس دارد. به گفته نماینده مردم زاهدان، ساماندهی اتباع غیرمجاز سخت است و به همین دلیل گاهی دولت از اجرای آن سرباز می زند.

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری بازتاب آنلاین در خصوص لزوم تصویب هرچه سریعتر طرح ساماندهی ملی پوشان گفت: قطعاً نیاز به تصویب این طرح وجود دارد. ” برنامه ریزی برای سازماندهی اتباع. البته اتباع افغانستان برادران و خواهران ما هستند، اما در هر کجای دنیا معیارهایی وجود دارد که باید هنگام ورود به یک کشور رعایت شود. مجلس در حال کار بر روی این طرح تشکیلاتی بود و دولت اعلام کرد که اقدام خواهد کرد، اما دولت هنوز لایحه جامعی را تصویب نکرده و اجازه نداد این طرح در مجلس تصویب شود.

وی افزود: به همین دلیل ساماندهی اتباع بلاتکلیف مانده و خوشبختانه دولت و به ویژه وزیر کشور گفته اند که اتباع را ساماندهی می کنیم و همچنین اعلام کرده است که در حال حاضر 2 میلیون اتباع غیرمجاز در کشور وجود دارد و پلیس تقریباً این نکته را پذیرفته است. با توجه به اینکه ساماندهی اتباع به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، حداقل بر اساس اطلاعاتی که ارائه می دهند، باید سریعتر عمل کنند، اتباع ساماندهی شوند و اقوام و بستگانی که در کشور ما هستند بتوانند با یک سری قوانین و مقررات زندگی شرافتمندانه داشته باشند. قوانین و مقررات و مانند اتباع دیگری که به کشورهای دیگر می روند، می توانند در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی زندگی و کار کنند.

شهریاری با اشاره به موانع موجود در تصویب طرح ساماندهی اتباع تصریح کرد: شاید دولتمردان فکر می کردند نمی توانند آن را اجرا کنند.

وی در پاسخ به اینکه بسیاری نقش لابی ها را در تصویب نکردن طرح ساماندهی شهروندان می گویند، خاطرنشان کرد: خیر، لابی های زیادی را باور نمی کنم زیرا اجرای طرح مذکور سخت است. در واقع تشخیص اتباع و تعیین اینکه چه کسانی واجد شرایط هستند و چه کسانی واجد شرایط نیستند دشوار است.

۲۷۲۱۱

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما