به گزارش بازتاب آنلاین، بودجه پیشنهادی دولت هنوز در مراحل اولیه است آبان به نمایندگان مجلس گفته شد که بر خلاف اهداف برنامه هفتم توسعه، دولت هدف رشد اقتصادی را به جای رشد اقتصادی 8 درصدی حدود 4 درصد اعلام کرده است. اگرچه برنامه هفتم بر کاهش نرخ تورم و نزدیک کردن آن به تک رقمی تمرکز دارد، اما دولت پیشبینی کرده است که تورم در پایان سال 1393 در سطح 30 درصد باقی بماند.
بیشتر بخوانید:
حسین رجب پور، کارشناس اقتصاد توسعه، درباره اشاره های مسئولان دولتی درباره افزایش تعرفه های انرژی و احتمال ایجاد شوک دیگر به بازتاب آنلاین گفت: آنچه که به نظر می رسد این است که هدف دولت جدید شوک نیست ، حتی اگر برای افزایش تعرفه انرژی تلاش کنند، نمی خواهند این کار را به گونه ای انجام دهند که شوک جدیدی به اقتصاد وارد شود.
این دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: حتی اگر به اظهارات مسئولان دولتی در خصوص افزایش تعرفه های انرژی توجه کنیم، مشخص است که هدفشان افزایش یکباره قیمت نیست و اگر چنین است به قیمت، اما آنها آن را به یکباره اعمال می کنند. آنها این کار را نمی کنند.
کارشناس اقتصاد توسعه می گوید: از آنجایی که تحمیل شوک به اقتصاد با هزینه های بالایی همراه است، می توان از تشدید بحران ها جلوگیری کرد.
وی در خصوص چشم انداز بودجه 1404 که هدف آن رشد اقتصادی حدود 4 درصد و تورم 30 درصدی است، گفت: در صورت تحقق مفروضات در نظر گرفته شده در لایحه، بودجه به اهداف اعلام شده محقق خواهد شد. مشکل اصلی این است که اقتصاد ما تا حد زیادی به فروش نفت و درآمد وابسته است. بازار نفت به شدت تحت تاثیر تنش های نظامی و سیاسی بین کشورها قرار گرفته است.
رجب پور پیش بینی های درآمدی بودجه را خوش بینانه ارزیابی کرد که تحقق آن به عوامل غیراقتصادی مرتبط است.
وی در خصوص وضعیت بازار نفت در دو سه سال اخیر توضیح داد: در این سال ها، بازار تحت تاثیر ناآرامی های مختلفی از جمله جنگ اوکراین در این مدت، هم حجم فروش نفت بود قیمت نفت ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافت و تنش ها با رفع محدودیت های موجود همراه شد. این جهت گیری به میزان قابل توجهی به درآمد ارزی دولت در دو سه سال اخیر کمک کرده است.»
وی با اشاره به نسبت بالای تنش های سیاسی در توسعه اقتصادی تاکید کرد: به نظر می رسد در بودجه پیشنهادی توجه چندانی به اهداف توسعه نشده است، یعنی محدودیت ها و محدودیت ها در عمل دست دولت را بسته است منجر به این شد که نتوانسته است آنطور که باید توسعه را ارتقا دهد و انعکاس این محدودیت ها را می توان به وضوح در لایحه 1404 مشاهده کرد.
وی خاطرنشان کرد: محدودیت درآمدهای واقعی و پایدار و نیز نسبت بالای انتشار اوراق قرضه در تامین بودجه جاری و عدم افزایش بودجه عمرانی به 20 درصد کل درآمدها، همگی بیانگر دولت است. محدودیتهای اقتصاد واقعی.»
۲۲۳۲۲۹