به گزارش بازتاب آنلاین، رمضانعلی سبحانی فر با اشاره به مهمترین اولویتی که دولت در شرایط کنونی باید به آن بپردازد، گفت: از دیدگاه من کشور در حال حاضر در شرایط بسیار حساسی هم در مسائل خارجی و هم در مسائل داخلی قرار دارد. . در بعد بیرونی پیرامون خود شاهد تغییرات و دگرگونی هایی هستیم که معلوم نیست سرنوشت منطقه چه خواهد بود. از سوی دیگر پیچیدگی اوضاع با توجه به نتیجه انتخابات آمریکا و روی کار آمدن ترامپ دو چندان می شود.
دلسوزان نظام باید به یک موضع مشترک برسند
به گزارش ایسنا، از اعضای حزب اعتدال و توسعه، وی با اشاره به برخی مشکلات داخلی که معتقد است با آن مواجه هستیم، گفت: از نظر اقتصادی، مشکلات معیشتی گریبانگیر زندگی مردم شده است . عوامل خارجی نیز بر این مشکلات داخلی تأثیر می گذارد. این وضعیت می تواند بر تصمیمات خارجی ها نیز تاثیر بگذارد. به نظر من راه حل برون رفت از این وضعیت که دولتمردان و همه مسئولان باید به آن اولویت داشته باشند، شکل دادن به یک نگاه مشترک به شرایط حاکم است. همه مسئولان و دلسوزان نظام باید به یک موضع مشترک برسند. پیش نیاز ایجاد این دیدگاه مشترک، در نظر گرفتن منافع ملی به عنوان هدف اصلی است.
اجازه ندهیم نفاق جایگزین هماهنگی بین مسئولان شود
نماینده شورای اسلامی تصریح کرد: منافع ملی نظام و حفظ نظام باید سرلوحه و اولویت اول همه مسئولان باشد. منافع گروهی و جناحی را حداقل برای لحظه ای کنار بگذاریم. این دیدگاه می تواند به ایجاد اجماع بین مسئولان کمک کند. خدای ناکرده اجازه ندهیم که نفاق جایگزین هماهنگی بین مسئولان شود. این اتحاد می تواند ما را به سمت هدف مشترک حفظ منافع ملی کشور سوق دهد. هم دولت و هم سایر قوا اعم از قوه مقننه و قوه قضائیه باید صادقانه با مردم صحبت کنند تا دوباره اعتمادشان را جلب کنند. هر سه قوه باید منافع مردم را در نظر بگیرند.
مردم می فهمند کی می خواهد سرش را با آب میوه بمالد
وی در ادامه تاکید کرد: اگر منافع مردم در اولویت سه قوه باشد قطعا مردم آن را درک می کنند و این اعتماد سازی انجام می شود. بازگشت مردم به مسئولان بیشتر می شود و همکاری و همدلی مردم با مسئولان بیشتر می شود. اما اگر خدای ناکرده یکی از قوا قصد آب میوه مالیدن به ذهن مردم را داشته باشد، مردم به راحتی متوجه می شوند. امروزه با فضای مجازی در دسترس مردم، اطلاعات به ساده ترین شکل به دست مردم می رسد. بی صداقتی مسئولان نسبت به مردم بیش از گذشته موجب سلب اعتماد می شود.
صداقت با مردم باعث همبستگی اجتماعی می شود
وی افزود: اگر مسئولان سه قوه صادقانه و صادقانه با مردم برخورد کنند و مشکلات را با مردم در میان بگذارند، موجب همبستگی و همکاری مردم برای پیشبرد اهداف نظام می شود. می توان مردم را به صحنه بازگرداند و از عملکرد مردم برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کرد. یقیناً هرجا که مردم در صحنه بودند، هیچ آسیبی به نظام و مصالح کشور وارد نشد. هر جا مردم درگیر مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بودند و قدرت در دست مردم بود، پیشرفت و توسعه بود. اما اگر مردم را به حساب نیاوردیم، باختیم. به نظر من تا امروز هیچ توجهی به مردم نداشته ایم و به آنها اعتماد نکرده ایم.
ما باید مراقب مردم باشیم
این عضو حزب اعتدال و توسعه خاطرنشان کرد: اگر به دهه اول انقلاب توجه کنیم، می بینیم که با اعتماد و اطمینانی که به مردم کردیم و از امور مردم رها شدیم، به چه موفقیت های چشمگیری دست یافتیم. ما با تکیه بر مردم توانستیم در جنگ هشت ساله ای که حداقل 20 کشور درگیر آن بودند پیروز شویم و آنها حتی نتوانستند یک تکه از خاک کشور را بدست آورند. این پیروزی کار مردم بود، کار مسئولان بود نبود. از حمایت گرفته تا حضور روی صحنه، این افراد بودند که نقش آفرینی کردند. حتی امروز هم معتقدم که باید مراقب مردم باشیم. ما باید به مردم اعتماد کنیم و به خواسته های مردم پاسخ دهیم. اقلیت نمی تواند بر اکثریت حکومت کند. یک اقلیت نباید خود را ارباب دیگران بدانند.
ما نباید همه را دشمن خود بدانیم
وی ادامه داد: با همدلی و همفکری میتوانیم بر شرایط فعلی فائق آییم. ما نباید همه را دشمن خود بدانیم. ما باید از طریق همکاری و تعامل با کشورهای همسایه و سایر کشورها برای حل چالش های بین المللی گام برداریم. البته این تعامل و گفت وگو باید به گونه ای باشد که از کشور ما سوء استفاده نشود. ما باید تلاش کنیم تا اعتماد به ایران را در صحنه بین المللی افزایش دهیم. با بهبود روابط بین الملل شاهد افزایش سرمایه گذاری خارجی در کشور خواهیم بود. از طرفی ارزش و اعتبار مردم ما نسبت به سایر کشورها تقویت خواهد شد.
رئیس جمهور در ایجاد اجماع ملی جدی است
سبحانی فر در ادامه توضیح داد: متاسفانه امروزه در بسیاری از کشورها به پاسپورت ایرانی احترام و توجه کافی نمی شود. بهبود روابط با جامعه جهانی اثرات مثبتی برای کشور به همراه دارد. رئیس جمهور موضوع آشتی ملی را مطرح کرد. در واقع اهمیت وحدت ملی از آقای آقا است پزشکیان رسیدن به مواضع مشترک در حل و فصل امور کشور نیازمند اتحاد و همدلی است. رئیس جمهور برای اثبات اینکه این همفکری و همدلی می تواند در حل مشکلات موثر باشد، از ابزارهای دیگری برای رسیدن به این اجماع استفاده کرده است. عده ای فکر می کنند که قرارداد آقای پزشکیان یک شرکت سهامی است که افراد از گروه ها و جناح های مختلف در بخش های مدیریتی در آن فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: از نظر من این توافق نیست. وقتی افراد از گروه های مختلف در این مناصب رهبری، مسائل جناحی و حزبی خود را در نظر بگیرند، به نفاق می انجامد. با این حال، رئیس جمهور استخدام کارکنان جناح های مختلف سیاسی را به عنوان ابزاری برای ایجاد اجماع در نظر گرفته است. افراد وابسته به جناح های مختلف باید به فکر منافع ملی باشند. این منجر به آشتی خواهد شد. رئیس جمهور اولین قدم ها را برای ایجاد این همفکری و همدلی برداشته است. اما لازم است تا شش ماه آینده عملکرد نیروهای مسلح ارزیابی شود تا مشخص شود نیروهای مستقر در راستای منافع ملی گام برداشته اند یا نگاه جناحی و جناحی به مسائل دارند.
پزشکیان او توانست شعارهای انتخاباتی خود را عملی کند
وی افزود: دومین موردی که تاکنون از جمله موفقیت های رئیس جمهور به شمار می رود صداقت خود رئیس جمهور است پزشکیان من هشت سال در مجلس همکار ایشان بودم. رئیس جمهور تا به امروز با مردم صادق بوده است. مهم نیست که چه اتفاقی می افتد، صداقت رئیس جمهور باقی می ماند و این می تواند در ایجاد اعتماد بین مردم بسیار موثر باشد. رئیس جمهور تلاش کرده به شعارهای انتخاباتی خود عمل کند. آقا پزشکیان او تا به امروز توانسته است چندین شعار انتخاباتی خود را با موفقیت اجرا کند. مثلاً قانون عفاف و حجابی که ایشان مطرح کردند به این شکل قابل اجرا نیست.
برخی از مردم همچنان نگران رفع فیلتر هستند
سبحانی فر تاکید کرد: در مبارزه با معاشقه نیز به موفقیت هایی دست یافته بود. البته بخش موثر فیلترینگ روی کسب و کار مردم همچنان باقی است و ما نیز باید سعی کنیم آن را برطرف کنیم. اتفاقی که اکنون با رفع فیلتر دو سکوی خارجی در کشور رخ داده به گونه ای است که برخی همچنان نگران رفع فیلتر شدن سایر پلتفرم ها هستند. انشاالله با همدلی این هم کاملا محقق خواهد شد. امیدواریم رئیس جمهور بتواند با همدلی و دلسوزی بیشتری نسبت به مسائلی که از ابتدا به آن پرداخته است، به مسائل دیگر بپردازد.
وی در پایان گفت: طبق اطلاعاتی که دارم رئیس جمهور وقت زیادی را در دولت صرف حل مسائل معیشتی، آموزشی و عمرانی می کند. رئیس جمهور چون در مجلس بود معتقد بود که باید اصلاحات و تغییرات را از مدارس خود شروع کنیم. رئیس جمهور در بیش از ده جلسه شورای عالی آموزش و پرورش شرکت کرده است. با این تلاش می توان تغییرات و دگرگونی هایی را از پایه، یعنی از بخش آموزش و پرورش ایجاد کرد. انشالله اگر همه کمک کنند جامعه این وضعیت را از بین می برد. در حوزه مبارزه با فساد نیز در جلسه ای که با رئیس جمهور شرکت کردم، متوجه شدم که کارگروه هایی تشکیل شده و تلاش می شود تا بسیاری از مسائل نظام مند شوند. به این ترتیب دسترسی افراد متجاوز و فاسد کوتاه می شود.
۲۷۲۱۸