رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت از افزایش 30 درصدی مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشور خبر داد.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از مهر; جعفر جندقی در همایش بهداشت محیط گفت: پیش نویس قانون جامع بهداشت محیط آماده است و از فرهنگستان علوم پزشکی، انجمن های مختلف و دانشگاه ها می خواهیم در این زمینه به ما کمک کنند تا قانون جامعی در این زمینه تهیه کنیم. این موضوع ما را قادر می سازد تا در آینده نزدیک در زمینه بهداشت محیطی پیشرفته باشیم.

وی افزود: در قانون هوای پاک چهار وظیفه بر عهده وزارت بهداشت گذاشته شد که وزارت بهداشت به وظایف خود عمل کرده است. یکی یکی از این وظایف نظارت بر وضعیت هوا در شهرهای آلوده است. بررسی ها نشان داده است که مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در ایران از سال 1400 تا 1401 بیش از 30 درصد افزایش یافته است که این وضعیت بسیار غیرمنطقی است.

جندقی بیان کرد: وزارت بهداشت به همراه سازمان محیط زیست و سازمان دامپزشکی تنها نهادهای نظارتی بر شاخص های بهداشتی کشور هستند که مجاز به پیگیری و پایش کامل تخلفات احتمالی هستند، هرچند قوانین موجود گزارش جرایم علیه نهادها را که به محیط زیست آسیب می زند منع می کند. سلامتی. به اندازه کافی ارائه نشده است.

وی خاطرنشان کرد: بهداشت محیط هوا، آب و غذا را رصد می کند و در اجلاس اخیر محیط زیست شاهد بودیم که در سطح جهانی چه برنامه هایی برای آلودگی هوا مطرح شد.

رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: وظایف وزارت بهداشت را در چهار محور جمع بندی می کنیم. یکی این حوزه ها شامل موضوع حکومت داری است. چقدر خواستار بودیم و یکی یکی از نکات بسیار مهم در این زمینه بحث قانون است و قانون باید این فرصت را به ما بدهد که مطالبه کنیم.

جندقی اذعان داشت: ماده 13 قانون به ما کمک می کند تا از دستگاه های اجرایی مختلف که در حوزه بهداشت محیط فعالیت می کنند مطالبه کنیم و ماده 688 قانون مجازات نیز در صورت وجود دست وزارت بهداشت در این زمینه باز است. تهدیدی برای سلامت عمومی به ویژه بهداشت محیط ایجاد شود، وزارت بهداشت اعلام جرم کند و موضوع تهدید سلامت جامعه بر عهده وزارت بهداشت است.

وی گفت: یکی از وظایف وزارت بهداشت خدمات رسانی است و ما در حوزه بهداشت محیط خدمات نظارتی داریم و موارد مربوط به بهداشت محیط که برای زندگی انسان لازم است هوا، آب و غذا است. “، و همه این موارد به بهداشت محیط مربوط می شود. .

جندقی با اشاره به معضل آلودگی هوا افزود: بزرگترین مشکل بشریت تغییر اقلیم و آلودگی هوا است.بسیاری از بزرگ ترین خودروسازان دنیا که قبلاً خودروهای بنزینی تولید می کردند، اکنون متعهد شده اند تا 50 درصد آلودگی هوا را کاهش دهند. تولید تا سال 2027 به تولید خودروهای برقی اختصاص دارد.

وی ادامه داد: باید بررسی شود که چه عواملی باعث ایجاد این آلودگی ها می شود و با وجود اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه فعال است و بر آن نظارت دارد، اما وزارت بهداشت می تواند طبق ماده 688 با افرادی که به تعهدات قانونی خود از نیروگاه ها عمل نمی کنند، اقدام کند. و شهرداری ها که در تولید آلاینده ها نقش دارند تا دستگاه های اجرایی مختلف مانند وزارت نفت و غیره اعلام جرم کنند.

جندقی گفت: بزرگترین مشکل در بحث فاضلاب این است که فاضلاب خام برای مصارف کشاورزی استفاده می شود و ما برای این موضوع فراخوان داده ایم و سازمان غذا و دارو سالانه حدود 40 هزار نمونه انجام می دهد و تحقیقات نشان می دهد که وضعیت محصولات کشاورزی اینطور نیست. ” خیلی خوب.

وی با اشاره به وضعیت دخانیات در کشور افزود: متأسفانه مافیای بزرگی در پشت صحنه دخانیات وجود دارد و اینکه چرا باید یک بسته سیگار با ظاهر بسیار گران قیمت با قیمت بسیار پایین به مصرف کننده عرضه شود یکی از دلایل آن است. “یک دلیل برای نگرانی.”

رئیس مرکز بهداشت حرفه ای وزارت بهداشت در پایان گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید موضوع امنیت غذایی را جدی بگیرد و امنیت غذایی ما موضوع بسیار مهمی است و مطالعات در دنیا نشان داده است. 80 درصد تولید عسل تقلبی است و این نشان می دهد که مشکل تقلب در مواد غذایی در کشور ما نیز وجود دارد. در بحث تولید زعفران نیز شاهد بحث تقلب در مواد غذایی و استفاده از رنگ های غیرمجاز و سرطان زا در تولید زعفران هستیم.

وی افزود: مرکز بهداشت محیط وزارت بهداشت برای رفع این مشکلات چندین طرح پایش آلاینده های زیست محیطی را اجرا کرده است تا پایگاه های اطلاعاتی لازم را در مورد مقادیر مجاز انواع مواد فراهم کند و پایش کافی و پایش مستمر برای جلوگیری از آلاینده ها را تضمین کند. از ورود به محیط زندگی کنید و از آسیب به سلامتی جلوگیری کنید.

همایش فنی بهداشت محیط نقش دانشجویان دکتری و فارغ التحصیلان جوان رشته مهندسی بهداشت محیط در ارتقای سلامت کشور با حضور کامران باقری لنکرانی، عضو وابسته و رئیس گروه ارتقای سلامت فرهنگستان، علیرضا مصداقی نیا، عضو و عضو. کارگروه ارتقای سلامت، رضا سعیدی، عضو وابسته و عضو کارگروه کاهش خطرات زیست محیطی و عضو گروه ارتقای سلامت فرهنگستان و همچنین جمعی از اعضای گروه ارتقای سلامت فرهنگستان، دانشجویان و دانش آموختگان روز پنجشنبه در 30 دسامبر 1402 در کتابخانه فرهنگستان علوم پزشکی گردهمایی دانشمندان در زمینه بهداشت محیط و اندیشمندان این حوزه برگزار شد.

 

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *