یک مطالعه جدید در حوزه سلامت نشان می دهد که نرخ ابتلا به سرطان در افراد زیر پنجاه سال در حال افزایش است. این خبر یادآور اهمیت داشتن سبک زندگی سالم، مراقبت از سلامتی و انجام منظم آزمایش های پزشکی برای جلوگیری و شناسایی زودهنگام این بیماری خطرناک می باشد.

برای حفظ سلامتی و کاهش خطر ابتلا به سرطان، توصیه می شود مراقبت های پزشکی روزانه را بر اساس راهنمایی های پزشک خود انجام داده و سبک زندگی سالمی را پیشگیری دست خود قرار دهیم.

بر اساس یک مطالعه جدید، میزان سرطان دستگاه گوارش در افراد زیر 50 سال در حال افزایش است. در حالی که سرطان در مراحل اولیه در حال افزایش است، میزان سرطان در افراد بالای 50 سال در حال کاهش است.

محققان می گویند افزایش بروز سرطان در افراد زیر 50 سال به دلیل عوامل مختلفی است. سرطان دستگاه گوارش یکی از شایع ترین سرطان های در مراحل اولیه است که افراد زیر 50 سال را درگیر می کند.

انواع سرطان عبارتند از:

سرطان روده بزرگ

سرطان رکتوم

سرطان معده

سرطان پانکراس (لوزالمعده)

به علت عدم غربالگری صورت گرفتنی برای افراد جوان تا اوایل ۴۰ سالگی در برابر بسیاری از سرطان‌ها، بسیاری از موارد در مراحل پیشرفته و تهاجمی‌تر شناسایی می‌شوند.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که میزان ابتلا به سرطان در افراد زیر پنجاه سال در حال افزایش است، به خصوص در بازه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال. بررسی داده‌های سلامتی ۵۶۲۱۴۵ نفر مبتلا به سرطان زودرس در دوره ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که در حالی که میزان سرطان در افراد بالای ۵۰ سال کاهش یافته است، این میزان در افراد زیر ۵۰ سال در حال افزایش است. همچنین، برخی از سرطان‌های کمتر رایج دستگاه گوارش نیز همراه با افزایش میزان سرطان کولورکتال در افراد جوان شناسایی شده‌اند، به عنوان مثال سرطان مجرای صفراوی و سرطان پانکراس.

با توجه به این شواهدی که حاکی از افزایش میزان سرطان در افراد جوان است، ضرورت بهره‌مندی از غربالگری و برنامه‌های پیشگیری برای جلوگیری از پیشرفت سرطان در این افراد بسیار مهم است.

در حالی که سرطان سینه شایع‌ترین نوع سرطان در سال ۲۰۱۹ بود، سرطان‌های دستگاه گوارش (مانند سرطان معده، کولون، رکتوم و لوزالمعده) با سریع‌ترین نرخ رشد روبرو بودند. محققان گفته‌اند که این سرطان ها بسیار تهاجمی هستند و پیامد بدتری نسبت به سرطان کولورکتال دارند.

در طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹، محققان شاهد افزایش ۸ درصدی موارد سرطان پستان به دلیل شروع زودرس بودند. همچنین، افزایش در بروز سرطان‌های دستگاه ادراری و تناسلی زنان نیز مشاهده شد.

در عین حال، سرطان زودرس در زنان افزایش ۴.۴ درصد و در مردان کاهش ۵ درصد را تجربه کرده است. محققان دلیل آن را افزایش سریع سرطان‌های سینه و رحم می‌دانند.

عواملی مانند چاقی، استفاده از رژیم غذایی غنی از قندهای تصفیه شده، و التهاب مزمن در دستگاه گوارش می‌توانند حساسیت به سرطان را افزایش دهند.

عوامل دیگری که می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند عبارتند از:

• قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی (به عنوان مثال، دود و بنزین)

• قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سرطان زا

• الگوهای خواب

• کاهش فعالیت بدنی

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد نشان داد که کم تحرکی بیشتر با افزایش خطر ابتلاء به سرطان کولورکتال در جوانی مرتبط است.

عوامل ژنتیکی نیز ممکن است منجر به سرطان شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *