آرمان زارعی – این روزها کمتر کسی پیدا می شود که از کیفیت خودروهای ایرانی، قطعات خودرو و خدمات پس از فروش گلایه نداشته باشد. ماجرای غم انگیز تامین و کمبود قطعات خودرو موضوعی است که سال هاست مصرف کنندگان را نگران کرده است. اما به ناچار آنها با این چالش دست و پنجه نرم می کنند که ضررهای جبران ناپذیر جانی و مالی نیز به دنبال دارد.

در واقع کمبود قطعات خودرو در ایران به عوامل مختلفی از جمله تحریم های بین المللی، مشکلات اقتصادی، عدم سرمایه گذاری، مدیریت ناکارآمد و افزایش ناگهانی تقاضا برمی گردد. تحریم ها محدودیت واردات قطعات و مواد اولیه را ایجاد کرده و شرایط اقتصادی و نوسانات ارزی باعث افزایش هزینه های تولید شده است.

علاوه بر این، عدم سرمایه گذاری و مشکلات مدیریتی منجر به کاهش ظرفیت تولید و کیفیت محصول می شود. در نهایت، افزایش تقاضا برای خودرو نیز می تواند به تشدید کمبود قطعات کمک کند. این عوامل در عین حال صنعت خودروسازی ایران را با چالش هایی مواجه می کند.

40 درصد بیشتر قطعات خودرو

عبدالرضا محمدی طامه، رئیس اتحادیه خودروسازان در گفت وگو با بازتاب آنلاین، درباره افزایش قیمت تمام شده قطعات خودرو در سال گذشته اظهار داشت: قیمت این قطعات نسبت به سال گذشته 35 تا 40 درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: این افزایش قیمت در شرایطی اتفاق افتاد که کیفیت این قطعات چندان مطلوب نبود و همین امر باعث شده مردم اغلب برای تعویض قطعات به تعمیرگاه ها مراجعه کنند.

قطعات خودروهای ایرانی کیفیت بالایی ندارند

محمدی طامه همچنین با بیان اینکه عرضه فعلی قطعات چین افت کرده و کیفیت قطعات خودروی ایرانی هم خوب نیست.

و یکی یکی از دلایل کمبود قطعات چینی کمبود دلار است نبود وی با دانستن اینکه چگونه باید در این زمینه به درستی عمل کرد، افزود: در کشور ما آنقدر خودرو وارد می شود که هر کدام به قطعات خاص خود نیاز دارند و این مشکل مشکلات موجود را تشدید کرده است.

او نگران هزینه نگهداری آن است ماشین او در طول یک سال می گوید: این مشکل به رفتار راننده بستگی دارد و به همین دلیل هزینه کمتری دارند، برخی دیگر ضعیف رانندگی می کنند و باید هزینه بیشتری بپردازند.

ضعف خودروهای ایرانی چیست؟

رئیس اتحادیه تعمیرگاه داران خودرو بزرگترین نقطه ضعف است ماشین های ایرانی آن را ایمن نمی داند و می گوید بی کیفیتی خودرو به این معناست که اگر تصادف خودروی ایرانی رخ دهد، سرنشینان آن در امان نخواهند بود.

وی تاکید کرد: خودروهای ایرانی اصلا کیفیتی ندارند، شما دست به بدنه آنها بزنید و ببینید چقدر ضعیف هستند، هر سال چیزی از آنها کم می شود.

عدم نظارت دولت بر تعمیرگاه های غیرمجاز

وی در خصوص تعداد اتحادیه های وابسته به اتحادیه تهران افزود: در تهران 135 اتحادیه زیر نظر اتحادیه هستند و برای ما که در حوزه تعمیرات کار می کنیم تعداد این واحدها 3000 واحد است وی ادامه داد: در تهران اتحادیه های غیرمجاز زیادی وجود دارد، اما با برخی از آنها برخورد کرده و بازرسان فرستاده و تذکر داده ایم و برخی از این اتحادیه ها هم اکنون در حال بازرسی هستند.
محمدی در پاسخ به این سوال که آیا دولت اقدامی در قبال این افراد غیرمجاز انجام داده است، پاسخ داد: خیر، دولت درگیر مسائل دیگر است و اقدام کاملی انجام نمی شود. به عنوان مثال برخی تعمیرگاه های غیرمجاز 300 بار تعطیل شده اند، اما دولت قرار است آنها را تعطیل کند و این کار را نمی کند، به عبارتی به این مشکل رسیدگی نمی شود.

وی توضیح می دهد که صداوسیما باید اتحادیه های غیرمجاز را به مردم اطلاع دهد تا بدانند خودروهای خود را برای تعمیر کجا ببرند اما صداوسیما برای این کار وقت کافی را به ما نمی دهد.
او درباره تفاوت قیمت قطعات استاندارد و غیراستاندارد توضیح می دهد: «قطعات نامرغوب زیادی در بازار وجود دارد که مکانیک ها آنها را در خودرو قرار می دهند تا هفته آینده دوباره آنها را بشکنند.
این اختلاف قیمت بیش از دو برابر است اما باید توجه داشت افرادی که برای قطعه استاندارد هزینه بیشتری می کنند قطعا کیفیت و دوام بهتری می گیرند.

۲۲۳۲۲۴

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما