با توجه به افزایش سرعت وزش بادهای نسبتاً شدید تا شدید و افزایش ارتفاع امواج دریا در خلیج فارس و عمان در هفته آینده، سازمان هواشناسی کشور ممنوعیت فعالیت های شنا، تفریحی و ماهیگیری را توصیه کرد. و از تردد کشتی های سبک، نیمه سنگین و سنگین خودداری شود.
به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی کشور نسبت به افزایش سرعت وزش باد نسبتا شدید تا شدید و افزایش ارتفاع امواج دریا در خلیج فارس و عمان طی روزهای آینده هشدار نارنجی رنگی هوا را صادر کرد و ادامه داد: روز دوشنبه (۵ آذر) در نواحی ساحلی و فراساحلی استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان روزهای سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه. (28، 27 و 29 آذرماه). آذرماه در نواحی ساحلی و فراساحلی استانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان و خلیج فارس، روز جمعه (9 آذرماه) در نواحی ساحلی و فراساحلی استانهای بوشهر و هرمزگان، خلیجفارس و تنگه هرمز و روز شنبه (9 آذر) 1 ماه) در نواحی ساحلی و فراساحلی استان هرمزگان، تنگه هرمز و شرق خلیج فارس حداکثر افزایش می یابد. سرعت باد در محدوده 28 گره و بیشتر و حداکثر ارتفاع امواج دریا در نواحی ساحلی به 1.8 متر و در مناطق دور از ساحل بیش از 1.8 متر افزایش می یابد.
بنابراین احتمال غرق شدن شناگران و غواصان، شکستن تورهای ماهیگیری و آسیب به قفس های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت های تفریحی، اختلال در تردد دریایی قایق های صیادی، شناورهای سبک، نیمه سنگین و سنگین، اختلال در حرکت شناورهای مسافری وجود دارد. و تردد شناورهای تجاری و ایجاد اختلال در فعالیت های دریایی و دکلی.
در این راستا سازمان هواشناسی کشور ممنوعیت شنا، ممنوعیت فعالیت های تفریحی و ماهیگیری، پرهیز از تردد با شناورهای سبک، نیمه سنگین و سنگین و محدودیت ها و اقدامات لازم برای فعالیت های ساحلی و دریایی و همچنین فعالیت در سکوهای نفتی را توصیه کرده است. تمایل به مواجهه با آسیب احتمالی است
همچنین سازمان هواشناسی نسبت به افزایش شدید گرادیان فشار هشدار نارنجی رنگ دیگری صادر کرد و ادامه داد: وزش باد سرد شدید شمالی، گرد و غبار، در مناطق مستعد رگبار و با احتمال طوفان شن در کمربند شرقی خراسان جنوبی، شمالی. سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی کرمان و شرق هرمزگان از روز یکشنبه (4 آذر) آغاز و تا دوشنبه (5 آذر) ادامه دارد.
بنابراین احتمال برخاستن گرد و غبار و اختلال شدید دید، کیفیت هوا و دما، مسدود شدن محورهای ارتباطی شهر و روستا به دلیل محدودیت دید، احتمال اختلال در انتقال انرژی ورودی و اختلال در مسیر عمومی وجود دارد. جاده ها، راه آهن و ناوگان حمل و نقل هوایی، ریزش بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست ها و سازه های موقت و همچنین امکان سقوط اجسام از ارتفاعات زیاد.
در این زمینه سازمان هواشناسی کشور پرهیز از سفرهای غیرضروری و استفاده از ماسک و حفاظ زمستانی در صورت لزوم، حفظ و کنترل مصرف منابع انرژی، احتیاط در ترافیک جادهای و پرهیز از پروازهای سبک شامل هواپیماهای مربی، گلایدر و بالگرد را توصیه میکند. احتیاط در فعالیت های ساختمانی، حفاظت از محصولات کشاورزی و سوله های پرورش، عایق کاری، نگهداری کندوها و اطمینان از استحکام سازه های موقت را توصیه کرده است.
به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجی سازمان هواشناسی پیش بینی شده است که یک پدیده جوی اثرات منفی و خسارات احتمالی به همراه خواهد داشت. هشدار نارنجی برای آمادگی دستگاه های مسئول برای مقابله با یک پدیده مضر صادر می شود.