جزئیات اخبار مربوط به افزایش حقوق و دستمزد کارگران را از اینجا بخوانید.

به گزارش پی ام آپ، چندی پیش وزیر کار درباره افزایش دستمزد کارگران گفت: کارگران در مورد دستمزد خود با کارفرمایان مذاکره کنند.

در حالی که نمایندگان کارگری معتقدند حقوق آنها تنها یک سوم هزینه های زندگی را پوشش می دهد و خواستار تشکیل جلسه شورای عالی کار برای بررسی حقوق هستند، این درخواست همچنان بررسی نشده است.

فعالان کارگری، به نمایندگی از ۱۴ میلیون کارگر، مدت‌هاست درخواست برگزاری جلسه شورای عالی کار و بازنگری در دستمزد را مطرح کرده‌اند، اما تاکنون به عمل نیاورده شده است.

در حال حاضر دستمزد کارگران تنها ۳۰ درصد از هزینه‌های کارگران را پوشش می‌دهد و نمایندگان کارگری تاکید دارند که باید جلسه‌ای از شورای عالی کار برای بازنگری حداقل دستمزد برگزار شود. هنگام تعیین دستمزد در سال ۱۴۰۲ با توجه به افزایش قیمت‌ها، کارگران از دولت خواسته‌اند تورم را کنترل کند. در حال حاضر کارگران احساس می‌کنند دستمزد کنونی تنها به ۳۰ درصد هزینه‌ها پاسخ می‌دهد و برای تأمین هزینه‌های زندگی خود دچار مشکلاتی هستند.

صولت مرتضوی، وزیر کار، اعلام کرده است که در صورت افزایش دستمزد کارمندان، نیاز به بازنگری دستمزد کارگران خواهد بود و جلسه‌ای برای این منظور برگزار خواهد شد. او بیان کرده که ارقام دستمزد مرتبط با حداقل‌بگیرها است و کارگران می‌توانند از قدرت چانه‌زنی خود استفاده کنند تا حقوق بیشتری کسب کنند.

این اظهار نظر وزیر کار در حالی است که بسیاری از فعالان کارگری معتقدند چانه زنی دستمزد برای کارگری که امنیت شغلی ندارد بیهوده است.

سامیه گلپور رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران گفت: کارگری که امنیت شغلی ندارد چگونه می تواند در مورد حقوق خود مذاکره کند؟ در طول تاریخ ثابت شده است که کارگران به دلیل ترس از بیکاری حقوق خود را زیر پا گذاشته اند زیرا ترجیح می دهند شغل خود را از دست ندهند.

وی با اشاره به اینکه وزیر کار تنها راه حل دولت برای کمک به کارگران را اجرای طرح کالابرگ می داند و ادامه داد: کارگران در شرایطی قرار دارند که ترجیح می دهند حتی اندک یارانه نقدی دریافت کنند تا بتوانند آن را خرج کنند. در بخشی از مشکلات آنها

وی با یادآوری اینکه دولت وعده داده بود در صورت کنترل نشدن تورم دستمزدها بازنگری شود، گفت: متاسفانه کنترل تورم در حد حرف باقی مانده است. قیمت کالاهای اساسی که نقش مهمی در مخارج مردم دارد روز به روز در حال افزایش است.

رئیس کانون مرکزی اتحادیه های کارگری خاطرنشان کرد: کارگری که امنیت شغلی ندارد چگونه می تواند در مورد حقوق خود مذاکره کند؟ در طول تاریخ ثابت شده است که کارگران از ترس بیکاری حقوق خود را پایمال می‌کنند، زیرا ترجیح می‌دهند شغل خود را از دست ندهند، آیا آقای وزیر از امنیت شغلی و قراردادهای کوتاه مدت کارگران آگاه است؟

آیت اسدی یکی از اعضای شورای عالی کار در گفت وگویی درباره درخواست کارگران برای بازنگری حداقل دستمزد در سال جاری گفت: با توجه به اینکه دولت در زمان تصویب حداقل دستمزد سال 1402 وعده داده بود که امسال به دلیل سیاست مهار تورم حداکثر نرخ تورم 20 درصد خواهد بود، اما در عمل تورم از این رقم فراتر رفت، به همین دلیل نمایندگان کارگران در شورای عالی کار دو بار درخواست تشکیل جلسه شورای عالی کار کردند که هنوز این جلسه برگزار نشده است. موافقت شده است.

وی افزود: البته از ابتدای سال تاکنون دو جلسه شورای عالی کار تشکیل شده است اما بحث بررسی مجدد حداقل دستمزد کارگران مطرح نشده است.

اسدی همچنین به این موضوع اشاره کرد که کارفرمایان نیز با مشکلات خاص خود روبه‌رو هستند. او افزود که دولت وعده داده بود که قیمت کالاهای اساسی مانند حامل‌های انرژی، آب، برق و حتی زمین در شهرک‌های صنعتی را تثبیت کند، اما این وعده‌ها عملی نشده است. همچنین، قیمت‌های تمام شده کالاهای اساسی برای تولیدکنندگان نیز افزایش یافته است.

اسدی درباره حداقل دستمزد کارگران امسال و پوشش آن از سبد معیشت، اظهار داشت: در زمان تصویب حداقل دستمزد، قدرت تامین یک‌دوم سبد معیشت توسط کارگران وجود داشت، اما با تورم و افتارزش پول، این میزان به حدود یک‌چهارم کاهش یافته است.

یکی از اعضای کارگری در شورای عالی کار نیز توضیح داد: در حال حاضر، هزینه کارگر در تولید به طور میانگین ۵ درصد و در برخی موارد تا ۱۰ درصد از هزینه تمام شده کارگر را تشکیل می‌دهد. او افزود که این موضوع باعث کاهش قدرت خرید کارگر می‌شود و تقاضای اقتصاد نیز کاهش می‌یابد، که به نوبه خود باعث عدم تقاضا برای کالاهای تولیدی کارفرمایان می‌شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *