دکتر. محمدرضا ابوالقاسمی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و مهندسی برق دانشگاه تهران و مجری طرح گفت: پروژه توسعه رابط مغز و ماشین برای افزایش توانایی های شناختی گروه های هدف اوتیسم در همگرا اجرا شد. پژوهشکده فناوری دانشگاه تهران. یکی یکی از دستاوردهای کلیدی این پروژه ارائه راه حل های شخصی برای بهبود شناختی بیماران اوتیسم است.
به نقل از ستاد علوم شناختی معاونت علمی، وی با بیان اینکه اختلال طیف اوتیسم یک اختلال عصبی رشدی است که تعامل اجتماعی و ارتباطی و همچنین رفتار فردی را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: هدف از این طرح توسعه مغز است. رابط ماشینی که توانایی های شناختی را از طریق استفاده از نوروفیدبک بهبود می بخشد و نیازهای ویژه بیماران اوتیسم را برطرف می کند.
به گزارش ایسنا، ابوالقاسمی با اشاره به اینکه نوروفیدبک در درمان بسیاری از اختلالات روانی مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: پروژه توسعه ارتباطهای مغز و رایانه برای عنوان یک تکنیک برای بهبود عملکرد اوتیسم در آینده نزدیک به کار گرفتهشده خواهد بود. این تکنیک از حسگرهای نوار مغزی برای اندازهگیری فعالیت سیگنالهای مغزی افراد استفاده میکند و معیارهای اندازهگیری آنلاین حالات مغز را استخراج میکند.
دکتر. ابوالقاسمی افزود: این روش برای افرادی که مداخلات غیردارویی را برای بیماری خود ترجیح می دهند، به دلیل غیرتهاجمی بودن و عدم نیاز به دارو، گزینه جذابی است.
مجری خاطر نشان کرد: روش نوروفیدبک پیشنهادی با بهکارگیری بازیهای جذاب به کودکان اوتیسم کمک میکند تا طرحهای احساس احساسات خود را تقویت کرده و مهارتهای اجتماعی را بهبود بخشد و استفاده از انیمیشنهای جذاب و فرمانهای صوتی آرامش بخش باعث ایجاد تجربههای مفید و مثبت میشود. افراد اوتیستیک که کار می کند.
وی خاطرنشان کرد: این بازی با استفاده از محیطی خاص و تلفیقی از عملکرد شنیداری و دیداری، تلاشی موثر در جهت ارتقای مهارتهای اجتماعی و شناخت احساسات در بیماران اوتیسمی است و استفاده از این ابزار آموزشی در تحقیقات و پژوهشها می توان برای توسعه فناوری های کمکی برای این گروه استفاده کرد. با مخاطب موثر باشید.