الهه جعفرزاده: مطالعات کنونی نشان می دهد که تنهایی طولانی مدت نقش مهمی در ایجاد سکته دارد. از سوی دیگر، در حال حاضر نیز سکته مغزی وجود دارد یکی این یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. تحقیقات قبلی تنهایی را با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط دانسته اند و مطالعات اندکی تاثیر این عامل را بر سکته مغزی بررسی کرده اند. یک مطالعه اخیر یکی این یکی از اولین مطالعاتی است که رابطه بلندمدت بین تغییرات تنهایی و خطر سکته را بررسی می کند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، انزوای اجتماعی و تنهایی از جمله عوامل اجتماعی هستند که سلامت را در همه سنین به ویژه میانسالی تعیین می کنند، اما اغلب نادیده گرفته می شوند. ارتباطات اجتماعی با کیفیت برای سلامت روحی و جسمی ما ضروری است.
انزوای اجتماعی و تنهایی یک مشکل گسترده است. بر اساس آمارهای جهانی، در برخی کشورها از هر سه سالمند یک نفر احساس تنهایی می کند. طیف گسترده ای از تحقیقات نشان می دهد که انزوای اجتماعی و تنهایی تأثیرات جدی بر سلامت جسمی و روانی سالمندان و همچنین طول عمر و کیفیت زندگی آنها دارد. به طوری که تأثیر انزوای اجتماعی و تنهایی بر مرگ و میر با سایر عوامل خطر مرگبار مانند سیگار کشیدن، چاقی و کم تحرکی برابری می کند و شما را در برابر سکته آسیب پذیرتر می کند.
هر زمان که احساس کردید احساس تنهایی شما را فراگرفته است و برای مدت طولانی تنها و منزوی بوده اید، مهم است که عادات سالم را در سبک زندگی خود بگنجانید و اقدامات ساده ای را برای کاهش خطر سکته انجام دهید. این موارد عبارتند از: خوردن یک رژیم غذایی مغذی، ورزش و مصرف منظم داروهای تجویز شده توسط پزشک.
این تحقیق مانند چراغی برای متخصصان است تا غربالگری های هدفمند را برای تشخیص تنهایی در افراد مسن انجام دهند و با بینش بهتری قبل از وقوع بحران با آن مبارزه کنند.
محققان بر این باورند که اگر بتوانیم تنهایی را در افراد زودتر تشخیص دهیم، می توانیم به نحوی از اولین سکته مغزی جلوگیری کرده یا آن را به تاخیر بیندازیم.
بیشتر بخوانید:
یکی از علائم مهم زوال عقل در افراد مسن
“کلسترول در افراد مسن باعث بیماری قلبی نمی شود”
معرفی 8 ماده غذایی برای حفظ سلامت مغز بعد از 50 سالگی
8 عادت سالم که پیری بیولوژیکی را 6 سال به تاخیر می اندازد
منابع: hsph.harvard، سازمان بهداشت جهانی
47232