الهه جعفرزاده: در مجموع برای افراد مبتلا به دیابت، استرس یک عامل خطر برای افزایش سطح قند خون است. استرس جسمی و روحی می تواند باعث ترشح آدرنالین و کورتیزول در خون و افزایش سطح قند خون شود. افزایش غیرمنتظره قند خون می تواند بر درمان دیابت تأثیر منفی بگذارد و منجر به علائم ناخواسته شود. شناخت محرک های استرس و استفاده از تکنیک های کاهش استرس می تواند به کنترل این علائم کمک کند.
هنگامی که افراد استرس دارند، ممکن است وعده های غذایی خود را حذف کنند یا مصرف داروهای روزانه خود را فراموش کنند. این رفتار در هنگام استرس طبیعی است. با این حال، اگر یک دیابتی به چنین بیماری مبتلا شود، می تواند عواقب خطرناکی داشته باشد. حذف وعده های غذایی یا فراموشی مصرف دارو منجر به افت شدید سطح قند در این افراد می شود که خطرناک است.
علائم استرس
گاهی اوقات علائم استرس پنهان هستند و ممکن است متوجه آنها نشوید. استرس می تواند بر سلامت روانی، عاطفی و جسمی شما تأثیر بگذارد. دانستن علائم به شما کمک می کند استرس را بشناسید و سعی کنید آن را مدیریت کنید.
علائم فیزیکی استرس عبارتند از:
سردرد، درد یا تنش عضلانی، خواب زیاد یا کم، حالت تهوع، خستگی.
استرس همچنین می تواند باعث شود که شما احساس بی انگیزگی، تحریک پذیری، افسردگی و بی قراری کنید.
چگونه سطح استرس خود را کاهش دهیم؟
اگرچه استرس را نمی توان به طور کامل از زندگی حذف کرد، اما راه های مختلفی برای کاهش استرس وجود دارد. دیابت را می توان با مدیریت بهتر استرس نیز کنترل کرد. به حداقل رساندن استرس همچنین انرژی لازم برای تغذیه صحیح، ورزش و مدیریت سطح قند خون را به شما می دهد. کاهش استرس همچنین به شما کمک می کند بهتر بخوابید. زیرا وقتی به اندازه کافی نمی خوابید، قند خونتان بالا می رود.
چند استراتژی وجود دارد که می توانید برای کاهش استرس در زندگی خود از آنها استفاده کنید:
- به طور منظم ورزش کنید.
- فعالیت های آرامش بخش مانند یوگا انجام دهید.
- تکنیک های تمرکز حواس مانند مدیتیشن را تمرین کنید.
- از عوامل استرس زا یا موقعیت های اجتماعی استرس زا دوری کنید.
- مصرف کافئین را کاهش دهید.
- زمان بیشتری را با عزیزان خود بگذرانید.
اگرچه دیابت می تواند چالش های خاص خود را ایجاد کند، اما می توان آن را به طور موثر مدیریت کرد و به یک سبک زندگی شاد و سالم منجر شد. می توانید مدیتیشن یا تمرینات ساده را در برنامه روزانه خود بگنجانید تا استرس خود را کاهش دهید. چند مشاوره با یک روانشناس نیز می تواند واقعا به شما در کاهش استرس کمک کند.
بیشتر بخوانید:
با حذف قند از رژیم غذایی چه اتفاقی برای بدن می افتد؟
عادتی که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد
6 روش خانگی برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت
5 تغییر ساده رژیم غذایی برای جلوگیری از یک بیماری مهم و شایع
۴۷۲۳۲