محسن رشید فرخی درباره وضعیت تولید خرما در ماه مبارک رمضان گفت: بیشترین ارقام خرما در جهان متعلق به ایران است که عمدتاً خرمای پیارم، مضافتی، زاهدی، کبکاب و خاسوی در استان های خوزستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس است. و سیستان و در بلوچستان تولید می شود.

وی با بیان اینکه مصر با تولید یک میلیون و 800 هزار تن خرما اولین تولیدکننده خرما در جهان است، افزود: عربستان و ایران به دلیل نزدیک بودن به تولید رتبه های دوم و سوم را دارند، هرچند ایران از نظر تولید رتبه اول را در جهان دارد. تنوع ارقام خرما که در بین کشورهای تولید کننده خرما نقطه مثبتی برای کشور ما محسوب می شود که انواع سلیقه ها را پوشش می دهد.

مدیرعامل انجمن ملی خرما با اشاره به اینکه ایران امکان صادرات 30 درصد خرمای تولیدی خود را دارد، تصریح کرد: ایران امسال می تواند حدود 350 هزار تن معادل 30 درصد تولید خود را به کشورهای هدف صادر کند که از ابتدا تاکنون در سال جاری بین 200 تا 210 هزار تن از این محصول به ارزش 270 میلیون دلار صادر شده است.

به گزارش تجارت نیوز، رشید فرخی اظهار داشت: ایران باید ۱۲۰ هزار تن دیگر از خرمای تولیدی خود را برای ماه مبارک رمضان امسال صادر کند.

ما هیچ کمبودی در بازار نداریم.

به گفته وی، حدود 50 درصد خرمای سال گذشته در سردخانه رها شده و به بازار عرضه نشده است. بلکه با مازاد محصولات مواجه هستیم.

رئیس انجمن کشوری خرما تصریح کرد: خرمای مورد نیاز ماه مبارک رمضان در کشور موجود است و در این زمینه کمبودی نداریم.

رشید فرخی بیان کرد: در حال حاضر این محصول به کشورهای آسیای میانه، اروپا، روسیه و اتحادیه کشورها (CIS) صادر می شود. بنابراین هرگونه ممنوعیتی می تواند منجر به از دست دادن این بازارها شود.

15 درصد افزایش قیمت خرما نسبت به پارسال

وی در خصوص قیمت خرمای اضافه در ماه مبارک رمضان گفت: در ماه مبارک رمضان سال گذشته هر کیلوگرم خرما با قیمت 68 هزار تومان در بازار به فروش می رسید. اما امسال با توجه به تورم، هر کیلو خرما باید با قیمت ۷۷ تا ۷۸ هزار تومان به دست مصرف کنندگان برسد. بنابراین افزایش قیمت خرما در سال جاری نسبت به سال گذشته کمتر از 15 درصد است.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران معتقد است اگر ایران سیاست مناسبی در یکی صادرات خرما به ارزش 600 تا 700 میلیون دلار در دو سال آینده امکان پذیر است.

رشید فرخی تاکید کرد: اگر هر کیلوگرم خرمای ایران یک دلار و 20 سنت قیمت گذاری شود، کل تولید خرما در ایران یک میلیارد دلار در سال است.

وی گفت: سرانه مصرف خرما در ایران 7 کیلوگرم است که بیشتر آن در استان های جنوبی و مصرف یک کیلوگرم آن در سایر استان های کشور است، این در حالی است که سرانه مصرف خرما در برخی کشورهای عربی بین 13 و 16 کیلوگرم.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *