فکر نمی کنی شکر نمی خوری چون چای نمی خوری؟ شاید فکر می کنید خوردن دو آب نبات یا بیسکویت با چایتان زیاد نیست! از چای که نوشیدنی مورد علاقه ما ایرانی هاست و در گرمای تابستان سه بار در روز صبح، ظهر و عصر می نوشیم که این روزها برای رفع تشنگی می نوشیم، بگذریم پر از شکر است. از نوشابه هایی که همه ما در مورد شکر می شناسیم گرفته تا شیر کاکائو که یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین ها به حساب می آید.

باور نمی کنید این چند خط را بخوانید. نوشته شده است که شیر کاکائو حاوی 13 گرم قند یا کربوهیدرات است. به نظر شما این چند حبه قند است؟ با استفاده از یک دو-دو-چهار ساده و یک ترازوی می بینید که 6 حبه شکر حدود 13 گرم وزن دارد، یعنی یک شیر کاکائو. علاوه بر چای و شیر کاکائو، ما اغلب بیسکویت، کیک یا تنقلات می خوریم. کیک‌ها و کلوچه‌های ساده‌ای که اکثر ما عادت داریم همراه با نوشیدنی بخوریم، حاوی حدود 32 گرم قند هستند. یعنی حدود 13 حبه قند! او لیاقت تو را ندارد. یک میان وعده ساده حدود 20 حبه قند به شما می دهد.

دارویی به نام قند!

بسیاری از تنقلاتی که می‌خریم و استفاده می‌کنیم، حاوی قند بیشتری نسبت به غذایی است که در طول روز می‌خوریم. بیسکویت ها، کیک ها، بستنی ها و شیرینی هایی که هوس می کنیم، احتمالاً حتی با خواندن نام آنها. وقتی در تمام ساعات شبانه روز به شکر و شیرینی نیاز داریم چه اتفاقی می افتد؟ یا این سوال را از خود بپرسیم که چه چیزی مقاومت در برابر شکر و شیرینی را برای ما سخت می کند؟ چرا رژیم گرفتن در برابر این خلاقیت های خوشمزه اینقدر سخت است؟ چه اتفاقی می‌افتد وقتی نوعی شکر می‌خوریم و همیشه میل به خوردن آن داریم؟

شکر همه جا هست؛ در غذاها، نوشیدنی هایمان و…! خوردن شکر بخشی از مغز را که مصرف مواد مخدر فعال و برانگیخته می کند، تحریک می کند. نام این قسمت «سیستم پاداش مغز» است. فعال شدن بیش از حد این سیستم اثرات مخرب و مضری بر بدن دارد. مانند میل بیش از حد به غذاهای شیرین که باعث افزایش مقاومت بدن در برابر مصرف قند می شود.

جالب است بدانید که با مصرف مقدار کمی شکر، پیام عصبی «سیری» را به مغز می فرستید. به همین دلیل وقتی قبل از شام کیک یا شیرینی می خورید، اشتهایتان به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و تمایلی به خوردن ندارید.

موادی مانند الکل، کوکائین و نیکوتین دوپامین را تحریک می کنند. «دوپامین» ماده شیمیایی مهمی است که در تنظیم خلق و خو و ایجاد حس شادی در افراد تأثیر بسزایی دارد، حس خوبی را در بدن ایجاد می کند و در نتیجه افراد معتاد به الکل یا موارد مشابه دائماً به دنبال آن هستند. یکی از راه های تحریک و ترشح این ماده در بدن خودشان هستند و می خواهند بارها و بارها آن احساس سرخوشی را تجربه کنند. اعتیاد به قند هم چیزی شبیه به این است!

مصرف شکر باعث ترشح دوپامین در بدن شما می شود! البته حجم کمتری نسبت به داروها در بدن شما گردش می کند. اما جالب است بدانید که سبزیجات هیچ تاثیری در ترشح دوپامین ندارند و شاید این توضیح دهد که چرا این دسته غذایی به عنوان سالم ترین دسته شناخته می شود و اساساً چرا ما دوست نداریم آنها را بخوریم یا حتی از آنها دوری کنیم! آیا کسی واقعا کدو تنبل را دوست دارد؟ آیا آب کرفس طعمی شبیه نوشابه دارد؟ به همین دلیل از سبزیجات اصلا لذت نمی‌برند، بنابراین خوردن آن برای بچه‌ها همیشه سخت است، در حالی که بزرگسالان به دلیل ضرورت رژیم، آن را در وعده‌های غذایی خود قرار می‌دهند.

به هر حال، به خاطر همین حس خوب و اشتیاق لطیف است که شما، من و بقیه بشریت انواع قند مصرف می کنیم تا مغزمان را تحت تاثیر قرار داده و آن حس “پاداش” و خوشایند را برایمان به ارمغان بیاورد. چه بخواهیم چه نخواهیم، ​​خوردن شکر می تواند اثرات اعتیادآوری بر روی مغز ما داشته باشد بدون اینکه خودمان متوجه شویم.

علاوه بر همه اینها، حتما شنیده اید و می دانید که مصرف زیاد شکر به طور کلی آسیب های جبران ناپذیری به سلامت بدن ما وارد می کند; بیماری های قلبی عروقی، نارسایی کلیه که ممکن است منجر به دیالیز شود، از دست دادن بینایی و عفونت های جدی پوستی که در برخی موارد شدید منجر به قطع عضو می شود، تنها گوشه ای از آسیب هایی است که ممکن است برای شما و عزیزانتان پیش بیاید.

3 هفته مراقبت، سلامت مادام العمر

درست است که ما مصرف این دارو را از همان روزهایی که از شیر مادر جدا شدیم شروع کردیم و احتمالاً امروزه هر کدام از ما به شیرینی و قند معتاد شده ایم و هنوز هم معتقدیم که نه ما معتاد هستیم و نه آنها معتاد هستند. اما اگر بدانیم با کاهش مصرف قند، نه تنها برای سلامت جسمی، بلکه برای روح و مغزمان نیز مفید هستیم، شاید حواسمان به خوردن حبه قند در طول روز بیشتر شود.

فکر نکنید که کاهش مصرف شکر یا هر عادتی که به آن عادت دارید غیرممکن است. برای ایجاد یک عادت مثبت و ترک یک عادت بد به طور متوسط ​​به ۲۱ روز زمان نیاز داریم. نیازی نیست خود را به تخت ببندید یا به کمپ توانبخشی بروید. نه زجر میکشی نه بدنت و نه گرسنگی میکشی. کافی است در کمتر از سه هفته به سراغ شکر و شیرینی بروید. به زودی متوجه خواهید شد که اشتهای خود را برای این ماده غذایی نسبتاً ناسالم از دست خواهید داد.

هنگامی که از شر این عادت بد خلاص شوید، مدت زیادی طول نمی کشد که شرایط بهتری را برای تناسب اندام و کنترل وزن خود تجربه می کنید. وقتی شکر می خورید، دیگر تمایلی به خوردن غذا ندارید و می خواهید همیشه غذاهای ناسالم بخورید. اگرچه شکر غذای مغذی و سالمی برای شما فراهم نمی کند، اما همیشه شما را گرسنه نگه می دارد.

یکی دیگر از موهبت های مصرف کمتر شکر و شیرینی این است که کمتر احساس خستگی می کنید. و در آخر نگران نباشید، خیلی سریع چربی زیادی از دست خواهید داد و برخی از قسمت های بدن مانند کلیه ها، قلب و حتی بینایی شما بهتر عمل می کند حتی اگر متوجه نباشید. ما داستان های زیادی خوانده ایم که مصرف زیاد شکر مضر است، اما همه می دانیم که چیزی که نمی دانیم این است که گرفتار شدن در بیماری و از دست دادن سلامتی فقط برای غریبه ها و همسایگان نیست. مراقب نباشیم بعد من و تو هستیم.

اگر این علائم را دارید، به شما تبریک می گویم، شما یک معتاد هستید!

برای اینکه بفهمید الان معتاد هستید یا نه شما نیازی به انجام تست اعتیاد ندارید. کلاه خود را بر سر بگذارید و تصمیم بگیرید که آیا این چند چیز در مورد شما صادق است یا خیر.

تمام روز احساس گرسنگی می کنید و فکر می کنید باید چیزی بخورید.

میل بیش از حد به میوه و آبمیوه.

در وسط یا بعد از غذا چیزی شیرین میل می کنید.

ناگهان احساس گرسنگی و ضعف می کنید.

هر چه مدت بیشتری بدون قند مصرف کنید، هوس بیشتری خواهید داشت!

منبع: مهر

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *