گزارش بانک اطلاعاتی تفکر و فرهنگ جمعیت ،جهاد در برابر پرخاشگری دشمنان یکی از ستون های اصلی اسلام و یکی از وظایف یک مسلمان برای مواجهه با پرخاشگری برای دفاع از مرز ، خاک و افتخار در برابر پرخاشگری است. اگرچه دفاع از خانه و کشور ذاتی و منطقی است و مردم در هر کشور موظفند از آن در هر کشوری دفاع کنند ، اما در اسلام جهاد و بوی معنوی افزایش می یابد. مجاهدین در علت خدا ، نه تنها برای حفظ کشور ، بلکه برای ترویج کلام قانون و جلوگیری از ظلم و ستم ، و اگر از بین برود ، به یک عزت بزرگ و زیاد نسبت به خدا می رسد ، موقعیتی که نمی تواند در برابر هر معیار مادی اندازه گیری شود.
طبق روایت Tasnim ، نحوه متفاوت بودن جنگ و جهاد بین مؤمنان و کافران متفاوت است. مؤمن نه تنها جنگ را مشاجره خونین در مورد بقا یا قدرت می داند ، بلکه به عنوان یک معاینه الهی و فرصتی برای اثبات ایمان و قربانیان است. او زندگی خود را برای دفاع از قانون و عدالت فدا می کند و به امید رضایت الهی و دستاورد آسمان به میدان نبرد می رود.
در مقابل ، کافر فقط جنگ را بر اساس منافع مادی و سکولار خود تجزیه و تحلیل می کند و با هدف جنگ ، غنائم ، توسعه قلمرو یا انتقام است. او از مرگ می ترسد و پس از مرگ به زندگی اعتقاد ندارد ، بنابراین تمام تلاش خود را برای نجات جان خود انجام می دهد. این تفاوت در نگرش تأثیر قابل توجهی در مبارزه ، انگیزه و پشتیبانی از هر دو گروه دارد.
با این نوع ظاهر و بررسی موفقیت مسلمانان در مبارزه با دشمن به عنوان کافر و پلی ، می فهمیم که پیروزی نهایی همیشه با کسانی بود که انگیزه الهی قوی تری داشتند و اعتقاد قوی تری داشتند. با وجود کمبود امکانات و مردم ، مسلمانان در بسیاری از نبردها دشمنان زیادی را با تجهیزات و کارمندان بیشتری به دست آورده اند. این پیروزی ها نه تنها به دلیل تاکتیک های برتر نظامی ، بلکه در ایمان محکم ، قربانیان و قربانیان مسلمان مجاهدین نیز ریشه دارد. در مقابل ، کافران و چندتایی در نهایت در برابر اراده الهی و ایمان مسلمانان ناکام بودند و به قدرت و ترس از مرگ تکیه می کنند. این واقعیت اثبات این واقعیت است که پیروزی نهایی یکی از کسانی است که به موضوع خدا جهاد و وعده پیروزی الهی اعتقاد دارد.
در آیات قرآن ، خداوند همچنین اختلافات و اختلافات بین ترفندهای نامرئی را انجام داده و قول می دهد تا مؤمنان در برابر دشمنان کمک کند. به عنوان مثال در آیه 2 پیامبر اکرم (صلح با او) ، او می گوید:
“اگر آنها از خدا حمایت کنند ، او پیروز خواهد شد و پاهای خود را اثبات می کند“این یعنی” اگر به خدا کمک کنید ، خدا به شما کمک می کند و قدم های شما را تقویت می کند. “
این آیه به وضوح می گوید که ترفند الهی بیش از مومنانی است که به دین خدا کمک می کنند. به عنوان مثال ، تعداد مسلمانان در نبرد بدر بسیار پایین تر از پلی این ها بود و تجهیزات کافی نداشت ، اما خدا برای کمک به فرشتگان عجله کرد و مسلمانان را به دست آورد. خدا در قرآن می گوید:
“و خدا به شما عرض داد و شما تحقیر خواهید شد ، بنابراین از خدا بترسید ، تا از شما تشکر کنید“(آل -یمران: 1) ؛ [جنگ] بد وقتی که آنها نبودند ، کمک کردند. از خدا سپاسگزار باشید.
جدا از آن ، آیات زیادی از قرآن در مورد غیبت خدا وجود دارد. این آیات بر لزوم دیدگاه استثنایی از مبارزه دشمن تأکید دارد.
اگر مومنان در جهاد در برابر دشمنان ناکام ماندند ، خدا این ناکام را وفادار به مؤمنان در نظر می گرفت تا اینکه به تجهیزات و امکانات مردم افتخار نکنند و خدا نتیجه می گرفت و می دانست که پیروزی و شکست هر دو آزمایش الهی است. اگرچه پیروزی نشانه رضایت خدا است ، اما شکست نیز می تواند درسهای ارزشمندی برای مؤمنان داشته باشد. خدا در قرآن مقدس درباره جنگ احد می گوید:
“و خداوند به آنها اعتقاد داشت كه اگر آنها را با اجازه خود احساس كنند ، حتی اگر شکست بخورند ، و در مورد این موضوع كه من می خواهم ، بحث برانگیز خواهند بود و آنها از كسی هستند كه پس از آن می خواهد. سپس آنها را برکت می دهند تا از آنها غافل شوند و به آنها داده اند که آنها را ببخشند“(آل -هران: 1)
و مطمئناً به خدا قول می دهد [در جنگ احد] صادقانه بگویم ، وقتی آنها را کشته و تا زمان آرامش و محل کار خود را کشتند [جنگ] با استدلال و آنچه آنها دوست داشتند صحبت کرد [یعنی پیروزی] به خود نشان داد که اطاعت نمی کنید. برخی از شما دنیا را می خواستید و برخی از شما آن را فراتر می خواستید. سپس شما از [مقابله با] آنها برای آزمایش شما باز می گردند و قطعاً از شما درگذشتند و خداوند فیض مؤمنان را دارد.
این آیه نشان می دهد که شکست مسلمانان در جنگ احد ناشی از دنیای نافرمان و سکولار بود. خدا این شکست را انجام داد تا بداند که پیروزی فقط در سایه اطاعت از خدا و فرستاده او حاصل می شود و غرور و استکبار منجر به پیروزی الهی می شود. در حقیقت ، شکست همچنین می تواند فرصتی برای بازگشت به خدا و اصلاح روح باشد. به همین دلیل ، خدا پس از این شکست بر اثر مسلمانان درگذشت زیرا می دانست که آنها از اشتباهات آنها پشیمان شده اند و سعی می کنند این امر را جبران کنند.
نتیجه این است که مؤمن نه تنها از مبارزه با دشمن می ترسد بلکه فرصتی برای دستیابی به آن است یکی او یکی از بزرگترین مزایای الهی و نزدیکی به ذات مقدس خدا را می شناسد. او با درک عمیقی از مفاهیم جهاد و شهادت ، مرگ را برای رسیدن به هدف در نظر نمی گیرد ، بلکه در مورد آغاز زندگی ابدی و برتر با خدا است. مؤمن با نگاه کردن به امام معصوم ، به ویژه امام حسین (ص) ، مرگ بهتر از تحقیر و تسلیم شدن به دشمن است. با قیام اشورا و قربانی زندگی و مالکیت خود ، امام حسین راه درستی را نشان داد که عزت و عزت بشر از هر چیزی بالاتر است و هیچ کس نباید از ظلم و ستم و ظلم ناشی شود. از نظر او ، جهاد در علت خدا نه تنها یک وظیفه مذهبی است بلکه نشانه عزت و بشریت است.
بنابراین ، یک طلبکار جهاد با قلب پر از ایمان و عشق به خدا به میدان نبرد می رود و انتظار کمک الهی و پاداش بزرگ الهی را برای خود دارد زیرا می داند که هر قطره ای که از این طریق ریخته می شود ، اثبات قربانی وی در راه عدالت و عدالت خواهد بود.