به گزارش بازتاب آنلاین، فلاح میری دادستان رشت درباره گروگانگیری اعضای خانواده در شهرستان رشت گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده، گروگانگیری این خانواده آغاز شد. دی ماه 1400 بود.
میزان در خبری نوشت: وی افزود: گروگان گیران دو برادر مجرد و یک زن پیش از این حادثه در شهرهای کرج و رشت زندگی می کردند. یکی یکی از برادران و زنی که با او در ارتباط بود در شهر هشتگرد گروگان گرفته بودند که از سوی دادگاه هشتگرد به هشت سال حبس تعزیری محکوم و متواری شدند. این افراد به دلیل فرار از اجرای حکم به شهر رشت آمده بودند و مخفیانه زندگی می کردند تا حکم در مورد آنها اجرا نشود.
دادستان رشت گفت: خانم گروگانگیر خانواده متمولی در رشت را می شناخت که پدرشان وکیل بود و چند سالی با مادر خانواده در ارتباط بود. او همه اعضای خانواده را شناسایی کرده بود و می دانست که می توانند از آنها اخاذی کنند. این خانم پس از مدتی همسر و مادر وکیل را به خانه دو گروگانگیر که آنها را برادر خود معرفی کرده بود کشاند و با آبمیوه مسموم آنها را بیهوش کرد.
فلاح میری توضیح داد: گروگان گیران از طریق تلفن مادر خانواده به همسرش (پدر خانواده) پیغام دادند و با ارسال آدرسی به وی اعلام کردند که حال مادرشوهرش وخیم شده و باید سریعا به آدرسی که نشان دادند. پس از آمدن پدر خانواده، او نیز گروگان گرفته شد. با همین ترفند، خواهر و برادر زن را نیز بیهوش کرده و به گروگان می گیرند.
وی ادامه داد: گروگان گیر پس از گروگان گرفتن این افراد به منزل این خانواده رفته و با توجه به شناخت قبلی خود از این خانواده به بهانه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا به سه فرزند وی قرص و مواد مخدر می دهد بقیه اعضای خانواده نیز بیهوش به خانه خود که یک خانه دو طبقه بود منتقل شدند و از آن لحظه گروگانگیری این خانواده در خانه گروگان ها آغاز شد.
دادستان رشت تصریح کرد: با توجه به اینکه این خانواده از قبل تصمیم به مهاجرت گرفته بودند و آشنایانشان نیز از این موضوع اطلاع داشتند، گروگان گیران در این مدت در صورت عدم مهاجرت اقوام و بستگان به ایران، آنها را تهدید به جان خود می کردند.
میزان در این خبر نوشت: فلاح میری درباره فرصت برای اطلاع از موضوع گروگان گیری و دستگیری گروگان گیران گفت: در جلسه علنی دادگستری استان که هر هفته در دادسرا برگزار می شود. در مرکز استان یک نفر آمد و اعلام کرد که اعضای یک خانواده چه مدت گروگان بوده اند. خبرنگار در همان محله گروگان ها زندگی می کرد و همسایه آنها بود. وی به دلیل حضور در محل و آشنایی با اعضای خانواده به دلیل مراجعه مشکوک به منزل گروگان ها مشکوک شد و در جلسه دادسرای استان شکایت کرد.
وی گفت: در پی گزارش این فرد، موضوع با حساسیت زیاد بررسی و دستور حضور عوامل اورژانس کمتر از یک ساعت پس از اولین گزارش از سوی همسایه خانواده مذکور، مأموران صادر می شود تحقیقات در محل توسط حضور در محل آغاز شد و واضح است که موضوع گزارش عمومی درست بوده است. به لطف حضور به موقع ماموران سرویس مخفی، تمامی گروگان گیران در محل دستگیر شدند. با بررسی های انجام شده مشخص می شود تیم گروگان گیری عقبه با دو نفر در کرج ارتباط داشته و این افراد نیز با دستور قضایی دستگیر شده اند.
وی تصریح کرد: فرزندان این خانواده دو سال به مدرسه و دانشگاه نرفتند و عملا با گروگان گیران زندگی کردند. همچنین در این مدت گروگان گیران اعضای این خانواده را به دفتر اسناد رسمی برده و اموال آنها را به نام خود منتقل کرده بودند.
دادستان رشت گفت: گروگان گیران با نصب دوربین در تمام قسمت های منزل و رصد تمامی حرکات گروگان ها، گروگان گیران به گونه ای عمل می کردند که به گروگان گیران اجازه انجام کاری که منجر به کشف می شد را نمی دادند. آنها را با پروتکل تهدید کردند.
فلاح میری ادامه داد: در حال حاضر دستور بررسی دوربین های نصب شده در محل گروگان گیری به منظور مشخص شدن تعداد افراد در تماس با گروگان گیران صادر شده است.
فلاح میری ادامه داد: در سال 1401 اسیرکنندگان به پسر کوچک این داروی خانوادگی دادند تا دیگر نتواند راه برود و بیهوش شد. آنها به پدر و مادر کودک گفته بودند که مادربزرگ او را طلسم کرده و به همین دلیل بین والدین کودک و مادربزرگش درگیری به وجود آمد و در نتیجه این درگیری مادربزرگ خانواده فوت کرد. همچنین در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا این قتل بوده یا خیر، زیرا مادر کودک و همسرش بر اساس اظهارات گروگانگیران، نحوه برخورد با مادر را مقصر دانستهاند.
دادستان رشت در خاتمه گفت: این پرونده هم اکنون در دست بررسی است و تحقیقات برای روشن شدن سایر ابعاد موضوع ادامه دارد، همچنین علت تمدید این ماجرا مشکل انتقال است یکی از اموال قربانیان آمده است.
۲۳۳۲۱۷