به گزارش مگتو و به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ محسن زارعی – رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در برنامه «مدرسه قوی ایران قوی» بر این نکته تاکید دارد. فقط امتحان خرداد وی تصریح کرد: در تنظیم «کارنامه تحصیلی» دانش آموزان ملاک عمل در نظر گرفته می شود، تصریح کرد: تمام تلاش دانش آموزان باید این باشد که در آزمون خرداد ماه موفق به کسب نمره لازم شوند اما در عین حال این کار را انجام ندهند. این نگرانی به این دلیل است که دانشآموزان پایه دهم و یازدهم در صورتی که بیمار شوند یا به هر دلیلی نتوانند در امتحان شرکت کنند، فرصت «تصحیح نمرهشان» را دارند و میتوانند دوره خرداد سال آینده خود را به صورت تصحیح تکرار کنند.
وی ادامه داد: دانشآموزان پایه دوازدهم باید توجه داشته باشند که نمرهای که در خرداد ماه در هر درسی کسب میکنند، ملاک تنظیم «گواهی مدرسه» آنها خواهد بود. بنابراین حتی اگر «غیبت» آنها موجه باشد، شانس را از دست می دهند و در آن درس نمره «صفر» می گیرند و وقتی آن صفر تراز شد، ترازشان منفی می شود و دانش آموز ضرر می کند.
عضو شورای معاونین آموزشی وزارت آموزش و پرورش در ادامه با تاکید بر اینکه دانش آموزان در تمامی دروس به ویژه دروسی که دارای تناسب و ضرایب بیشتری در کنکور هستند عملکرد داشته باشند، تصریح کرد: دروس عمومی فقط در دروس امتحان نهایی عمل می کنند. ، تا دانشجویان برای ثبت رکورد به دروس عمومی توجه بیشتری داشته باشند.
وی در این برنامه گفت: برای آزمون سراسری 1403 مبنای 50 درصد اثر معدل نهایی فقط برای پایه دوازدهم و پایه دهم و یازدهم برای سال های بعد اعمال می شود. این بدان معنی است که دانش آموزان کلاس دهم و یازدهم امسال نیازی به تکمیل سوابق نخواهند داشت. فقط دانشآموزان کلاس دوازدهم باید مدرک موفقیت داشته باشند، اما دانشآموزان پایه دهم و یازدهم نیز میتوانند برای سالهای بعدی مدرک موفقیت ایجاد کنند.
زارعی در خصوص سختی یا سهولت امتحانات پایان ترم تصریح کرد: این که دانش آموزان لزوماً در مدرسه و محل تحصیل خود امتحان نمی دهند، ممکن است در مورد سختی امتحان تردید ایجاد کند، بلکه در مدرسه ای که امتحانات نهایی در آن برگزار می شود. محل آزمون مانند سایر مدارس است. کارکنان و لیدرها نیز معلم هستند، بنابراین ممکن است تغییری در فضا و کادر مدرسه ایجاد شود، اما محل برگزاری آزمون مکانی است که نه تنها آرامش را برای دانش آموزان ایجاد می کند، بلکه از نظر نور کافی فضای استاندارد لازم را نیز دارد. ، تهویه، گرما و سرمایش. صندلی مناسب و غیره تعبیه شود تا دانش آموزان با آرامش کامل امتحان را به پایان برسانند.
وی با تاکید بر اینکه طراحی این آزمون در سراسر کشور هماهنگ است، یادآور شد: در آزمون های داخلی معلمان وظیفه طراحی سوالات امتحانی را بر عهده دارند و دانش آموزان با این روش طراحی آشنا هستند و احساس راحتی بیشتری می کنند زیرا با این نوع سوالات آشنا هستند. طراحی سوالات ; بنابراین مشخص است که در امتحان نهایی چون نمی دانند چه نوع سوالی در امتحان پرسیده می شود و این خود باعث ایجاد استرس و نگرانی می شود که جزء طبیعی این نگرانی است.
رئیس سازمان سنجش و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در ادامه گفت: تضمین می کنم که مبنای طراحی سوالات امتحانی کتاب درسی باشد. طراحان آزمون موظفند در چارچوب کتب درسی سؤالات را طراحی کنند؛ سؤالی خارج از کتاب مطرح نمی شود. از آنجایی که کتاب درسی مبنای آموزش معلمان در سراسر کشور است، دانش آموزان نیازی به تکیه بر کتاب های درسی یا منابع آموزشی فوق برنامه خود یا استخدام معلم خصوصی ندارند.
وی افزود: همچنین از طراحان سوالات می خواهیم از طراحی سوالات متداول سال های گذشته، جزوه ها و کتاب های درسی خودداری کنند و این امر رصد می شود تا شباهتی بین سوالات و کتاب های درسی و جزوه ها وجود نداشته باشد.
زارعی همچنین توصیه کرد که دانش آموزان به جای تمرکز بر کلیدواژه های مهم و نکات مهم کتاب و تنها مطالعه آنها، مفاهیم کتاب را بیاموزند، زیرا در آزمون پایانی، یادگیری و درک دانش آموز مبنای پرسش و سنجش قرار می گیرد. به عبارت دیگر، اگر دانش آموزی مطالب کتاب را به خوبی یاد بگیرد، به راحتی از پس سوالات نهایی بر می آید.
وی در خصوص سطح سوالات امتحانات نهایی گفت: سوالات در سطح کتاب درسی و رده سنی دانش آموزان طراحی می شود. علاوه بر این، دانشآموزان نباید هیچ بخشی از کتاب را برای خواندن نادیده بگیرند، زیرا همه کتابهای درسی امتحان میشوند.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش همچنین از معلمان خواست که یادگیری را مبنای عملی تدریس خود قرار دهند و در آزمون های داخلی به سطح دانش اکتفا نکنند و صرفاً کلیدواژه نپرسند. رفتن به سطح بالاتر یعنی یادگیری و درک. آنها را ملاک سؤالات خود قرار دهید؛ رعایت این نکات می تواند به موفقیت دانش آموزان در امتحانات نهایی کمک کند.
وی در خصوص ضمانت امنیت امتحانات نهایی و شایعات درمورد سوالات لو رفته ادامه داد: آزمون در سه مرحله طراحی، اجرا، تصحیح و درجه بندی برگزار می شود. در مرحله طراحی؛ طراحان سوال کار طراحی تست را در اتاق قرنطینه یعنی از ابتدای طراحی تا پایان ساعت تست در اتاق قرنطینه انجام می دهند و برای اولین بار در کشور اجرا شده است.
عضو شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: پس از تکمیل طراحی سوالات، فایل سوالات به صورت رمزگذاری شده برای مدیران دستگاه های اجرایی کشور ارسال و کد و رمز سوالات نیز صورتجلسه ارسال می شود. قبل از شروع آزمون و تا زمان تکثیر سوالات برای روسای حوزه اجرا ارسال شود. برای جلوگیری از نشت، اتاقی به نام قرنطینه امتحان راه اندازی شده است یکی همکاران نیم تا یک ساعت دیگر قرنطینه خواهند شد و در این مدت به وسایل ارتباطی دسترسی نخواهند داشت.
وی با تاکید بر امنیت کامل برگزاری امتحانات نهایی گفت: فایل دریافتی توسط رئیس گروه و در سامانه ای که به صورت آفلاین و غیر متصل به اینترنت بارگذاری شده است در اختیار همکار قرنطینه شده قرار می گیرد و سپس رمز عبور به فضا را در قالب فرم به او می دهد و سپس می توانند به سوالات پاسخ دهند. تکثیر
زارعی افزود: سوالات مجددا بسته بندی و مهر و موم می شود و در نهایت به صورت عمومی و با رضایت دانش آموزان درب پاکت ها باز می شود و سوالات توزیع می شود تا تا باز شدن پاکت هیچکس متوجه نشود. به استثنای کسانی که در قرنطینه هستند. امکان دسترسی به سوالات قبل از شروع امتحان وجود ندارد.
وی تصریح کرد: به دانش آموزان اکیدا گفته شده است که وسایل ارتباطی را در جلسه امتحان به همراه نداشته باشند. وی تصریح کرد: در صورت کشف وسیله ارتباطی با این فرد برخورد قاطع و کمیته های بدوی و تجدیدنظر برابر قانون تشکیل می شود و دانشجو ملزم به شرکت در یک یا چند امتحان و حتی ممکن است در آزمون حاضر شود. چندین بار.
رئیس مرکز سنجش و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با اشاره به اغوای برخی کلاهبرداران گفت: هیچ سوالی قبل از آزمون لو نرود. پس مراقب افراد متقلب باشید زیرا تا زمان امتحان سوالات به دست کسی نمی رسد.
وی با بیان اینکه پاسخنامه ها برای هر نفر شخصی سازی می شود، گفت: پس از اتمام آزمون در سامانه بارگذاری شده و پاسخنامه ها به صورت تصادفی در بین معلمان سراسر کشور توزیع می شود و هر برگه دو بار به طور کامل تصحیح می شود تا توسط دو مصحح در دو نقطه مختلف در کشور انجام می شود. نمرات توسط سیستم برای کاهش خطای انسانی اضافه می شود.
زارعی در این برنامه گفت: در صورت مغایرت بین ارزیابی دو مصحح، کار به مصحح سوم ارسال می شود و در صورت وجود مغایرت، اثر به چرخه تصحیح برگردانده می شود تا حقوق به دست آید. دانش آموزان مورد احترام قرار نمی گیرند، و ما آن را تضمین می کنیم.
وی ادامه داد: این امکان وجود دارد که فردی دستگاهی را بدون توجه به جلسه ببرد و به شبکه های انتفاعی ارسال کند. بلافاصله شناسایی می شود؛ از آنجایی که پاسخنامه ها شخصی سازی شده و بلافاصله منطقه شناسایی می شود و با استفاده از دوربین ها و عوامل منطقه، عامل آن نیز شناسایی می شود، همچنین باید گفت که از هر پیشنهادی که ضریب امنیتی را افزایش دهد استقبال می کنیم.
رئیس مرکز سنجش و تضمین کیفیت آموزش و پرورش با اشاره به مصوبات اخیر مرکز آزمون گفت: در جلسه دستور تشکیل جلساتی از جمله مراجع امنیتی با تاکید بر وزارت کشور داشتیم. وظیفه تامین امنیت امتحانات را پیگیری و تشکیل شوراهای تامین در استان ها و شهرستان ها را به عهده بگیرند.
وی افزود: مقرر شد پایداری اینترنت در دستور کار نهادهای اصلاح و تربیت قرار گیرد. این آزمون قرار است به صورت کاملا الکترونیکی یعنی بدون استفاده از کاغذ انجام شود و برای این منظور از تایید الکترونیکی تا پاسخگویی و تصحیح و همچنین اعلام نتیجه به صورت الکترونیکی انجام می شود. احراز هویت اکنون الکترونیکی است، اما تصحیح به صورت نیمه الکترونیکی است.
عضو معاونت شورای وزیران وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: کاغذ همچنان در فرآیند و نیروی انسانی دخیل است اما در تمام الکترونیک همه اینها حذف می شود. باید زمینه های استاندارد ایجاد شود. یکی یکی از مصوبات این بود که تا سال 1407 کلیه مراکز تست استاندارد الکترونیکی کشور برای تمامی مناطق راه اندازی شود تا از تمامی تست ها از جمله آزمون نهایی پشتیبانی کند.
وی در خصوص اتاق های امتحانات نهایی نیز گفت: مقرر شد اتاق های موجود برای این منظور مناسب سازی شود و در جاهایی که فضا وجود ندارد، کار ساخت و ساز و اثاثیه انجام شود.
زارعی در پایان از خانواده ها خواست تا به فرزندان خود استرس نداشته باشند و در عین حال گفت: دانش آموزان تا پایان سال تحصیلی در کلاس حاضر شوند و حتی یک روز را از دست ندهند.
۲۱۷