پشم شیشه چیست؟
پشم شیشه به عنوان یک عایق از ترکیب الیاف شیشه های بازیافتی، ماسه و مواد چسبناک تشکیل می شود و به عنوان یک عایق صوتی و گرمایی بسیار موثر عمل می کند. در این مقاله سعی داریم در مورد مزایا و ویژگی های پشم شیشه صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.
ویژگی های پشم شیشه
1- پشم شیشه به عنوان یکی از بهترین گزینه ها برای عایق کاری منازل می باشد.
2- پشم شیشه عایق صوتی فوق العاده خوبی عمل می کند و معمولا از آن به عنوان مانعی برای جذب ارتعاشات و کاهش انتقال صدا استفاده می کنند.
3- همچنین پشم شیشه یک عایق حرارتی فوق العاده عالی می باشد.
4- پشم شیشه ماده ای سازگار با محیط زیست است و از ترکیبات کاملا طبیعی و از شیشه های بازیافتی و ماسه ساخته می شود.
5- مقرون به صرفه و اقتصادی بودن پشم شیشه به علت بازیافتی بودن مواد سازنده آن می باشد.
6- پشم شیشه ماده ای بادوام است و از استحکام کششی بالایی برخوردار می باشد.
7- ویژگی فوق العاده دیگر پشم شیشه، مقاومت آن تا 300 درجه سانتیگراد در برابر حرارت و آتش می باشد.
مزایای پشم شیشه چیست؟
از عمده ترین مزایای استفاده از پشم شیشه در صنایع، به دلیل خاصیت عایق بودن و حجم مفید آن برای عایق کاری می باشد، اما پشم شیشه مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه برایتان شرح خواهیم داد:
خصوصیات و ویژگی های فوق العاده پشم شیشه همان عایق حرارتی و عایق صوتی می باشد.
همچنین پشم شیشه بسیار ارزان قیمت و مقرون به صرفه تر از راه های دیگر برای عایق بندی می باشد.
پشم شیشه ماده ای مقاوم در برابر آتش است و به عنوان یک عایق نسوز عمل می کند.
پشم شیشه را تقریبا در هر فروشگاه لوازم ساختمانی می توانید پیدا کنید.
پشم شیشه خاصیت ضد پوسیدگی دارد که سبب، مقاومت و دوام بالایی آن شده است.
این ماده مقاومت بالایی در برابر ساییده شدن و مقابله با آفات دارد.
از پشم شیشه می توان در هر مکانی از جمله زیر شیروانی یا پارتیشن بندی و دیوار ها استفاده کرد.
به علت خاصیت الاستیک و کشسانی مناسب پشم شیشه، نصب آن در جداره ها نیز بسیار آسان می باشد.
کاربرد های پشم شیشه
1- پشم شیشه در بسیاری از صنایع از جمله ساختمان سازی، صنایع خودروسازی، سازه های فلزی و …به عنوان عایق کاری استفاده می شود.
2- از پشم شیشه در پارتیشن بندی نیز استفاده می کنند. پشم شیشه به عنوان یک ماده مقاوم در برابر صدا در دیوارهای جداکننده ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی کاربرد دارد. این ماده یک جایگزین عالی برای دیوارهای ساده آجری است که می تواند به عنوان یک عایق صوتی عمل کند. همچنین از مقاومت بالایی در برابر آتش نیز دارد و با حداقل ضخامت دیوار ارائه می شود.
3- سقف هر ساختمانی، مسئولیت هدر رفت تقریبا 40 درصد از گرما را بر عهده دارد که متعاقبا باعث افزایش مصرف انرژی می گردد. عایق کاری به وسیله پشم شیشه یکی از روش ها برای بهبود بهره وری انرژی در ساختمان ها می باشد که در زمستان باعث گرمتر ماندن خانه و در تابستان باعث کاهش مصرف انرژی می گردد. در سقف های شیروانی نیز معمولا از پشم شیشه با مفتول آرماتوربندی محکم استفاده می شود.
4- پشم شیشه دارای خاصیت کشسانی بالایی می باشد که می تواند ارتعاشات حرکت را به خود جذب کند و به عنوان عایق صدایی مناسب بین طبقات کاربرد دارد.
5- برای برآورده سازی نیاز های صنایع رو به رشد، انتخاب محصولات عایق صنعتی با توجه به ویژگی های سبک وزن، انعطاف پذیری بالا، تکنولوژی نانو و دوام بالا بسیار پر اهمیت می باشد. در صنایع بزرگ کاهش ریسک نیز مهم است و از همین رو مواد عایق خوبی مانند پشم شیشه تولیدی با کیفیت بالا همواره مورد استفاده قرار می گیرند.
6- پشم شیشه ای که با استاندارد های کیفی بالا طراحی و تولید شده باشد، علاوه بر عایق صوتی و حرارتی، ایمنی فوق العاده ای در برابر آتش و ارتعاش نیز فراهم می سازد. به دلیل همین ویژگی در صنایع خودروسازی نیز کاربرد فوق العاده ای دارد.
به طور کلی پشم شیشه در سایر موارد همچون استفاده در ساندویچ پانل ها، کانال های نیاز به عایق کاری، مجرای لوله کشی و بسیاری از تاسیسات دیگر نیز کاربرد دارد.
مشخصات اصلی پشم شیشه
پشم شیشه ای که در بازار موجود است، دارای سه پوشش فویلی، سیاه شیشه ای و الیاف پارچه شیشه ای می باشد که از لحاظ قیمتی با هم متفاوتند. به هنگام خرید پشم شیشه باید به موارد زیر توجه نمایید:
دانسیته یا چگالی
پشم شیشه تنوع بالای چگالی دارد و از چگالی 10 تا 100 در بازار موجود می باشد.
نوع لفاف
جنس لفاف رویی پشم شیشه به نوعی است که مستقیم از نفوذ آب و رطوبت جلوگیری می کند.
ضخامت
ضخامت را باید با توجه به نوع کاربری که در نظر دارید بسنجید. هر میزان که ضخامت پشم شیشه بیشتر باشد، طبیعتا عایق مناسب تری برای سطوح می شود.
مواد تشکیل دهنده پشم شیشه :
برای اینکه متوجه شویم مواد تشکیل دهنده پشم شیشه از چست، بهتر است روند تولید آن را مورد بررسی قرار دهیم.
مواد سازنده پشم شیشه عمدتا از ماسه، سدیم کربنات (Soda Ash)، سنگ آهک و شیشه بازیافتی می باشد. فرایند ساخت پشم شیشه از مخلوط کردن و ریختن اجزای سازنده در کوره آغاز می شود.
مواد ترکیب شده در کوره با درجه حرارت بیش از 1400 درجه سانتیگراد ذوب می شوند.
سپس مایع به دست آمده را به دستگاه مخصوص الیاف سازی وارد می کنند و در آنجا توسط نیروی گریز از مرکز ایجاد شده، الیاف چسبناک پتو مانند از دستگاه خارج می شوند.
الیاف خارج شده از دستگاه با ضخامت و دانسیته لازم شکل دهی می شوند.
پس از رسیدن به ضخامت مورد نظر، پشم شیشه را در عرض های مورد نیاز برش می دهند و سپس پشم شیشه را بسته بندی و پالت سازی می کنند و برای فروش به بازار عرضه می کنند.
خرید و قیمت پشم شیشه به چه صورت است؟
قیمت گذاری پشم شیشه بر اساس چگالی و ضخامت یک رول اندازه گیری می شود. هر رول استاندارد پشم شیشه دارای طول تقریبی 15 متر می باشد که در چگالی 8 تا 10 به فروش می رسد. برای دریافت قیمت پشم شیشه و مشاوره برای خرید درست ترین گزینه، مشاوره با کارشناسان ما در مرکز ایران عایق می باشد.