عصر ایران; مازیار آقازاده– بسیاری از رسانه های جریان اصلی در غرب در عناوین خود و نحوه گزارش اخبار حوادث دو هفته اخیر غزه استانداردهای دوگانه را نشان می دهند که انحراف آشکار این رسانه ها از اصل فرضی “بی طرفی رسانه ای” است. و حمایت از اسرائیل به آنها نشان می دهد.

نمونه های زیادی از این سیاست رسانه ای در دو هفته اخیر وجود دارد که می توان چندین جلد برای مستندسازی آنها نوشت. (اخراج روزنامه نگاران به دلیل لایک محتوای انتقادی ضد اسرائیلی در شبکه های اجتماعی یکی از این مصادیق بارز انحراف این رسانه ها از اصل ادعایی حذف رسانه ها است.) اما مثلاً یکی از این استانداردهای دوگانه در اخبار کاملاً مشخص است. سرفصل تمامی اقدامات و حملات اسرائیل به غیرنظامیان در غزه، در بسیاری از موارد حتی نام اسرائیل به عنوان عامل این حمله ذکر نشده است، چه رسد به نام حامیان غربی آن (نظامی و سیاسی)؛ از سوی دیگر، همین رسانه در عناوین حملات متقابل علیه اسرائیل، هم از عامل حمله یاد می کند و هم از نظر خود حامی حملات (یعنی از نظر خود ایران).

مثلاً در رسانه‌های غربی خبری نیست: اسرائیل با حمایت آمریکا و غرب، بیمارستان یا کلیسای خاصی را در غزه بمباران کرد.» یا: اسرائیل به بمباران غزه با سلاح‌های اهدایی ایالات متحده ادامه می‌دهد و قصعلی حسو تبدیل به آن شد.

اما مثلاً در اخباری که پنجشنبه گذشته در رسانه‌های آمریکایی و غربی درباره ادعای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای شلیک شده از یمن به اسرائیل منتشر شد، تیتر اکثر آنها این است: «ناو آمریکایی حمله را رهگیری کرده است». حوثی های مورد حمایت

در زیر نمونه ای از این عناوین آورده شده است. در بیشتر موارد، رسانه های غربی سعی کرده اند نام ایران را به عنوان حامی حوثی ها (جنبش انصارالله) در تیتر حمله موشکی ادعایی جنبش انصارالله به اسرائیل قرار دهند. تا خوانندگان بتوانند آن را در همان عنوان بخوانند. شما باید نام ایران را به عنوان عاملی فعال در تشدید بی ثباتی در منطقه به خاطر بسپارید.

اکنون می توانید تیتر رویترز درباره حمله اسرائیل به کلیسای ارتدکس تاریخی (هزار ساله) غزه را با هم مقایسه کنید. نام اسرائیل حتی در تیتر آن ذکر نشده است. در چنین مواردی، رسانه های جریان اصلی غربی سعی می کنند از تیترهایی با افعال مجهول حاوی انفجار و حمله بدون ذکر نام موضوع استفاده کنند.

استانداردهای دوگانه رسانه های غربی در گزارش جنگ غزه

رویترز حتی با اعلام کشته شدن یکی از عکاسان خبری خود (لبنانی) در حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان در روزهای اخیر، از ذکر نام اسرائیل به عنوان عامل این حمله در متن اطلاعیه خودداری کرد.

اما در میان ده ها، صدها و هزاران تیتر منتشر شده در دو هفته اخیر درباره حملات اسرائیل به عنوان یک فعال برای کشتار غیرنظامیان در غزه، به غیر از ذکر نکردن نام اسرائیل، اثری از طرفداران غربگرایی اسرائیل دیده نمی شود. در حالی که بر اساس برخی گزارش ها تا کنون و در دو هفته اخیر 45 فروند هواپیمای باری حاوی تسلیحات و حتی نیروهای مستشاری آمریکایی از سراسر اروپا و آمریکا و حتی بر اساس برخی گزارش های تایید نشده مستشاران نظامی آمریکایی وارد اسرائیل شده است. ، سفارت واشنگتن در تل آویو است و در حملات به غزه به اسرائیل کمک می کند.

جملات بدون موضوع برای تیترهای مربوط به حملات اسرائیل به غزه و جملات با موضوع حمله + حامیان پشت صحنه (از دیدگاه آنها یعنی ایران) برای تیترهای مربوط به حملات گروه های “مقاومت” به اسرائیل.

و این دقیقاً استاندارد دوگانه است. درست است که تیتر یک حمله ادعایی را رهگیری کرد و تلاش ناموفقی برای نشان دادن نام و نشانی ایران به عنوان حامی حمله به اسرائیل صورت گرفت، اما در میان صدها و هزاران تیتر در دو هفته گذشته در گزارش های منتشر شده درباره حملات به غزه. علاوه بر اینکه آثار کمی از عاملان حملات به غیرنظامیان وجود دارد، از ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای اروپایی حتی به عنوان حامیان نظامی عمومی اسرائیل نیز نام برده نمی شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *