به گزارش بازتاب آنلاین، چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران توسط کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران منتشر شد.

بر اساس تحقیقات چهارمین گزارش کیفیت اینترنت ایران، با استفاده از فیلترشکن رایگان، تلفن همراه ایرانیان به عامل مهم آلودگی شبکه و بازتولید آلودگی شبکه تبدیل شده است!

به گزارش روابط عمومی انجمن تجارت الکترونیک تهران، کاربران ایرانی با اختلالات مختلفی در دسترسی به اینترنت به صورت کلی یا جزئی مواجه شدند. اهمیت این اختلال برای شرکت های ایرانی به حدی است که بر اساس محاسبات کمیسیون اینترنت، اختلال در http3 معادل زیان روزانه 2 میلیارد تومان در یک شرکت نوپا است.

همه اینها در شرایطی رخ می دهد که سیاستمدار ایرانی برای اثبات بهبود وضعیت اینترنت در کشور به پایگاه اسپیدتست مراجعه می کند. نتایج تحقیقات کارشناسان کمیسیون اینترنت در فصل زمستان 1403 این گزارش نشان می دهد که بیش از 70 درصد داده های این سامانه مربوط به کاربران شهر تهران و بیشتر مربوط به اینترنت تلفن ثابت است. . بنابراین در بسیاری از استان های کشور این سامانه بدون داده است یا کمتر از ده دستگاه را بررسی کرده است. این نشان می دهد که داده های این سامانه نمی تواند به عنوان مرجعی برای اندازه گیری سرعت اینترنت در ایران مورد استفاده قرار گیرد.

اما در میان جنبه های مثبت عملکرد سیاست گذاران در شش ماه اخیر، باید به مواردی مانند رفع محدودیت تونل های ارتباطی GRE، IPSEC و … و رفع اشکالات IPv6 اشاره کرد که نشان دهنده پیشرفت های فنی عمده است.

با این حال، وضعیت اینترنت در کشور همچنان ضعیف است.

ما هنوز هم یکی از بدترین ارائه دهندگان اینترنت با کیفیت در جهان هستیم

کیفیت اینترنت در ایران نسبت به گزارش قبلی تیر در سال 1403 تفاوت معنی داری وجود نداشت و هنوز وضعیت خطرناکی است. نتیجه سیاست‌های محدودکننده داخلی، تحریم‌های خارجی یکجانبه و مشکلات گسترده شبکه دسترسی باعث شده است که تجربه کاربران اینترنت در ایران همچنان کند و پر از اشکال است (دومین کشور پس از ایران). میانمار و اوکراین) و محدود (پس از چین در رتبه 99 از 100 کشور).

در مجموع، کیفیت اینترنت ایران بر اساس گزارش گوگل کروکس در بین 100 کشور در رتبه 91 و بر اساس داده های Ooni در بین 100 کشور رتبه 99 را دارد. با ترکیب این دو شاخص، ایران در بین 100 کشور در رتبه 95 قرار دارد.

همچنین به اشکالات مربوط به وضعیت Slow2GDensity پس از آن اشاره دارد شهریور در سال 1401 شاهد رشد چشمگیر آن بودیم، هنوز به نقطه قبلی برنگشتیم.

بیش از 30000 کاربر ایرانی از Starlink استفاده می کنند

تحقیقات چهارمین گزارش کیفیت اینترنت نشان می دهد که بیش از 30000 کاربر اینترنت ماهواره ای در ایران وجود دارد و این تعداد در حال افزایش است. استارلینک و انطباق کاربر با این فناوری‌های جدید با معرفی نسل بعدی اینترنت ماهواره‌ای که تلفن‌های همراه را بدون نیاز به گیرنده‌های جداگانه (Direct to Cell) به اینترنت متصل می‌کند، به طور بالقوه محدودیت‌های دسترسی سنتی به اینترنت را ناکارآمد می‌سازد و چالش‌های جدی ایجاد می‌کند. منجر به دستورالعمل های محدود کننده شود

استارلینک بیش از 30 هزار کاربر در ایران دارد / اسپیدتست و فریب آماری سرعت اینترنت در ایران

اختلال؛ آلودگی فیلترشکن، Bot-Net همچنین دستگاه های تلفن همراه کاربران را شناسایی می کند

مطالعات این را نشان می دهد یکی یکی از دلایل اصلی افزایش حملات DDoS از ایران، فیلترینگ گسترده و در نتیجه استفاده گسترده مردم از فیلترهای رایگان و در نهایت افزایش آلودگی شبکه است. بسیاری از تلفن های همراه شهروندان با نصب فیلترهای ضد فیلتر رایگان به عنوان شبکه های ربات مورد سوء استفاده هکرها قرار می گیرند.

برخی از آزمایشات در مورد اختلالات؛ تمامی درخواست های http3 خارج از کشور در شبکه ایرانسل مختل می شود

تحقیقات کارشناسان گزارش کیفیت اینترنت نشان می دهد که در شبکه ایرانسل تمامی درخواست های HTTP3 در خارج از کشور با اختلال کامل همراه است.

استارلینک بیش از 30 هزار کاربر در ایران دارد / اسپیدتست و فریب آماری سرعت اینترنت در ایران

در شبکه همراه اول هر از گاهی در درخواست دو سرور Cloudflare و Fastly قطع می شود اما در برخی موارد مشکلی وجود ندارد. درخواست های HTTP3 به سرور AWS نیز قطع شد.

خسارت اقتصادی ناشی از اختلالات معادل زیان روزانه 2 میلیارد تومان در یک شرکت نوپا است.

طبق چهارمین گزارش کیفیت اینترنت، به منظور بررسی میزان دقیق آسیب ناشی از اختلال در http3، مقایسه ای با وضعیت استفاده در http2 انجام شد. نتیجه اینکه این اختلالات روزانه 2 میلیارد تومان و سالانه 730 میلیارد تومان در یک شرکت نوپا ایجاد می کند.

سرعت؛ اشاره به تست سرعت یک فریب آماری در مورد سرعت اینترنت ایران است

طبق اسناد تست سرعت، کارشناسان چهارمین گزارش کیفیت اینترنت، تمامی کوادکی‌های منتشر شده توسط Ookla را با مکانیزم پیچیده و استفاده از مقادیر lat-long به موقعیت جغرافیایی شهرهای کشور تبدیل کردند تا سرعت اینترنت ایران را افزایش دهند. استان ها دقیق تر معیار ارزیابی برای هر Quadkey حداقل ده دستگاه (دستگاه) در مدت سه ماه بود و نتیجه نشان داد که تعداد کل دستگاه ها در داده های سه ماهه سوم میلادی 106000 دستگاه است که از این تعداد سهم شهر تهران 74000 دستگاه (تقریباً) است. 70 درصد)، 46000 داده مربوط به اینترنت خط ثابت و 27000 داده مربوط به اینترنت همراه است.

بنابراین در بسیاری از استان های کشور این سامانه بدون داده است یا کمتر از ده دستگاه را بررسی کرده است. این نشان می دهد که داده های این سامانه نمی تواند به عنوان مرجعی برای اندازه گیری سرعت اینترنت در ایران مورد استفاده قرار گیرد.

Cloudflare: وضعیت پهنای باند در شش ماه گذشته بهبود یافته است

گزارش های غیررسمی حاکی از آن است که به دلیل برخی اصلاحات، پهنای باند بین المللی در ماه های اخیر حداقل 15 درصد افزایش یافته است. گزارش Cloudflare نشان می دهد که میانگین سرعت اینترنت کاربران ایرانی طی شش ماه گذشته اندکی افزایش یافته و از 4.5 مگابیت بر ثانیه به 5.4 مگابیت در ثانیه رسیده است.

وضعیت منسوخ شدن فناوری ADSL بزرگترین مشکل کشور در اتصال کاربران در سطح دسترسی است

بیش از 9 میلیون اتصال ADSL در ایران وجود دارد که 70 درصد آنها کمتر از 10 مگابیت بر ثانیه و بیش از 30 درصد آنها با سرعت کمتر از 6 مگابیت بر ثانیه به اپراتور داخلی متصل می شوند. علاوه بر این، محدودیت این فناوری قدیمی باعث شده است که سرعت آپلود کاربران همیشه زیر 900 کیلوبیت در ثانیه باشد. در نتیجه واضح است که یکی یکی از اولویت های مهم دولت باید گسترش شبکه دسترسی و گسترش اتصال شبکه فیبر نوری باشد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما